Web Analytics
Jump to content

Bestille kabler fra utlandet, totalsum under 300. Toll?


Konnis

Recommended Posts

Skal bestille noen patchekabler fra en britisk nettbutikk, totalsum inkl frakt og moms på dette er 288kr. Kommer det noe tollgebyrer i tillegg? Vet at på gitarer osv ihvertfall liker Norge å legge på et par hundre i tollgebyr. Gjelder det mitt beskjedne innkjøp også?

Link to comment
Share on other sites

Nåja. Hvor mye utgjør frakten alene? Så lenge selve vareverdien er under 200,-, spiller det ingen trille hvor stor fraktkostnaden er - da slipper du tollerne.

Og den britiske momsen skal vel strengt tatt trekkes fra før den forlater landet..?

Link to comment
Share on other sites

fraktkostnader regnes med ja, all den tid både varer og tjenester er momsbelagt. Den utenlandske momsen skal dog fjernes. Hva som skjer i praksis er en annen ting, har opplevd at ups har "glemt" å fortolle varer når totalbeløpet har vært lavt. Er det posten som leverer i Norge, kan du være sikker på at det blir fortollet.

Link to comment
Share on other sites

Regnestykket er slik :

Utgangspunktet : Engelsk pris med lokal moms

-Lokal Engelsk moms skal trekkes fra på vareprisen

-Hvis varens pris (uten frakt) er under 200,- norske (etter tollvesenets kurs-sats) slipper du å betale norsk moms og tollgebyr.

-Hvis varens pris overstiger 200,- norske blir det slått på 25% norsk moms på varen OG frakt. Det er også en veldig god sjanse for at du må betale et fortollingsgebyr på 1-200 kroner

Du må selv forsikre deg om at Europeiske selgere trekker fra eventuell lokal moms.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flere ganger fått sånne pakker på mellom 200-250 kroner der de har "glemt" å fortolle. På den annen side har jeg fått slike pakker der jeg har måttet punge ut på vanlig måte, så noen regel tror jeg det ikke er mulig å lage. Kanskje det har noe med mengden pakker den dagen å gjøre, eller hvem som sitter og gjør jobben, hva vet jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.