Web Analytics
Jump to content

Eclipse

Medlem
 • Posts

  156
 • Joined

 • Last visited

About Eclipse

 • Birthday 01/04/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Bergen

Recent Profile Visitors

2,103 profile views

Eclipse's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

4

Reputation

 1. Takker! Ser langt bedre ut i røynda enn jeg klarer å få frem med ett særdeles middelmådig mobilkamera, men det er alt jeg har. Ibenholt gripebrett ja.
 2. Bestilte i desember en Furch gjennom 4Sound i Bergen. I dag kom endelig herligheten til byn. Furch G-25 Cocobolo. Låter himmelsk (Beklager elendig bildekvalitet!)
 3. Kanskje noe slikt kunne fungert; www.gear4music.no/no/Gitar-and-bass/Gitarforsterker-Stativ/8GP
 4. Jeg vurderer en GS Mini. Til dere som har prøvd de forskjellige; er Koa verdt prisforskjellen fra mahogny/gran-modellene?
 5. Jeg bruker ett adapter lignende dette http://myhrbraaten.no/effektpedaler/stromforsyning/boss-psa230p sammen med en slik type kabel http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=308_315_421&products_id=36767 for å gi strøm til tuner, compressor, vrengpedal, wahwah og delay. Billig og fungerer helt fint sett at alle dine pedaler er 9V og ikke trekker grusomme mengder strøm. Sparer fort inn en slik "investering".
 6. Har hatt en DD-7 i mange år og er igrunn godt fornøyd. Tåler alt! Det skal sies at etter at jeg oppdaget analogmodusen har den stort stått i denne.
 7. Har veldig sansen for Audrey Horne. Noen som har bass-tab for denne?
 8. Eclipse

  Min første bass

  På ett fuktig nachspiel i Hemsedal (ikke mange gode historier begynner på den måten) for ett drøyt halvt år siden takket jeg visstnok ja til å spille bass i det som er mitt nåværende band. Som gitarist solgte jeg skamløst sjelen min til den mørke side, men begynner nå å finne meg til rette med tykkere strenger, mørkere toner og null dametekke. Til nå har jeg lånt en bass, en Ibanez PG1 (http://www.ibanezbas...ss-guitar/1635/), som signaturbassen til Paul Gray i Slipknot. Selv om den er god å spille på ønsker jeg å skaffe ett eget instrument. Mistenker også at lyden i denne er mer tilpasset mørk, nedstemt metall (Noe mine ører også sier meg). Vi spiller hard rock. Er ute etter lyd ala Foo Fighters, Audrey Horne. Begge bassistene i disse bandene spiller meg bekjent Fender Precision bass og slik jeg har forstått er dette en bass som er noe som ligner en bransjestandard innen hardrock (?). Tenkte noe ala denne (http://www.sound1.co...Produkt_ID=5996). Noen som kan gi meg noen gode råd og tips? Gjerne noe brukt. Vil en Precision låte radikalt forskjellig fra Ibanez'en jeg nå spiller på?
 9. På tide forumet får en egen NGD-tråd? Jeg begynner med denne som jeg fikk i går:
 10. Jeg sitter nå med en Taylor 314CE på fanget. Denne kom fra USA for noen måneder siden. Så langt veldig fornøyd med den
 11. Ett par linjer om EMG-pickupene. Jeg sitter her nå med en Gibson LP Standard (Faded) med Burstbucker Pro's og en ESP Eclipse II med EMG 81/81 og 18V mod. Her er mine observasjoner etter som jeg går gjennom de seks kanalen på Triamp'en med de to gitarene: Clean - EMG med 18V mod låter overraskende bra clean. Mye mer output en BB'ene, men veldig clean. Synest personlig ikke BB'ene låter fantastisk clean, men hvilke humbuckere gjør det? Lite/middels vreng - Her drar BB'ene ifra. Låter feitere, mer "organisk" og innbyr i langt større grad til rock'n roll enn EMG'ene. BB har mye mer bunn og en del mindre mellomtone enn EMG. High-gain - Her er vi i EMG-land. Det skal ikke allverden med gain til før BB'ene låter grøtete og udefinterte. Den mer fremtredende mellomtonen til EMG kommer virkelig til sin rett og det låter tight og definert nesten uansett hvor mye vreng en drar på. EMG'ene er det også mye mer trøkk i. Hjelper på med en boost når jeg spiller på LP'en, men foretrekker uansett EMG'ene. Kanskje en litt meningsløs post, men sier kanskje litt om forskjellen på det som på papiret skal være to radikalt forskjellige pickuper.
 12. Profilering av deres butikker på sider som GN ble nevnt som en mulig måte å markedsføre. Dette er sikkert en god og billig reklame for butikken, men jeg kan ikke befri meg fra tanken om at råd fra noen som prøver å selge noe ikke alltid er objektive. Jeg oppsøker GN for å få råd, dele erfaringer med andre gitarister pga at rådene jeg får, om ikke alltid objektive, så er de iallefall uavhengige i den grad at de ikke prøver å selge meg noe. Jeg er samtidig klar over at kompetansen til mange av dere som driver med gitarer til dagen og har gjort dette i mange år er uvurderlig. Diskusjonen om å kjøpe fra utland kontra Norge mener jeg i større grad handler om nett eller butikk. Jeg er overbevist om at jeg får like god service hos f.eks. Thomann som jeg gjør fra Sound1 eller hvilke som helst annen norsk nettbutikk. Da er det utelukkende pris det handler om. Som mangeårig kunde hos Hagstrøm Musikk i Bergen er det selvfølgelig hyggelig å kunne gå ned dit og få upåklagelig service og prøve gitarer og forsterkere så mye jeg vil. Jeg har fått lånt med meg gitarer til 20000-30000 kr hjem for å prøve de på eget utstyr og bli kjent med instrumentet. Derfor handler jeg der fortsatt. Sist gang jeg var der for å kjøpe meg gitar opplyste gitarguru J.O. om hvilke gitarer det ville spare seg å kjøpe på nett fra utlandet fremfor å handle hos dem. Slik service får en ikke i en nettbutikk av noe slag. Samtidig er det absolutt en grense for hvor mye jeg er villig til å betale for denne servicen.
 13. Vurderer nesten å bytte ut enkeltpedalene mine med en HD-500 og bruke den til effekter og midi-controller til Triamp'en En bonus er at jeg da har ett greit verktøy å ta opp med.
 14. Will Adler spiller mye på en Mesa/Boogie Mark IV. Disse ligger litt over ditt budsjett, men HER er en DC-50 topp til 4000,-. Kjøp deg ett okay kabinett og du har ett fett oppsett til å spille f.eks. LOG.
 15. Jeg var lenge i samme båt som dere, men har slått meg til ro med Triampen, noe jeg ikke gjorde med mine tidligere forsterkere. En skulle jo selvfølgelig gjerne hatt en Fender, en Plexi, en Soldano osv, men en allsidig forsterker som Triamp er for meg ett godt kompromis. Når det gjelder gitarer derimot...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.