Web Analytics
Jump to content

Spille flere instrumenter? Er du dum?


drumageddon

Recommended Posts

Jeg er egentlig trommis og har spilt trommer i 20 år.

Men de siste 13 årene har jeg også spilt gitar og laget endel musikk opp gjennom årene.

Jeg elsker å sitte bak et trommesett men nyter også å sitte i sofaen med en gitar i fanget og beina på bordet :)

"Problemet" mitt er at jeg har endel gitarkompiser som er fordomsfulle og ikke skjønner hvorfor i huleste

jeg som er trommis spiller gitar, lager musikk og sist men ikke minst, bruker penger på gitarer!

Til mitt forsvar har jeg sagt at jeg blir faktisk en bedre trommis av å spille gitar og jeg får en

bredere forståelse for låtskriving. Gitarister jeg kjenner har både basser og keyboards hjemme, men at jeg som

trommis har et par gitarer stående...det er visst helt på trynet!

Er det virkelig så mange fordommer ute blant dere gitarister når det gjelder dette med å spille flere instrumenter?

Eller har jeg bare noen ekstremt sære gitarkompiser?? :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er bare veldig smart. Jeg har spilt både piano og trommer før jeg begynte på gitaren og tror at det har gitt meg fordeler som jeg ikke ville hatt uten å ha spilt dem. (Piano spilte jeg da jeg bare var 5-8 år gammel så har nok ikke noe utbytte av det idag med tanke på at jeg aldri lærte meg noter, men trommene har gjort at jeg har fått en bedre rytme følelse) Så for all del SPILL! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller også litt trommer utenom gitar synes jeg har fått bedre forståelse for musikk og ikke mins oppbyging av melodier etter at jeg begynte og denge litt på trommene :lol:

På feks. A Collection Of Great Dance Songs av Pink Floyd spiller Gilmour alle instrumenter uten om sax, synes ikke dette høres feil ut :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller også flere instrumenter, og det har jeg hatt stor nytte av. Man trenger da ikke være veldig god for å kunne ha litt innsikt i hvordan det andre instrumentet fungerer.

Jeg synes særlig det har vært nyttig å kunne litt klaviaturinstrument. En ting er at det er praktisk, en annen sak er at man bruker andre akkordrekker, harmoniserer litt annerledes gjerne, når man får et klaviatur mellom hendene. Det er andre akkordrekker som "faller i fingrene", og det er nyttig å ha erfaring med det. Samtidig vil det for en gitarist gi en muligheter til å lage låter som er annerledes, og det er ikke like enkelt å "la de gamle klisjeéne" gli gjennom fingrene når man skal lage noe.

Det er veldig få musikere på høyt nivå som ikke kan ta seg fram på andre instrumenter enn hovedinstrumentet.

Ad kompisene og syn på trommiser:

Det er utrolig hvordan enkelte folk klarer å mene så skrekkelig mye om andre. For min del har jeg stundom mer enn nok med å mene noe om meg selv.. :blink:

Link to comment
Share on other sites

De er bare misunnelige fordi at du er mer musikalsk!

Noen av vennene mine mener at trommer er en ting, og gitar, piano, bass er noe annet, siden trommer har ikke noe med tonalitet(ok, cymbaler da) og gjøre og mener da at det blir feil om man skal drive med begge.

Jeg mener at det er helt på trynet. Jeg er enig med deg, man utvider sin musikalske horisont.

Jeg har forresten skaffet trommesett og er positiv til at det kommer til og bidra litt til meg som gitarist.

Altså: Det funker ikke bare den ene veien!

Link to comment
Share on other sites

om vennene dine mener at det er dumt å spille på flere instrumenter så har de rett og slett ikke peiling.. Å ha en forståelse av hvordan forskjellige instrumenter skal "blandes" sammen er gull verdt.

Selv spiller jeg gitar, sax, klarinett, munnspill og panfløyte. Skal ta opp trommer og muligens bass..

Musikk gleder, om du vil spille mer enn et instrument så go for it.. da kan alle andre få være misunnelige i evig tid ;)

Link to comment
Share on other sites

Jo flere instrumenter jo bedre.

Utenom gitar så fungerer jeg greit på trommer, bass og litt mindre enn greit på tangenter.

Veldig greit å kunne spille flere instrumenter, spesielt når man jobber med låtidéer.

Blir også enklere å programmere trommer om man kan spille litt selv.

En ting som er greit med å kunne spille flere instrumenter er om man f.eks har en akkordrekke du liker,

men du får det ikke helt til å funke på gitar, da kan du prøve det ut på f.eks piano, som kan gi akkordrekka et helt nytt liv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.