Web Analytics
Jump to content

Prøver å lage en sang. Men stopper opp etter litt...


Torfinn

Recommended Posts

Prøver å komponere min egen melodi (sang kommer etterpå..)

Men får det liksom ikke helt til.

Melodien begynner med fingerspill i Am så litt C men så vet jeg ikke hva som "rimer" på C..? Eller hvordan jeg skal komme meg videre?

Noen tips?

Torfinn

Link to comment
Share on other sites

Nynningen funker dårlig for meg, glemmer utrolig fort. Men jeg kom på en melodi her en dag, og plystret den inn på mobilen. Spilte av når jeg kom hjem og vips, funket gull. Genialt.

Genialt! Prøvde det nå å høres jo ok ut... men så var det å få det over til kassegitaren da....

Pokker altså.

perottol:

Tusen takk for hjelpen går "litt" fremover nå :)

Men det som nå er probelmet er hvilke fingerspill jeg skal bruke?

Blir veldig fint med å mikse de akkordene du skrev, men vanskelig å sette til et fingerspill.. Men men, jeg gir ikke opp!

Torfinn

Link to comment
Share on other sites

I sommer var jeg borte fra gitaren i 3 uker *angst!!!!!* Og fant på de fete melodiene og soloene og riffene inne i hodet!!! Spilte inn på mobilen noen av de! Men så kom det en gang at de ble slette før de ble brukt da !

Link to comment
Share on other sites

når jeg lager musikk, riff og soloer og sann, pleier jeg å tabbe det i powertab.

På den måten får jeg skrevet ned nøyaktig det jeg vil spille, sann at det ikke blir sann at jeg spiller "noe sant som dette her og sann her"

Er kanskje litt vanskelig å tabbe helt i begynnelsen, men det kommer seg etterhvert. Man kan lære mye om noter på denne måten også.

Link to comment
Share on other sites

når jeg lager musikk, riff og soloer og sann, pleier jeg å tabbe det i powertab.  

På den måten får jeg skrevet ned nøyaktig det jeg vil spille, sann at det ikke blir sann at jeg spiller "noe sant som dette her og sann her"

Er kanskje litt vanskelig å tabbe helt i begynnelsen, men det kommer seg etterhvert.  Man kan lære mye om noter på denne måten også.

Dette er så sant! Har lært utrolig mye av å tabbe mine egne ting. Blir litt komponering av det og det er fett. Mandagsnatten så lå jeg å tenkte på en melodi, sto opp og skrev den ned på noter på papir, og overførte den så til powertab på tirsdagen, måtte gjøre noen endringer men essensen i det jeg fikk ned var riktig. Har lært masse iforhold til rytmenotering (halvnote og helnote og sånnt) av å tabbe ut ting, særlig siden jeg spiller bass i det ene bandet mitt.

Link to comment
Share on other sites

jeg har også det problemet med at jeg gir meg litt for lett..: skikkelig stusselig..:P men det er bare å tvinge seg til å komponere videre;P

ta kvintsirkelen i bruk, og let etter nye akkorder..:P det er ganske spennende egentlig:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.