Web Analytics
Jump to content

Skifta strenger = koko stemming


Eddy
 Share

Recommended Posts

Vel, eg bestemmte meg for å oppgradere til eit 010 sett frå eit 009. Det gjekk dårleg. Kvar gong eg rører ein av strengane dett stemminga ned ein halvtone. Det er sånn med alle strengane. Har det her noko med trussrod greiene å gjere? Skulle da tru at ein SG ville klare 010. Viss det er så, kva gjer eg?

Link to comment
Share on other sites

Bortsett fra at det eventuelt trengs strekking av strenger, at nut'en kniper de litt tykkere strengene eller at stemmeskruene glipper, har jeg ingen hypotese. Uansett burde det jo ta slutt - altså hvis du stemmer opp, tar eller spiller på strengen så den faller i frekvens for så å stemme opp igjen, så kan jo ikke dette skje i det uendelige uten at strengene ryker og/eller halsen buer seg (med mindre det er stemmeskruene som glipper).

Siden dette er en (Gibson?) SG så er det origanle opsettet høyst sannsynlig for 010 strenger.

Edit: se der ja, to andre svar ble postet mens jeg satt og tastet :D

DJ

--

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.