Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Bassgitarer med aktive og passive mikrofoner


Bassist men ikke minst

Anbefalte innlegg

Hm- "kresen", "ser etter instrument med aktive og passive som fungerer"- kanskje det er lurt av deg å nevne noe om preferanser, samt eksempler på basser du har prøvd som ikke fungerer, så vet vi litt om hvor du legger lista?

Jeg, for eksempel, ville sette en precisionbass ganske langt ned på lista uavhengig av lyden.

Altså- fortell oss adskillig mer, så får du bedre svar.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, Skal vi se hva vi har av muligheter:

* Passive pickuper med aktiv preamp, Bypass switch slik at du slår av : Egentlig det mest vanlige, Finnes blant annet på G&L, aktive Fender basser, Alembic, Status Graphite, og nevnte Tobias (Tror jeg) og egentlig de fleste andre basser med preamp.

* Aktive pickuper med Aktiv preamp: Både Pickup og tonekontroller er drevet av batteri, Eksempel på Basser du finner dette i er: Spector NS og Euro LX basser, alle Warwicker med preamp (De bruker MEC) og det meste du finner med EMG egetlig, er ikke så vanlig på basser.

Skal jeg anbefale deg en bass (eller 2) som er det jeg tror du spør etter:

G&L L-serien: Pickupene er i er passive, men ved hjelp av preampen og en haug med switcher, så kan du få den til å høres ca (Ca, ikke nøyaktig) Fra Stingray til Fender Precision og Rickenbacker, jeg gidd ikke forklarew kontrollene nå, det kan du finne på www.glguitars.com . Det er ikke noen "Hifi" bass, som Spector, Alembic, Tobias og Warwick, Men har et utrolig bredt spekter av lyder. Med en L2000/L2500 bass kan du og velge å bypasse preampen o fremdeles ha tonekontroller.

Musicman Bongo HH: mye samme opplegget (kraftige, Dobble humbuckere med preamp), bare at den er litt mer Hifi og Moderne i lyden, samt at det ikke er mulig å kjøre den passiv, men helt klart min favoritt lydmessig av de 2.

Personlig holder jeg meg til Spector, hehe.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror ikke det finnes, egentlig. Går sikkert an å få custombygget, ev. bytte pickuper i en bass du har fra før av, men jeg ser uansett ikke helt poenget for å være ærlig. Det blir veldig stor forskjell i output på de to pickupene, vil jeg tro.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror ikke det finnes, egentlig. Går sikkert an å få custombygget, ev. bytte pickuper i en bass du har fra før av, men jeg ser uansett ikke helt poenget for å være ærlig. Det blir veldig stor forskjell i output på de to pickupene, vil jeg tro.

Så et klipp på Youtube her for en tid tlbake med en som hadde satt inn passive pickups på en Alembic bass. Det var et virrvarr av knotter, mic`er og brytere, og det låt ikke spesielt bra heller. Det fikk meg til å lure om dette var noe også andre drev med

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette synes jeg ikke høres ut som noen god idé, altså. Da her det heller bedre å ha to (eller flere) basser, en aktiv, og en passiv. G&L- elektronikken finner jeg veldig fleksibel, men det er jo som før nevnt snakk om aktiv preamp, og ikke pickuper.

Jeg ser egentlig for meg at dette blir litt sånn som man kobler opp "alle" muligheter med et sett med splittbare humbuckere. Et vell av brytere å holde orden på, og 47 forskjellige lyder. Problemet er at alt låter nesten likt, og man ender opp med å bruke tre-fire forskjellige kombinasjoner likevel.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjønner ikke helt hvorfor du skulle ha en passiv og en aktiv mic. I hvilken posisjon, da? Det er jo mye større forskjell på lyden i hals- og stol-posisjon enn det er mellom en aktiv og en passiv mic. De fleste micer er jo passive og har en preamp, det er ytterst få aktive micer på markedet (det er nesten bare EMG som gjør dette).

Jeg ville nok heller ha gått for et passivt oppsett med preamp som har bypass-switch. Det må være det nærmeste du kommer det du er på jakt etter.

Det som er saken med en del aktive micer er jo at de farger lyden mer karakteristisk enn det passive micer gjør. Altså på den måten at har du et middelmådig instrument vil EMG som oftest gi deg kanonlyd likevel, fordi de låter ganske likt uavhengig av hvilken bass de står i. Mens passive micer (kanskje fordi de plukker opp mer av lyden i instrumentet?) blir mer farget av det instrumentet de står i.

Nei, synes heller du skal finne ut hvilke lyder du er på jakt etter, jeg, og så forsøke å finne en bass som gir deg de. Kan jo være G&L, de har ganske fleksibel elektronikk. Men det kan også være noe helt annet.... :-) Løp og prøvespill! :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.