evergud

Medlem
 • Innholdsteller

  318
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

41 Excellent

Om evergud

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 615 profilvisninger
 1. evergud

  Mikrofon til stortromme

  De er supre alle sammen, beta52, AKG D112, Sennheiser sine etc. De låter litt forskjellig, men alle sammen låter bra og det er lett å skru det du vil ha. Plassering er mye vikitigere. Så er jo spørsmålet om det skal brukes til live eller innspilling. Live er det bare å sette mikken litt inn i hølet, så får du alt du trenger på små scener. I studio er det bare å teste med litt forskjellige plasseringer, avhengig av hva slags ideal du har. Ikke vær redd for å bruke en del EQ på kicken. Mitt råd er å kjøpe den du får tak i til en noenlunde rimelig penge, så er alt i orden.
 2. Man kan leve med det også. På scene og i øvingslokalet smeller jeg bare på tuneren mellom sanger.
 3. evergud

  Feteste elgitarlyd du noengang har hørt..?

  Det syns jeg er så rart, jeg syns det her var skarpt, uorganisk og flatt til han å være. Men vi har vel forskjellige idealer.
 4. evergud

  Tips til innkjøp av forsterker

  Jeg bruker 2-watts røramp i stua, det er så høyt at jeg må bruke dempeledd på nest stilleste trinn.
 5. evergud

  Mørk Surf Rock

  Strålende. Edit: Forresten, når det kommer til mix, så syns jeg at det var altfor mye romklang på alt. Gitaren skal selvsagt ha masse fjærklang, men resten syns jeg bør være tørrere. Syns at bassen bør ha mer "egen" lyd, trommene mindre skarpe og moderne, spes skarpen (heh). Men låta er kul og det er spilt aldeles flott.
 6. Trådløst utstyr har forstyrra et par av ampene mine i alle fall. Det kan også være innkobla en dårlig lader eller transformater et eller annet sted på samme kurs.
 7. evergud

  Feteste elgitarlyd du noengang har hørt..?

  Det er så fantastisk mye bra gitarlyd der ute at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Likevel: Noe av det første som slår meg er den fantastiske synginga Jimi har i gitaren sin på denne låta her (Voodoo Chile, for de av dere som ikke har Spotify): https://open.spotify.com/embed/track/0auKlivXpm76wR63mMJ3pR Fuzz face har aldri hørtes bedre ut.
 8. evergud

  Ampvreng + clean amp = switchekrøll?

  Sett boksene så tett som mulig sammen og fest (lim) på et stag på tvers, sånn at du klemmer ned begge samtidig når du tråkker på midten. Du kan også øve deg på å tråkke på begge. Det går an.
 9. evergud

  "Temme" en flying V

  Er det begge mikkene, eller bare den ene? Kan det være på tide med voksing?
 10. evergud

  Alternativ til Kemper??

  Kanskje denne demoen av forskjellige brett kan hjelpe? https://www.youtube.com/watch?v=sNfT_FmJq7E
 11. evergud

  Hvilken Marshall?

  Den Framusen er forresten knalltøff, har vært min.
 12. Til det siste: Tipper det. Ang. andre pickups, så har jeg god erfaring med både Lollar (veldig artikulerte og fine) og Fralin. Liker kanskje Lollars best. Har ikke prøvd hverken Duncans eller Bare Knuckle, men denne stacka Gibson P90-saken låter veldig døllt og slapt, syns jeg. Forøvrig (sånn prismessig) så har jeg ganske gode erfaringer med GFS, rett og slett. De er billige og ganske spanky.
 13. evergud

  Hvilken Marshall?

  Etter min erfaring så er det nesten umulig å si om en pedal låter bra eller ikke uten å prøve den selv i ampen man skal bruke. Småting som mengde gain eller frekvensrespons generelt har så mye å si at man kan aldri helt vite. Gjelder oftere raringer som ymse fuzzer og sånt, men syns også f.eks. at OCD har vært veldig forskjellig på forskjellige amper og høyttalere når jeg har prøvd.
 14. evergud

  Hvilken Marshall?

  Du kommer forresten overraskende langt med en bluesbreaker om lavere volum er å foretrekke.
 15. evergud

  Hvilken Marshall?

  2203/2204 med pedaler. En Beano boost eller lignende for Sabbath, en GOD Distiortion+ e.l pluss clean boost for NWOBHM. High gain overdrive typ OCD for resten. Kok ampen fra 5-6 og oppover, bruk gjerne dempeledd. Evt mastervolum-mod funker nok også. Bruk ørepropper og rock i vei!