Web Analytics
Gå til innhold

Borge

Medlem
 • Innholdsteller

  306
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Borge

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 02. jan. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bophotography.net
 • Skype
  borgei

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Gitar, musikk, foto, snowboard, venner, familie, fest, reising og utforsking, IT/data, bil.

Nylige profilbesøk

2 710 profilvisninger
 1. Kjøp den gitaren du har LYST å spille. Jeg begynte med en Les Paul selv, selv om alle sa at det var en dårlig nybegynnergitar. Men det er bedre at man kjøper gitaren man har LYST å spille på fremfor å kjøpe en gitar som gir null inspirasjon! Hadde jeg kjøpt en Strat så hadde jeg aldri hatt lyst å ta opp gitaren, OG jeg ville ha slitt med å gå fra Strat'ens hals til en Les Paul siden halslengden er veldig forskjellig. Forøvrig så er Rocksmith 2014 glimrende for å lære gitar. Du skal bruke rimelig mange tusen kroner på en gitarlærer over lengre tid for å lære det Rocksmith kan lære deg for 500kr på kortere tid. Den gamle Rocksmith versjonen (som kom for noen år siden) er derimot litt mer frustrerende i bruk. Horribelt menysystem og langt færre måter å lære på. 2014 versjonen er det bare å hoppe rett inn i for hvem som helst og begynne med det basice (hvordan man skal holde gitaren) Lykke til!
 2. Aha, da er jeg med Jo da må jeg si meg enig. En god gitarist vil alltid låte mye bedre på en 5000 kroners gitar enn hva en dårlig gitarist vil låte på en 50000 kroners gitar. Sånn har det alltid vært, og sånn vil det alltid være. En særdeles god gitar kan muligens gjøre en god gitarist noe bedre, eller hjelpe gitaristen å prestere noe bedre - men det er uansett veldig marginalt! Det største plusset er vel at en dyr gitar (drømmegitar) for noen gir veldig god inspirasjon til å nettopp bli en bedre gitarist. Så slike holdninger er bare dumt. Dumme folk, som mest sannsynlig er dårlige gitarister, men som kjøper seg en dyr gitar for å brife på forum slik at de kan føle seg som "proffe" selv om de absolutt ikke er det. "Han må jo ha kjøpt den R9'en til 40k fordi han er god... Ingen kjøper det når de knapt kan å spille"... If you know what i mean PS! Sier ikke at alle med dyre gitarer mener dette. Jeg snakker nå altså om de som spesifikt snakker nedlatende om andre merker eller rimeligere gitarer. Det er helt OK å bruke masse penger på gitarer, folk må jo få prioritere å bruke penger på hva de nå enn vil, selv om de ikke kan å spille engang! HELT OK! Men... å rakke ned er ukult uansett hvem eller hva en er! I så fall så henviser jeg (Som noen andre gjorde tidligere i denne tråden) til denne YouTube videoen, der en GOD gitarist spiller på en Epiphone. De som mener at en må ha en ekstremt god gitar for å spille godt kan jo lage en video der de presterer å spille det riffet like godt på sin ørtitusenskroner gitar, som de mener er så mye bedre enn dårlige og ubrukelige Epiphones... Er i såfall nysgjerrig om det faktisk vil låte noe bedre Med all sannsynlighet så vil det låte mye dårligere! Og om noen tar den utfordringen så ligger forøvrig både video, mp3, backing mp3 og tab på nevnte riff gratis til nedlasting her: http://www.jamtrackcentral.com/free_zakk.php (Zakk Wylde - Farewell Ballad - øverst)
 3. Sånn er det alltid. Mennesker vil bestandig forsvare sin investering, og mene at det de har er like bra som andre tilsvarende produkter. Materialisme er vel ordet. Ikke alle kjøper seg en gitar til 30.000 fordi de trenger det. Men noen liker å fremheve seg, og noen tar seg råd til det fordi det er en interesse og en hobby. Hvem er det virkelig som trenger en Mercedes, når en Toyota til den halve prisen gjør akkurat samme jobben, skulle vi tro på statistikken så gjør Toyotaen jobben til og med bedre. Vel... Det er noen som vil fremheve seg, og noen har bare en interesse for bil som hobby. Til trådstarter; Du behøver ikke å prøve å fremheve deg selv ved å kalle eiere av vanlige Gibson gitarer korksniffere: Det blir bare for dumt. Sorry, men det er sant. En Gibson Les Paul Standard er ikke akkurat noe man forbinder med "korksniffing" blant miljøet. Når man begynner å nærme seg gitarer i 50k klassen, gjerne da flere, så kan man begynne å tenke i den retning... Men uansett - hva er vel galt med det? En lidenskap er en lidenskap. Søstra mi har brukt flere hundre tusen på hest, utstyr til hest, og alt mulig greier som jeg aldri fatter og begripper meg på. Helt hinnsides i min verden, å bruke opp mot 100k på en henger som man fester til bilen for at hesten skal stå i... I et spesielt design.. Med spesielt materiale... Tullete. Men.. Det er nå en hobby, en lidenskap, og da kan jeg ikke snakke nedlatende om det selv om jeg ikke fatter og begriper det. Jeg synes det er kjempeflott at du er fornøyd med din Epiphone. Det finnes gode Epi's og dårlige Gibson's. Men det finnes også dårlige Epi's og gode Gibson's. Sjansen for å få en særdeles god Epi er det nok ikke like stor sjanse for som hvis du kjøper en Gibson LP Standard. På lik linje som at sjansen er større for at en får en virkelig god gitar hvis man kjøper en Gibson Historic fremfor en Standard. Men, igjen, det finnes Standard'er som er på full høyde med Historics også...
