Web Analytics
Jump to content

Spille stående eller sittende når man øver?


OJ

Recommended Posts

Har lurt endel på dette. Hvis en sitter og øver på noe, blir jo det helt annerledes å spille det mens en står, men det er jo tungt å stå å øve i flere timer. Hvordan øver dere, hva er best?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 38
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

For all del SITT når du øver inn ting. Du har bedre konsentrasjon, og mer energi igjen til å slappe av å øve inn det du skal.

Men skal du opptre med noe live, øver du det først inn sittende, for så å øve det inn stående rett før konserten.

Link to comment
Share on other sites

Står alltid når jeg spiller. Dvs. når jeg spiller til noe, improviserer, øver med bandet osv. Sitter nok hvis jeg må øve inn noe som jeg ikke behersker i det hele tatt. Men så fort det sitter i fingra så er det opp å stå. Er mest naturlig for meg...

Link to comment
Share on other sites

Når jeg skal se meg selv i speilet og rocke står jeg! Men ellers sitter jeg for det meste, (ikke at jeg er selvdigger da). :oops:

Men bør vel stå litt mer å øve, det er jo det lureste (og jeg bør få reimen strammere, gitaren pleier jo henge langt nede) 8)

Link to comment
Share on other sites

Sitter alltid når jeg øver inn noe nytt/øver teknikk.

Jeg har sjeldent problem med å spille noe stående som jeg klarer sittende. Derfor er det mest naturlig for meg å sitte - da får jeg mer energi til selve øvinga.

Link to comment
Share on other sites

Her er det litt individuelt hva man bør gjøre. Selv spilte jeg mye sittende, og fikk store problemer når jeg seinere skulle spille det samme stående. Dersom du ikke har problemer med å gå fra sittende til stående spilling og omvendt, vil jeg anbefale å spille sittende. Som nevnt ovenfor klarer du å konsentrere deg mer og fokusere mer med det du holder på med når du sitter. Dersom du er sånn som meg, anbefaler jeg deg å øve stående. Med mindre du har planer om å sitte på en stol på scenen i alle konsertene du kanskje kommer til å holde ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.