Web Analytics
Jump to content

Slide Guitar


Yeah-Sweet

Recommended Posts

Hei jeg kjøpte meg nettopp en slik slide ting som du har på lillefingeren, slik at jeg kunne spille In My Time of Dying av Led Zeppelin, og Just Got Paid av ZZ Top. Syns det var ganske gøy og spille disse sangene og kunne gjerne tenkt meg å lære noen andre sanger der du bruker slide. Noen forslag til kule sanger og spille med slide?

Link to comment
Share on other sites

Å lære seg slide skikkeleg er ein lang prosess. Er midt i den sjølv, så eg veit det tar tid å mestre det. Sjølv så har eg øvd og øvd på gamle bluessongar av Elmore James, slik som Dust My Broom. Vil anbefale deg å gjer det same, fordi det er nokon hakk lettare enn å begynne rett på Duane Allman licks, samtidig som du lærer nokon kule licks som fleire av dei meir kjente slidegitaristane tar utgangspunkt i. Men for all del, sjekk ut meir kompliserte ting også, som The Allman Brothers Band og The Black Crowes osv., og sett deg mål. Vil også anbefale deg å heve strengehøgden nokon hakk, visst du ikkje allereie har gjort det, slik at sliden ikkje buzzer borti fretsa. Det er også lurt å stemme gitaren til open E (EHEG#HE), da du lett kan spille akkorder med sliden, og det er denne tuninga mange slidegitarister stemmer i (eller ein annan open stemming for den saks skyld).

Edited by Toften
Link to comment
Share on other sites

Til inspirasjon:

http://www.youtube.com/watch?v=ntZ50fEe3Eo

Dette er den feteste slidegitaristen! Kjekt å ha som inspirasjon, men kanskje litt vanskelig. Ellers vil jeg anbefale å plukke opp litt av de eldre bluesgitaristene (Elmore James f.eks). De ligger grunnlaget for det meste som har kommet etter.

Det er også mange fete licks å plukke opp i pedalsteel:

Link to comment
Share on other sites

Jeg behersker på ingen måte slide, men jeg synes det er et fantastisk verktøy i hendene på rett mann

Derek Trucks er nevnt men sjekk også ut Sonny Landreth som jeg kanskje synes er en av de beste i moderne tid.

Han har en ganske unik stil som man nok kan plukke en del fra.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har råd til det så kan det være greit å ha en egen gitar til slide. Strengene kan være ekstra høye og ihvertfall for min egen del så spiller jeg mye bedre når jeg slipper å bekymre meg for strengeklirr. Mange slidegitarister spiller uten plekter. Dette kan være en fordel siden man da kan bruke høyrehanda til å dempe strenger.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.