Web Analytics
Jump to content

Tip om elektriske trommer?


GitarMarius
 Share

Recommended Posts

Hei :)

Søkt sommerjobb oss tusenfryd i sommer så da blir det nok godt over 20.000 kroner denne sommeren :) Derfor vil jeg prøve å lage mitt eget hjemmestudio, har Cubase 4 LE og Zoom G2.1u til inspilling av gitar, så jeg trenger et rått trommesett :) helst noe til over 6.000 (Må jo ha litt kvalitet).

Noen tips? jeg kan egentlig ikke spille trommer, men jeg føler at jeg er god nok til å spille på egene sanger :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Trommisen i bandet kjøpte seg nettopp Roland TD-4K. Jeg har spilt litt trommer på akustisk sett tidligere, og var i utgangspunktet litt skeptisk, men dette duger virkelig. Skarptromme med trommskinn og mulighet for rimshot. Og så er det jo litt kult at man bare kan endre lyd ved å trykke på noen knapper :) Du får det for ca 8500 nytt.

Jeg ville sjekket om leverandørene i forhandlerhjørnet her kan gi deg et godt tilbud.

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt svar på spørsmålet, men MIDI-trommer som EZ Drummer eller Addictive Drums kan kanskje være et alternativ? Da trenger man ikke å bekymre seg over at man ikke er helt i time i hvert fall, og en god del billigere. Mine låter som ligger på Reverbnation og Myspace (linker i signaturen) er programmert med de nevnte programmene.

Link to comment
Share on other sites

Man trykker ikke på knapper. (I hvert fall ikke jeg, untatt museknappen) Og dynamikk er ikke noe problem da ferdiginnspilte grooves o.l er spilt av en trommis. (En dyktig en...) Dessuten kan man justere velocity på hvert enkelt slag på hver enkelt tromme og cymbal.

Det er morsommere å spille selv, ja, men blir det bedre? Ja, hvis du er en veldig dyktig trommis med en god del studio-erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt inn Roland TD 4 KX. De er gode å spille på og låter veldig bra. Selv om det har blitt mange hundere timer med trommer for min del, er jeg først og fremst en gitarist, og vil ikke spille inn med disse trommene selv. I de skissene jeg har jobbet med (noen ligger på min myspace-side) har jeg benyttet meg av trommeloops som er spilt inn av trommiser som kan sine saker. Dersom jeg skal ta opp med Roland trommene, vil jeg få en trommis til å spille.

Roland trommene har imidlertid midi, og det betyr jo at de kan brukes som padder for å trigge andre trommeprogrammer nevnt tidligere i denne tråden. Dette vil gi mange muligheter, og gir den som behersker trommer bedre muligheter til å "spille" enn om vedkommende må bruke mus og tastatur. Vet ikke om dette egentlig er et råd, men... :blush:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.