Web Analytics
Jump to content

Pakker med strenger av samme tykkelse (f.eks. 0.10)?


sarge

Recommended Posts

Hei

Jeg fikler en del med gitaren min, justerer intonasjon, truss rod etc. I den forbindelse blir det en del stramming og slakking av strengene, og da hender det rett som det er at en streng ryker, og som regel er det den lyseste e-strengen.

Noen som vet om man kan få kjøpt mange strenger av samme type (0.10 i mitt tilfelle) billig noe sted?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hvor ryker den? Det kan jo være at sadelen på brua er litt "skarp" eller har noen form for ujevnhet?

Det varierer med gitarene. Siste gang var det faktisk ved stemmeskruen.

Jeg har sikkert 5 ubrukte strengesett liggende der alle mangler den lyse e-strengen nå. Det er egentlig ikke noe stort problem. Strengene ryker så og si aldri under spilling, kun når jeg driver setup. Tror det blir noe materialtretthet når man strammer og slakker en streng noen ganger.

Jeg valgte å ikke vente på svar og har sendt bestilling på ekstra 010 strenger til strenger.no. De tar 8 kr strengen, noe som er det rimeligste jeg har funnet ved begrensede kvanta (har funnet billigere også i utlandet, men da skal de gjerne ha en meget høy porto). Tar fortsatt imot tips dersom noen har bedre tilbud.

Link to comment
Share on other sites

Du burde få kjøpt enkeltstrenger hos gitarforhandlere, jeg har ihvertfall fått gjort det i en forretning som selvfølgelig er lagt ned nå ...

Men når du bytter strenger er det jo et tips å strekke litt på strengene før du stemmer dem inn ;)

Kanskje du gjør det allerede, men kan jo hende det hjelper på problemet :D

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har også kjøpt enkeltstrenger hos forhandlere, men de skal gjerne ha rundt 20 kroner strengen. Og så er det pes å være uten streng resten av kvelden når man sitter og tuner. Derfor er det greit å ha noen i reserve. Jeg har jo alltid fulle strengesett i reserve, men som sagt er det en del av reservesettene mine som er uten den tynne e-strengen nå. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleide å kjøpe 3-4 E-strenger hos lokale forhandleren før. Bare å spørre de.

Men problemet ga seg når jeg lærte å sette strengene riktig på og pusset litt på broen med fint sandpapir ;p

Vel, siste strengen jeg røk satt på en roller bridge, så da er det lite å pusse på... ;)

Link to comment
Share on other sites

Kan være at du tvinnet dem opp på hverandre eller fiklet for mye med strengen før du begynte å skru den på? Kan lett dannes knekk i strengen som i senere tid gjør at strengen ryker. Strengene skal ihvertfall ikke bare ryke sånn uten videre.

Link to comment
Share on other sites

Kan være at du tvinnet dem opp på hverandre eller fiklet for mye med strengen før du begynte å skru den på? Kan lett dannes knekk i strengen som i senere tid gjør at strengen ryker. Strengene skal ihvertfall ikke bare ryke sånn uten videre.

Tror nok at det kan ha blitt knekk ved stemmeskruen nå sist, ja. Ellers har jeg også hatt dårlig erfaring med at "ballene" i enden av strengen løsner lett på enkelte e-strenger. Vurderer å begynne å lodde tvinningene som holder dem på plass før jeg monterer dem.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Da bruker du ihvertfall feil type strenger eller så behandler du dem feil på en eller annen måte :P

Feil type strenger? Nei. Det får ikke blitt mer standard.

Men at jeg behandler dem feil kan jo hende, selvsagt. ;) Jeg vil uansett understreke at dette sjelden eller aldri skjer når jeg har fått montert ferdig strengen og stemt den. Det skjer alltid under tilstramming fra helt løs streng, og spesielt dersom jeg har løsnet den til helt slapp tidligere og skal stramme den igjen etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.