Web Analytics
Jump to content

Diskant problem på gibson planke


pdkorva

Recommended Posts

Hei folkens!

Jeg kjøpte en gibson custom goldtop 1957 planke for ett år tilbake, å er strålende fornøyd, men sliter litt med diskant.

Dette problemet oppstår når jeg ruller av volumet litt på gitaren, da blir lyden skikkelig kjip mister mesteparten av toppen, så da ender med å ha volume på full rulle slik at jeg må slite med diverse boost pedaler og annet gøy for å erstatte funksjonen til volumen på gitaren. Dette gjelder forøvrig alle pickup kombinasjonene.

Noen som har noen tips?

Edited by pdkorva
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

haha er det mulig å ikke bruke google?:P

Takk for raske svar gutter! :)

Er det vanlig å gjøre det eller? Såvidt meg bekjent er gitaren, som gibson sier så fint "utsmykket" med bumblebee kondiser, sånn jeg forstår det må jeg bytte ut dem for å få løst problemet? Å jeg antar at dette da må gjøres på begge volume potene på gitaren?

Link to comment
Share on other sites

De kondisene du har står vel på tonekontrollene, mens disse skal stå på volum potenene...?

Mulig jeg tar feil her.

Men uansett hadde det vært greit om du oppdaterer posten etter å ha testet dette. Kunne tenkt meg noe slikt selv.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Japp, hvis du har 4 kontrollere som på vanlige LP, så må du nok gjøre det med begge.

Det du også kan gjøre, er å prøve med litt lavere verdier på kondensatorer istedenfor, det vil gi deg noe mer treble.

Det er nemlig ikke sikkert at elektronikken i gitaren din er koblet opp slik som i linken til SD.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Njei, det vil ikke bli merkverdig mer diskant på gitaren hvis han ruller av på volumkontrollen. Det er nemlig slik at det er volumkontrollen som fjerner diskanten i dette tilfellet. Tonekontrollene kan fjerne enda mer diskant for den som liker slikt.

Som nevnt et par ganger før, så kan all "elektronikken" i en gitar, såsant det ikke sitter noe batteri der, bare fjerne lyd. Ikke forsterke. Det er jo merkelig at gitarister finner seg i det, men slik er det jo.

Det billigste i dette tilfellet er å montere treble bleed på volumkontrollene. Man må ha et sett på per volumkontroll.

Link to comment
Share on other sites

Ok, er det noe jeg ikke får med meg her?

En 57 custom Goldtop HAR vel 50's wiring. Det er derfor du mister diskant når volumet dras ned.

Hvis du lodder om til modern wiring vil ikke diskanten påvirkes noe særlig av at du drar ned volumet.

Link to comment
Share on other sites

Alle gitarer med passive pickups og trad koblinger mister diskanten når man drar ned volumet. Samme mom det er 50's eller moderne på en LP f.eks

Men det er vel ofte i alle fall en viss forskjell i praksis mellom 50's og "moderne" - 50's gir volumkontrollen en høyere demping av lyden i første del av arbeidsområdet og diskanten ivaretas i noen grad bedre.

Men irriterer man seg over diskant-tap er et filter over volumkontrollen den egentlige eneste løsningen som utgjør noen stor forskjell (treble bleed) Jeg anbefaler å eksperimentere en del med både motstands og kondensator verdi - også for hver pickup/pot på en LP

Hvis man synes volumkontrollen virker for ujevnt og/eller man ønsker seg mer diskant også med "alt på 10" er endring av potensiometer størrelse eller f.eks et tilpasset RS-Kit løsningen.

Link to comment
Share on other sites

...Hvis du lodder om til modern wiring vil ikke diskanten påvirkes noe særlig av at du drar ned volumet.

Det er da vitterlig omvendt(?) Men hvis det allerede er 50's wiring i gitaren til OP, så må det jo sterkere lut til, som folk nevner, treble bleed eller ny og bedre elektronikk. Hvis OP ikke bruker tonekontroll, så kan den jo til og med kobles ut - men det er kanskje for drøyt...

DJ

--

Link to comment
Share on other sites

Det er 50's wiring på R-modellene ja. Tidligere nevnte RS-Kit som forhandles av Vintagegitar her i Norge, anbefales på det sterkeste. Har det i begge mine CS-Gibsons, samt to av tre Fendere. Det er en merkbar forbedring i mine ører.

Link to comment
Share on other sites

Et RS-kit er jo i og for seg det samme bare at du kjøper noen CTS pots av god kvalitet og de hiver inn en "treble bleed" mod,

så har du penger kjøp et RS-kit viss ikke så tar du å bestiller en kondis og en motstand fra elfa elns.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.