Web Analytics
Jump to content

TRiple Rectifire


mistrih
 Share

Recommended Posts

Hei!

En kompis av meg har skaffet seg en Triple Rectifire fra Canada. Den har en trafo på 110V, og må ha en omformer.

Her er det en del muligheter for bruk, og jeg lurer på om noen andre har erfaring med dette.

Det første jeg lurer på: Er det mulig å lodde om slike forsterkere, med den transformatoren som allerede sitter i forsterkeren til at den kan takle 230v?

Hvor mange watt trekker denne forsterkeren, om det blir gjort innkjøp av step-down transformator? Det står ingenting om dette på verken bakside eller manual.

Hvor mye koster det å permanent skifte ut transformatoren i forsterkeren, og er det noe en kan gjøre selv?

-A

Link to comment
Share on other sites

Dette har jeg fint lite greie på, men jeg har da lest at en del trafoer er viklet slik at man kan koble om fra 110 volt til 220? Har man som trådstarter sier, ikke særlig peiling, ( og meg selv) vil jeg anta det der er lurest å få en som vet hva han/hun driver med til å vurdere noe slikt.

Link to comment
Share on other sites

Vet iallefall at Mesa krever serienummer ved kjøp av ny trafo fra dem, så når de oppdager at den er levert med 110V, får du ikke kjøpe en som passer 220/240V. Er for å få folk til å kjøpe gjennom deres kanaler :)

Så om en skal bytte trafo må en lete andre plasser enn hos Mesa selv.

Link to comment
Share on other sites

Velger du å bruke en 220V til 110V omformer så bør den være på minst 500 watt.. Triple Rectifier 110V versjonen har en 4 Ampere sikring... så når sikringen ryker går det drøye 480 watt til ampen..

(ser at den er merket 120V... ikke 110..)

Også heter det Rectifier... har ikke noe med FIRE å gjøre.....

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Hei, du bør bytte hele trafoen, dette er en temmelig kraftig forsterker. En step-down til denne må være kraftig, og dermed tung og stor. Ikke helt gratis det heller for en skikkelig en. En ny trafo koster drøyt 2500,- kontakt audiotech (Tor Edvard Zymanek), de har "originale" mesa-trafoer. Koblingsskjema finnes på mesa-forumet "grailtone". Jeg fant det i alle fall der da jeg byttet trafo på min US-kjøpte Stiletto Deuce II

Link to comment
Share on other sites

Hei, du bør bytte hele trafoen, dette er en temmelig kraftig forsterker. En step-down til denne må være kraftig, og dermed tung og stor. Ikke helt gratis det heller for en skikkelig en. En ny trafo koster drøyt 2500,- kontakt audiotech (Tor Edvard Zymanek), de har "originale" mesa-trafoer. Koblingsskjema finnes på mesa-forumet "grailtone". Jeg fant det i alle fall der da jeg byttet trafo på min US-kjøpte Stiletto Deuce II

Har du noen link til skjema?

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.