Web Analytics
Jump to content

Bestille kabler fra utlandet, totalsum under 300. Toll?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Skal bestille noen patchekabler fra en britisk nettbutikk, totalsum inkl frakt og moms på dette er 288kr. Kommer det noe tollgebyrer i tillegg? Vet at på gitarer osv ihvertfall liker Norge å legge på et par hundre i tollgebyr. Gjelder det mitt beskjedne innkjøp også?

Link to comment
Share on other sites

Nåja. Hvor mye utgjør frakten alene? Så lenge selve vareverdien er under 200,-, spiller det ingen trille hvor stor fraktkostnaden er - da slipper du tollerne.

Og den britiske momsen skal vel strengt tatt trekkes fra før den forlater landet..?

Link to comment
Share on other sites

fraktkostnader regnes med ja, all den tid både varer og tjenester er momsbelagt. Den utenlandske momsen skal dog fjernes. Hva som skjer i praksis er en annen ting, har opplevd at ups har "glemt" å fortolle varer når totalbeløpet har vært lavt. Er det posten som leverer i Norge, kan du være sikker på at det blir fortollet.

Link to comment
Share on other sites

Regnestykket er slik :

Utgangspunktet : Engelsk pris med lokal moms

-Lokal Engelsk moms skal trekkes fra på vareprisen

-Hvis varens pris (uten frakt) er under 200,- norske (etter tollvesenets kurs-sats) slipper du å betale norsk moms og tollgebyr.

-Hvis varens pris overstiger 200,- norske blir det slått på 25% norsk moms på varen OG frakt. Det er også en veldig god sjanse for at du må betale et fortollingsgebyr på 1-200 kroner

Du må selv forsikre deg om at Europeiske selgere trekker fra eventuell lokal moms.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flere ganger fått sånne pakker på mellom 200-250 kroner der de har "glemt" å fortolle. På den annen side har jeg fått slike pakker der jeg har måttet punge ut på vanlig måte, så noen regel tror jeg det ikke er mulig å lage. Kanskje det har noe med mengden pakker den dagen å gjøre, eller hvem som sitter og gjør jobben, hva vet jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.