Web Analytics
Jump to content

Jazzlinje Bergen (og generelt)


Faktor
 Share

Recommended Posts

Jeg lurte på om noen vet hva som trengs for å bli akseptert som gitarist på den nye jazzlinjen ved Grieg Akademiet i Bergen? (Det vil si, hva bør en kunne og slikt)

Hvis du vet noe om hvordan de gjør det samme på jazzlinjen i Trondheim så kom gjerne med det og ;)

Takker for respons

Link to comment
Share on other sites

Nå er det kommet to poster, hvorav ingen har bidratt til å svar på tråden. Selv om det kanskje er ment hyggelig, så blir jeg bare skuffet over å se to svar som ikke har noe med det jeg spurte om.

Venter fortsatt på svar...

Link to comment
Share on other sites

Det er sikkert langt fra like vanskelig å komme inn i Bergen som i Oslo, Trondheim og til dels Kristiansand tipper jeg. I utgangspunktet pleier det i alle fall å være sånn med nye studier...Men det kommer mye an på hvem som søker.

Hvordan foregår prøven?

I Oslo er det sånn at man spiller med band, tror jeg, og så får man et stykke til bladlesing. Men er ikke helt sikker på dette..

Link to comment
Share on other sites

faktisk, så vil jeg tro det er langt vanskeligere å komme inn i Bergen. Dette på grunn av de få plassene de har. Har en kompis som har søkt(og søker sikkert ennå) som ble med i uttaket deres. Det var to gitarister der til sammens, og ingen av de kom inn... så... Men kan hende det åpner seg litt opp hvis de har økt antall plasser..

Kristiansand sin linje er mye lettere å komme inn på(personen ovenfor kom inn på den, men ville heller til bergen pga band). Vet også om flere andre som har kommet inn der.

Har ikke så mye kjennskap til jazzlinja i Trondheim, bare den klassiske. Og den klassiske er hard..

Har heller ikke noe kjennskap til linja i Oslo..

Det er jo endel jazzlåter en må kunne ut og inn når en skal på en slik linje. Men nå er jo jeg ikke en jazzmann, og liker svært lite jazz. Skaff deg "real book"(?) og gå igjennom den. Kan også være enkeltsanger du må pugge før opptaksprøven.

Link to comment
Share on other sites

Ok, kjenner ikke til kristiansand, annet enn at det skal være en veldig bra linje der. Veldig rart hvis det er vanskeligere å komme inn i Bergen enn Oslo og Trondheim, i så fall er det ingen grunn til å søke der. Trondheim er vel kanskje den som har best rykte på seg, og best miljø for jazz. Men Oslo har tatt ganske innpå i det siste.

Når det gjelder klassisk står Oslo, og Musikkhøgskolen og Barrat Due ( i den rekkefølgen) i en særstilling.

Link to comment
Share on other sites

vurderer å søke på NMH og krsand, får se det an litt. Har hørt veldig veldig mye bra om rytmisk linja i kristiansand av folk som har gått der.

:) www.nmh.no har forresten en temmelig utfyllende pdf fil med info om opptaksprøver osv.

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke si noe spesielt om noen av linjene. Men rytmisk i Agder er letter å komme inn på for de fleste av oss, ettersom vi er vant med rytmisk musikk. Jazz er for de som satser i den retningen.

Bør kunne bladspille låter på piano, prima vista sang og på eget instrument. Komponere/arrangere utfra akkorder/melodi. Og være blant de beste som søker det året.

Link to comment
Share on other sites

Prima vista er å bladsynge. Forresten så tar ikke jazzlinja på konsen i Trondheim opp en eller to gitarister hvert år, de tar opp de musikerne de synes er best/passer best inn på skola. Så det kan godt være 50 gitarister og 1 blokkfløytespiller der, og sistnevnte kommer inn hvis han er best totalt sett. De tar vel inn en 7-8 stykker årlig, ikke helt sikker på dette.

Link to comment
Share on other sites

For å korrigere litt: NTNU - musikkonservatoriet har vel ca 30 plasser, men dette er inkludert kirkemusikk og klassisklinja. I år kom det inn 8 stykker på jazzlinja, hvorav 1 gitarist, 3 på bass, 2 på tromme, 1 på sax og en hvor det ikke sto noe instrument.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.