Web Analytics
Jump to content

Tips til Fender Stratocaster


pms
 Share

Recommended Posts

Jeg vurderer å gå til innkjøp av en strat.

Dette er en gitartype jeg utrolig nok kjenner lite til, og alle begrepene er litt ukjente for meg.

Standard, Reissue, Special, osv.

Er det noen som har noen gode innspill her?

Jeg ønsker ikke å bruke mer enn 8000.

Den skal enten være hvit, eller den skal være svart, helst med svart plekterbrett.

Jeg foretrekker lyst tre på halsen på den svarte utgaven.

Det holder med single coil-utgavene.

Lyden jeg går etter er Eric Johnson og the Edge, altså ikke Iron Maiden eller Yngwie.

Det hadde og vært fint med en vibarm som var litt over standard. Ikke Floyd Rose, men kanskje Wilkinson?

Jeg er veldig takknemlig for innspill her, da jeg er veldig glad i Strat-lyden, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne.. :)

Edited by pms
Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut denne jeg har ute til salgs: http://forum.gitarnorge.no/topic/44440-selgesbyttes-fender-american-deluxe-stratocaster/

Dette er creme de la creme når det kommer til stratocastere og er nesten innenfor din prisramme :)

S1-Switching gjør at du får koblet opp pickupene som humbuckere og out of phase i tillegg til det vanlige oppsettet. Den har også locking tuners og flytende bro som gjør at du kan kjøre dive-bombs og styre på med tremoloarmen uten at gitaren blit ustemt.

Link to comment
Share on other sites

På fender.com er det svært oversiktlig å se på de forskjellige strattene. Du får splitter nye, flotte stratter til under 5 laken. Jeg tenker da på Classic Series. Denne feks : http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=2056&artno=70373.

Eller så kan du jo spare litt, og kjøpe deg en brukt Eric Johnson-fjøl. Denne feks : http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/resultat?sort=5&keyword=eric%20johnson

Link to comment
Share on other sites

Støtter davidsens innslag. Får du tak i en Fender Classic Player-strat (mexico), så er det utrolig mye gitar for pengene.

Ellers har jeg god erfaring med de rimeligere, American Special-gitarene til fender. Med sine Texas-Specials pickuper låter de knall! De bør også ligge innenfor din prisramme.

Du får også brukte American-standard stratter grisebillig om du leter litt.

Link to comment
Share on other sites

Erfaringsmessig er topunkts-tremolo mer stabilt enn vintagetypen, selv om en kan få sistnevnte til å fungere relativt bra også. :)

Har tre strater hvor to av dem er Japan-produserte mens den siste er amerikansk. Japan er veldig bra greier, verdt å sjekke ut.

Link to comment
Share on other sites

Road Worn Stratocaster mener jeg er den beste straten til prisen (som sakt, min mening)

Er egentlig enig, men om du vil ha lønnehals, så har lønnehalsene på Road Worn-serien en grusom dårlig relicjobb. Jeg har road worn selv, og jeg endte opp med å slipe ned, og lakkere opp gripebrettet på nytt.

7.25" radius er heller ikke heelt optimalt pga strengehøyden heller nei

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Er egentlig enig, men om du vil ha lønnehals, så har lønnehalsene på Road Worn-serien en grusom dårlig relicjobb. Jeg har road worn selv, og jeg endte opp med å slipe ned, og lakkere opp gripebrettet på nytt.

7.25" radius er heller ikke heelt optimalt pga strengehøyden heller nei

Dette har jeg opplevd et det er litt fra Road warn til road warn... men du MÅ UANSETT prøve den før du kjøper.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.