Web Analytics
Jump to content

Slide Guitar


Yeah-Sweet

Recommended Posts

Hei jeg kjøpte meg nettopp en slik slide ting som du har på lillefingeren, slik at jeg kunne spille In My Time of Dying av Led Zeppelin, og Just Got Paid av ZZ Top. Syns det var ganske gøy og spille disse sangene og kunne gjerne tenkt meg å lære noen andre sanger der du bruker slide. Noen forslag til kule sanger og spille med slide?

Link to comment
Share on other sites

Å lære seg slide skikkeleg er ein lang prosess. Er midt i den sjølv, så eg veit det tar tid å mestre det. Sjølv så har eg øvd og øvd på gamle bluessongar av Elmore James, slik som Dust My Broom. Vil anbefale deg å gjer det same, fordi det er nokon hakk lettare enn å begynne rett på Duane Allman licks, samtidig som du lærer nokon kule licks som fleire av dei meir kjente slidegitaristane tar utgangspunkt i. Men for all del, sjekk ut meir kompliserte ting også, som The Allman Brothers Band og The Black Crowes osv., og sett deg mål. Vil også anbefale deg å heve strengehøgden nokon hakk, visst du ikkje allereie har gjort det, slik at sliden ikkje buzzer borti fretsa. Det er også lurt å stemme gitaren til open E (EHEG#HE), da du lett kan spille akkorder med sliden, og det er denne tuninga mange slidegitarister stemmer i (eller ein annan open stemming for den saks skyld).

Edited by Toften
Link to comment
Share on other sites

Til inspirasjon:

http://www.youtube.com/watch?v=ntZ50fEe3Eo

Dette er den feteste slidegitaristen! Kjekt å ha som inspirasjon, men kanskje litt vanskelig. Ellers vil jeg anbefale å plukke opp litt av de eldre bluesgitaristene (Elmore James f.eks). De ligger grunnlaget for det meste som har kommet etter.

Det er også mange fete licks å plukke opp i pedalsteel:

Link to comment
Share on other sites

Jeg behersker på ingen måte slide, men jeg synes det er et fantastisk verktøy i hendene på rett mann

Derek Trucks er nevnt men sjekk også ut Sonny Landreth som jeg kanskje synes er en av de beste i moderne tid.

Han har en ganske unik stil som man nok kan plukke en del fra.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har råd til det så kan det være greit å ha en egen gitar til slide. Strengene kan være ekstra høye og ihvertfall for min egen del så spiller jeg mye bedre når jeg slipper å bekymre meg for strengeklirr. Mange slidegitarister spiller uten plekter. Dette kan være en fordel siden man da kan bruke høyrehanda til å dempe strenger.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.