Web Analytics
Jump to content

Emulere bass (Gitar oktav pitch)


Norstorm

Recommended Posts

Bassen skal jo ikke høres noe særlig i moderne lydbilder uansett, så en oktav ned-greie vil sikkert gjøre jobben i lassevis :rolleyes:

Hmmmmph!

Det er vel så i en del mainstream rock og pop, men du skal ikke langt av gårde mot funk og jazz før bass bidrar mer i lydbildet enn ren buldringsfylde i kompet.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg har gjort med mellomstort hell er å pitchskifte en gitar med neckpickup og tonekontrollen litt tilbake en oktav ned. Så har jeg komprimert den halvdrøyt, og sendt resultatet igjennom en forsterkersim med litt vreng. Kanskje komprimert litt etterpå også. Låter helt ok.

Link to comment
Share on other sites

Ved noen anledninger har jeg brukt oktav-plug'en i mangel av en bassgitar. Fungerer greit, men det høres ikke ut som en bass så det er ingen erstatning så fremt man ikke er ute etter en utradisjonell variant. Imidlertid kan man bruke en midi-bass fra Halion-bibioteket i Cubase, eller man kan lage en synth-bass med fks. Monologue eller Embracer så lenge man ikke har noen sjanger-aversjoner mot å bruke synthbass.

Som en nevnte tidligere er Spectrasonic Trilian (Trilogy er utgått) et førsteklasses vst bassinstrument. Bruker det selv og det låter svært bra og er spekket med masse gode og inspirerende lyder.

Steinberg VB-1 er forøvrig freeware nå. Har fått noen bra lyder ut av denne pluggen men kan være litt ustabil da denne er gammel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.