Web Analytics
Jump to content

Prøver å lage en sang. Men stopper opp etter litt...


Torfinn
 Share

Recommended Posts

Prøver å komponere min egen melodi (sang kommer etterpå..)

Men får det liksom ikke helt til.

Melodien begynner med fingerspill i Am så litt C men så vet jeg ikke hva som "rimer" på C..? Eller hvordan jeg skal komme meg videre?

Noen tips?

Torfinn

Link to comment
Share on other sites

Nynningen funker dårlig for meg, glemmer utrolig fort. Men jeg kom på en melodi her en dag, og plystret den inn på mobilen. Spilte av når jeg kom hjem og vips, funket gull. Genialt.

Genialt! Prøvde det nå å høres jo ok ut... men så var det å få det over til kassegitaren da....

Pokker altså.

perottol:

Tusen takk for hjelpen går "litt" fremover nå :)

Men det som nå er probelmet er hvilke fingerspill jeg skal bruke?

Blir veldig fint med å mikse de akkordene du skrev, men vanskelig å sette til et fingerspill.. Men men, jeg gir ikke opp!

Torfinn

Link to comment
Share on other sites

I sommer var jeg borte fra gitaren i 3 uker *angst!!!!!* Og fant på de fete melodiene og soloene og riffene inne i hodet!!! Spilte inn på mobilen noen av de! Men så kom det en gang at de ble slette før de ble brukt da !

Link to comment
Share on other sites

når jeg lager musikk, riff og soloer og sann, pleier jeg å tabbe det i powertab.

På den måten får jeg skrevet ned nøyaktig det jeg vil spille, sann at det ikke blir sann at jeg spiller "noe sant som dette her og sann her"

Er kanskje litt vanskelig å tabbe helt i begynnelsen, men det kommer seg etterhvert. Man kan lære mye om noter på denne måten også.

Link to comment
Share on other sites

når jeg lager musikk, riff og soloer og sann, pleier jeg å tabbe det i powertab.  

På den måten får jeg skrevet ned nøyaktig det jeg vil spille, sann at det ikke blir sann at jeg spiller "noe sant som dette her og sann her"

Er kanskje litt vanskelig å tabbe helt i begynnelsen, men det kommer seg etterhvert.  Man kan lære mye om noter på denne måten også.

Dette er så sant! Har lært utrolig mye av å tabbe mine egne ting. Blir litt komponering av det og det er fett. Mandagsnatten så lå jeg å tenkte på en melodi, sto opp og skrev den ned på noter på papir, og overførte den så til powertab på tirsdagen, måtte gjøre noen endringer men essensen i det jeg fikk ned var riktig. Har lært masse iforhold til rytmenotering (halvnote og helnote og sånnt) av å tabbe ut ting, særlig siden jeg spiller bass i det ene bandet mitt.

Link to comment
Share on other sites

jeg har også det problemet med at jeg gir meg litt for lett..: skikkelig stusselig..:P men det er bare å tvinge seg til å komponere videre;P

ta kvintsirkelen i bruk, og let etter nye akkorder..:P det er ganske spennende egentlig:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.