Web Analytics
Jump to content

Seymour Duncan, Steve Lukather


woksin

Recommended Posts

Hei igjen! Denne gangen skal jeg bytte pickuper på min Ibanez S 540 (Mahogny kropp og rosewood fretboard, HSH pickup) jeg har lyst til å prøve et par seymour duncan pickuper. Jeg har også hørt at Steve Lukather Brukte seymour duncan pickuper før. Så hvilken pickuper passer best til steve lukather type lyd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg er fristet til å si "hva som helst". Steve Lukather er ikke kjent for å bruke minst effekter, i hvert fall ikke på sine yngre dager (altså den tiden hadde muligens brukte Seymour Duncan). For meg er Lukather mengder med vreng, en dæsj delay og chorus, ev. flanger. Tviler på at det å spore opp hva slags Duncan-pickuper Lukather har brukt vil få deg så veldig mye nærmere hans sound med mindre resten er på plass.

Altså, mitt tips er å sjekke ut hva slags effekter som kan bidra til å nærme seg lyden til Lukather (men det er jo allikevel dine fingre som sitter på hånda di, og ikke Steve Lukather sine). Funker ikke det så er jeg neimen meg ikke sikker på at et pickupskifte vil få deg så veldig mye nærmere heller.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en valley arts standard pro gitar med EMG SA/SA/85 pickuper+ plus mesa boogie 295 power amp, Mesa Boogie Studio preamp og rocktron replifex og intellifex. Og jeg har en ibanez som jeg gjerne vil ha andre pickuper i, så jeg tar steve lukather lyden som en grundmur av lyden min. + At jeg ikke er noe særlig godt skjent med Seymour duncan pickuper, så jeg vil ha pickuper som gir meg vrengen og tonen til steve lukather, helst lyden fra Lukather sin yngre æra...

Jeg vet at det er et vanskelig spørsmål. Hadde tenkt på en TB-4 JB serien i bridge og en Jazz serie i neck...

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke svare noe særlig vettugt ang. spørsmålet ditt, men jeg liker selv både JB-pickupen og 'Jazz. Rikelig med 'bite' i JBen og nok 'luft' i Jazz'en. Som sagt, om de får deg nærmere Luke-lyden, det aner jeg ikke. Jeg forbinder Luke med gitarer med SSH-oppsett, bortsett fra Ibanez-signaturen hans (for øvrig en ganske så fin gitar), så om en 'Jazz i neck er riktig, det har jeg ingen anelse om.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.