Web Analytics
Jump to content

Spille flere instrumenter? Er du dum?


drumageddon

Recommended Posts

Jeg er egentlig trommis og har spilt trommer i 20 år.

Men de siste 13 årene har jeg også spilt gitar og laget endel musikk opp gjennom årene.

Jeg elsker å sitte bak et trommesett men nyter også å sitte i sofaen med en gitar i fanget og beina på bordet :)

"Problemet" mitt er at jeg har endel gitarkompiser som er fordomsfulle og ikke skjønner hvorfor i huleste

jeg som er trommis spiller gitar, lager musikk og sist men ikke minst, bruker penger på gitarer!

Til mitt forsvar har jeg sagt at jeg blir faktisk en bedre trommis av å spille gitar og jeg får en

bredere forståelse for låtskriving. Gitarister jeg kjenner har både basser og keyboards hjemme, men at jeg som

trommis har et par gitarer stående...det er visst helt på trynet!

Er det virkelig så mange fordommer ute blant dere gitarister når det gjelder dette med å spille flere instrumenter?

Eller har jeg bare noen ekstremt sære gitarkompiser?? :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er bare veldig smart. Jeg har spilt både piano og trommer før jeg begynte på gitaren og tror at det har gitt meg fordeler som jeg ikke ville hatt uten å ha spilt dem. (Piano spilte jeg da jeg bare var 5-8 år gammel så har nok ikke noe utbytte av det idag med tanke på at jeg aldri lærte meg noter, men trommene har gjort at jeg har fått en bedre rytme følelse) Så for all del SPILL! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller også litt trommer utenom gitar synes jeg har fått bedre forståelse for musikk og ikke mins oppbyging av melodier etter at jeg begynte og denge litt på trommene :lol:

På feks. A Collection Of Great Dance Songs av Pink Floyd spiller Gilmour alle instrumenter uten om sax, synes ikke dette høres feil ut :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller også flere instrumenter, og det har jeg hatt stor nytte av. Man trenger da ikke være veldig god for å kunne ha litt innsikt i hvordan det andre instrumentet fungerer.

Jeg synes særlig det har vært nyttig å kunne litt klaviaturinstrument. En ting er at det er praktisk, en annen sak er at man bruker andre akkordrekker, harmoniserer litt annerledes gjerne, når man får et klaviatur mellom hendene. Det er andre akkordrekker som "faller i fingrene", og det er nyttig å ha erfaring med det. Samtidig vil det for en gitarist gi en muligheter til å lage låter som er annerledes, og det er ikke like enkelt å "la de gamle klisjeéne" gli gjennom fingrene når man skal lage noe.

Det er veldig få musikere på høyt nivå som ikke kan ta seg fram på andre instrumenter enn hovedinstrumentet.

Ad kompisene og syn på trommiser:

Det er utrolig hvordan enkelte folk klarer å mene så skrekkelig mye om andre. For min del har jeg stundom mer enn nok med å mene noe om meg selv.. :blink:

Link to comment
Share on other sites

De er bare misunnelige fordi at du er mer musikalsk!

Noen av vennene mine mener at trommer er en ting, og gitar, piano, bass er noe annet, siden trommer har ikke noe med tonalitet(ok, cymbaler da) og gjøre og mener da at det blir feil om man skal drive med begge.

Jeg mener at det er helt på trynet. Jeg er enig med deg, man utvider sin musikalske horisont.

Jeg har forresten skaffet trommesett og er positiv til at det kommer til og bidra litt til meg som gitarist.

Altså: Det funker ikke bare den ene veien!

Link to comment
Share on other sites

om vennene dine mener at det er dumt å spille på flere instrumenter så har de rett og slett ikke peiling.. Å ha en forståelse av hvordan forskjellige instrumenter skal "blandes" sammen er gull verdt.

Selv spiller jeg gitar, sax, klarinett, munnspill og panfløyte. Skal ta opp trommer og muligens bass..

Musikk gleder, om du vil spille mer enn et instrument så go for it.. da kan alle andre få være misunnelige i evig tid ;)

Link to comment
Share on other sites

Jo flere instrumenter jo bedre.

Utenom gitar så fungerer jeg greit på trommer, bass og litt mindre enn greit på tangenter.

Veldig greit å kunne spille flere instrumenter, spesielt når man jobber med låtidéer.

Blir også enklere å programmere trommer om man kan spille litt selv.

En ting som er greit med å kunne spille flere instrumenter er om man f.eks har en akkordrekke du liker,

men du får det ikke helt til å funke på gitar, da kan du prøve det ut på f.eks piano, som kan gi akkordrekka et helt nytt liv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.