 4. Hva prøver du egentlig å vise til? En suksessfull gitarist, som har tjent fett på sin karriere og som med all sannsynlighet er en mye bedre gitarist og låtskriver enn deg selv?
 5. Man blir like dritings på en billig flaske cognac som på en dyr flaske. Dog nyter man veien dit bedre når man drikker den dyre cognac'en. :D
 6. Takk for tipset Castor! Men jeg har har aldri filt en nøtt i hele mitt liv. Og har verken verktøy/utstyr til det, og ingen anelse om hvordan man egentlig bør gjøre det. Men det hadde jo selvsagt vært interessant og prøve, og går det fullstendig skeis så er det nå bare å bytte nøtta uansett... Da har jeg iallefall prøvd Hva slags utstyr (for å file) nøtta trenger man? Og hvor får man kjøpt det?
 7. Hehe jepp, merker det ikke før jeg hører etter det. Men ny nøtt må til på grunn av andre årsaker for min del. I og med at sporet for g-strengen er for dyp så klirrer g-strengen ekstremt mye også... Og det er den største irritasjonen Orker ikke å kjøre med skamhøy action på grunn av en streng!
 8. Har noenlunde samme problem med min egen gitar. G-strengen min er helt på trynet. Den er stemt riktig i følge to tunere, den er intonert i følge begge tunerne, strengene er nye, hadde også problemet på de gamle strengene... Det høres ut som G-strengen, og kun g-strengen, vibrerer helt ... rart... Den høres bare helt sur ut for å si det sånn. Det skal sies at sporet i nøtta der g-strengen hører hjemme er for dypt. Dette ble fylt tidligere, og det funka greit, men var ikke en langvarig løsning... så g-strengen plages jeg med hele tiden... Den blir ustemt i hytt og pine, og selv når den er stemt så høres den sur ut, og... ja.. lyden av den "vibrerer/pulserer" liksom... vanskelig og forklare. I mitt tilfelle så vil nok en ny nøtt løse problemet. Men jeg har også lest at lignende kan skje på grunn av andre årsaker. Altså, at en streng kan høres sur og ustemt ut, selv om den er stemt. Da må man visstnok justere på polene i pickupene. Det kan skje, ved ulike strenghøyder og diverse, og ulike strenger også, at vibrasjonen av strengene ikke går helt overens med høyden i forhold til polene i pickupen. Det er jo en grunn til at hver enkelt "stav" i pickupene er justerbare også. Husk, dette er magneter som fanger opp vibrasjonen av strengen. Siden problemet ble bedre når du gikk over til litt tykkere strenger så høres det logisk ut at det kan ha noe med selve strengvibrasjonen i forhold til pickupene og gjøre. Prøv å søk litt på nett om det... Jeg leste et foruminnlegg om det på www.mylespaul.com sitt forum for knapt en time siden faktisk... Altså, er ganske uviten på akkurat det jeg skriver over. Men, slik jeg leser det så justerer man balansen av strengene med selve "pickup poles'ene" i pickupen. Dersom en pickup/en pole er for nære en streng så kan den dra strengen (magnet) "out of tune" ved spilling... Da må pickup pole'n evt. justeres noe (nedover)... Kan være verdt og prøve iallefall.
 9. Med powerlevel på maks vil du naturligvis få susing. Min VT30 susa som bare det med powerlevel på maks. Men til hjemmebruk så ble den kun brukt til opp mot 50% av powerlevel og da var ikke susing noe problem. Men ironisk nok så suser rørampen min mindre på samme volum som VT30'en. Schnodig greie. Men det ene 12AX7 røret i VT forsterkerne vil nok neppe forårsake noe susing i seg selv. Det røret driver absolutt ingenting. Det digital signalet (ferdig prosessert) går bare gjennom 12AX7 røret slik at lyden skal farges noe varmere. Lyset du ser i røret er ikke et varmt rør som gløder... Det er et LED lys som er montert på undersiden av selve røret... Røret kjører fullstendig på tomgang og vil aldri presses eller måtte byttes i det heletatt.
 10. Ingen mastervolum og innebygd attenuator? PFFTT... Worthless! (ironi) $9600 USD ja...
 11. AC15C1 med en Crowther Hot Cake pedal i front.
 12. Borge

  NGD

  Gratulerer så mye med ei heftig øks
 13. Hvor har jeg ikke plekter... Hvem vet.. ikke jeg!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.