Web Analytics
Jump to content

Test av 15 forskjellige høytalerelementer


rocktrond

Recommended Posts

For meg ein ganske nyttelaus test. Vil dei ikkje ha skrudd godlyd på originalelementet først, og så bytta til alle dei andre? Ergo vil originalelementet låte slik testaren vil, medan alle dei andre vil vike frå denne lyden. Hadde du skrudd godlyd på eit av dei elementa som skilde seg mest ut, ville alt ha vore annleis.

MEN: Testen gjorde meg oppmerksom på kor mykje elementet har å seie, det skal den ha. Kunne ikkje ha forestilt meg så store forskjellar.

Edited by Telemann
Link to comment
Share on other sites

Dette er vel egentlig bare et bevis på at elementer låter forskjellig. Noen reell test er det ikke. Som nevnt ovenfor... Biter meg også merke i at SM57 mikken ikke står likt hele tiden. I tillegg vil du trolig mikke forskjellige elementer forskjellig, alt etter hvordan de låter. Dermed er ikke testen representativ for hvordan elementene låter, men mer hvor forskjellig de kan låte.

Link to comment
Share on other sites

Jeg greier ikke å tenke meg hva som er best ut fra den testen der, da jeg har andre forsterkere, og måtte i så fall utføre testen selv med mitt eget utstyr for at den skulle ha verdi for meg. Likevel interessant hvor forskjellig de låter

Link to comment
Share on other sites

Har brukt denne "testen" som referanse selv. Selvsagt, man kan ikke regne med at alt vil låte eksakt som på den testen. Men den gir en veldig god pekepinn på hvordan de forskjellige elementene høres ut sammenlignet med de andre. Det er ikke ofte man har mulighet til å sammenligne 15 forskjellige elementer på denne måten, selv i en gigantisk gitarbutikk.

Personlig så liker jeg V30, Greenback og Alnico Gold best. Ser derfor for meg at jeg skal blande V30 (2stk) og Greenback (2stk) i 1960AV'et mitt.

Mener denne testen er bedre enn de lydklippene som ligger på Celestion sine sider. De spiller forskjellige riff og har forskjellige innstillinger på amp og gitar på hvert eneste lydklipp som ligger ute på Celestion sine sider... Ikke akkurat lett å danne seg et godt bilde på hvor forskjellig elementene høres ut da...

Link to comment
Share on other sites

G12H høytaleren som er med i denne testen er Anniversary versonen.

Det er lead varianten på 75Hz og leadkone.

Den vanligste varianten av G12H, og som også er Heritage utgivelsen,

er bass versonen på 55Hz med basskone. Det er den som heter T1281,

og var brukt i de gamle 1982 kassene fra Marshall helt fra 60-tallet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.