Web Analytics
Jump to content

Pakker med strenger av samme tykkelse (f.eks. 0.10)?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg fikler en del med gitaren min, justerer intonasjon, truss rod etc. I den forbindelse blir det en del stramming og slakking av strengene, og da hender det rett som det er at en streng ryker, og som regel er det den lyseste e-strengen.

Noen som vet om man kan få kjøpt mange strenger av samme type (0.10 i mitt tilfelle) billig noe sted?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hvor ryker den? Det kan jo være at sadelen på brua er litt "skarp" eller har noen form for ujevnhet?

Det varierer med gitarene. Siste gang var det faktisk ved stemmeskruen.

Jeg har sikkert 5 ubrukte strengesett liggende der alle mangler den lyse e-strengen nå. Det er egentlig ikke noe stort problem. Strengene ryker så og si aldri under spilling, kun når jeg driver setup. Tror det blir noe materialtretthet når man strammer og slakker en streng noen ganger.

Jeg valgte å ikke vente på svar og har sendt bestilling på ekstra 010 strenger til strenger.no. De tar 8 kr strengen, noe som er det rimeligste jeg har funnet ved begrensede kvanta (har funnet billigere også i utlandet, men da skal de gjerne ha en meget høy porto). Tar fortsatt imot tips dersom noen har bedre tilbud.

Link to comment
Share on other sites

Du burde få kjøpt enkeltstrenger hos gitarforhandlere, jeg har ihvertfall fått gjort det i en forretning som selvfølgelig er lagt ned nå ...

Men når du bytter strenger er det jo et tips å strekke litt på strengene før du stemmer dem inn ;)

Kanskje du gjør det allerede, men kan jo hende det hjelper på problemet :D

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har også kjøpt enkeltstrenger hos forhandlere, men de skal gjerne ha rundt 20 kroner strengen. Og så er det pes å være uten streng resten av kvelden når man sitter og tuner. Derfor er det greit å ha noen i reserve. Jeg har jo alltid fulle strengesett i reserve, men som sagt er det en del av reservesettene mine som er uten den tynne e-strengen nå. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleide å kjøpe 3-4 E-strenger hos lokale forhandleren før. Bare å spørre de.

Men problemet ga seg når jeg lærte å sette strengene riktig på og pusset litt på broen med fint sandpapir ;p

Vel, siste strengen jeg røk satt på en roller bridge, så da er det lite å pusse på... ;)

Link to comment
Share on other sites

Kan være at du tvinnet dem opp på hverandre eller fiklet for mye med strengen før du begynte å skru den på? Kan lett dannes knekk i strengen som i senere tid gjør at strengen ryker. Strengene skal ihvertfall ikke bare ryke sånn uten videre.

Link to comment
Share on other sites

Kan være at du tvinnet dem opp på hverandre eller fiklet for mye med strengen før du begynte å skru den på? Kan lett dannes knekk i strengen som i senere tid gjør at strengen ryker. Strengene skal ihvertfall ikke bare ryke sånn uten videre.

Tror nok at det kan ha blitt knekk ved stemmeskruen nå sist, ja. Ellers har jeg også hatt dårlig erfaring med at "ballene" i enden av strengen løsner lett på enkelte e-strenger. Vurderer å begynne å lodde tvinningene som holder dem på plass før jeg monterer dem.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Da bruker du ihvertfall feil type strenger eller så behandler du dem feil på en eller annen måte :P

Feil type strenger? Nei. Det får ikke blitt mer standard.

Men at jeg behandler dem feil kan jo hende, selvsagt. ;) Jeg vil uansett understreke at dette sjelden eller aldri skjer når jeg har fått montert ferdig strengen og stemt den. Det skjer alltid under tilstramming fra helt løs streng, og spesielt dersom jeg har løsnet den til helt slapp tidligere og skal stramme den igjen etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.