Web Analytics
Jump to content

Hvordan få de lyseste tonene til ikke å låte spinkelt?


Danny
 Share

Recommended Posts

Hei folks,

Når jeg feks spiller den første soloen til Welcome to the jungle, så låter alltid de lyseste tonene veldig spinkelt sammenliknet med resten av soloen. Slash klarer å unngå dete, også live. Er det mulig uten volumpedal?

Edited by Danny
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er mulig uten volumpedal.

Du kan prøve to ting.

Det første er å bruke ulike plukkopper (pickups/mikrofoner), bytte fra hals til stol vil endre tonen. Du kan prøve de du har (avhenger av hvilken gitar du har) for å se hva du synes låter best.

Det andre du kan prøve kan godt gjøres på en og samme tone. Spill den samme tonen om og om igjen, sakte nok til at du hører lyden godt. Så flytter du plekteret slik at strengen plukkes på ulike steder - du vil få forskjell i klangen, selv om tonen er den samme. Mest forskjell vil du få om du plukker helt rett ved gripebretthånda og sammenligner den med når du plukker tett inntil stolen. I tillegg kan du prøve å vinkle plekteret så det treffer strengen med ulike vinkler. Sammen gir disse to variasjonene store muligheter for å få en annen lyd, selv om du har "den samme gamle" gitaren. :)

Tone sitter i fingrene. Det er for de aller fleste veldig mye å hente på det punktet, så jeg fraråde deg å skaffe utstyr for å kompensere for manglende øving/latskap/døgenikteri. ;)

Link to comment
Share on other sites

Så lett er det ikke! <_<

Neivel? Forutsatt at spillinga fungerer, mener jeg at det er så enkelt.

Jeg har hatt et par Marshall amper, og noe av det som har kjenneteknet dem,

er nettopp det at trøkket er fullt tilstede, selv om jeg spiller på de lyseste

strengene i 15, 17, eller 19 bånd.

Hvis det er volumforskjeller i soloen, finnes det også en volumkontroll på gitaren.

Kan du forklare hvorfor det ikke er så enkelt?

Link to comment
Share on other sites

Synes vel egentlig slash spiller ganske spinkelt og, men dette har litt med EQ og MYE med dynamikk og gjøre.

Øv vibrato og timing, samt feit opp tonen din litt.

For å si det sånn, selv om du kjører bilen til solberg betyr det ikke at du kjører som solberg.

Øvelse øvelse øvelse!!

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Trådstarter skriver jo at han spiller soloen til Welcome To .... så da må vi vel gå ut i fra at spillinga er på plass. Hva står igjen da? Jo, en Gibson Les Paul på en Marshall. (ikke MG og det tøyset der, selvfølgelig...)

Link to comment
Share on other sites

Trådstarter skriver jo at han spiller soloen til Welcome To .... så da må vi vel gå ut i fra at spillinga er på plass. Hva står igjen da? Jo, en Gibson Les Paul på en Marshall. (ikke MG og det tøyset der, selvfølgelig...)

Er mange som spiller veldig godt som har en teknisk mangel på akkurat området med å produsere en feit tone. Man er ikke en dårlig gitarist bare fordi man har forbedringspotensiale på enkelte steder. Jeg ville alltid lett etter en gitarteknisk løsning før jeg lette etter en utstyrsløsning.

Kan bare ta utgangspunkt i hvordan jeg fant koden på fingerspill, og 'plutselig' var volumet mye høyere og tonen sterkere og mindre pinglete.

Jeg bygget også opp plektringen min fra bånn av med det for øye å få en feit tone, og da var det definitivt snakk om brukerfeil og ikke utstyrsfeil før omleggingen.

Er både høyrehåndsproblematikk og venstrehåndsproblematikk som kan skape krøll her. På venstrehånden er det gjerne for mye press på strengene som dreper tone, og på høyre er det gjerne mer komplisert, men feil vinkel, om man spiller anspent og ikke bruker vrista kan spille inn. Man kan ta en titt på Guthrie Govan, John McLaughlin og Paul Gilbert for å få noen gode løsninger på hvordan holde hånda og plekter for god tone. Man bør etterstrebe en teknikk som er lik enten man spiller akkorder, hurtig eller sakte enkelttoner. Mange gitarister skifter håndstilling til en slags tremoloteknikk type Santana når de spiller fort, og for meg gir dette en ekkel lyd.

Link to comment
Share on other sites

Tjukkere strenger kan være en god idé, i tillegg bør du være sikker på at du har festet strengene ordentlig, lyden kan faktisk lide litt pga. dette. Ellers er jeg enig med alle de som sier at det viktigste av alt er å ha et godt utgangspunkt, altså at du får så fet lyd som mulig selv om du spiller uten oppmikking.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.