Web Analytics
Jump to content

Noen gode akustiske gitarer for nybegynnere?


lillo
 Share

Recommended Posts

Jeg har akkurat begynt å klimpre litt på harpe, men har kun en veldig sur gammel akustisk nylonplanke som ikke lager spesielt gode lyder. Det er jo ikke spesielt motiverende. Jeg er som sagt ganske ny og skulle bare hatt en akustisk gitar som låter bra så jeg kan lære meg grunnleggende og kanskje avansere litt. Har dere noen anbefalinger? Prisen er ikke veldig viktig. Kan godt slenge i noen lapper hvis det er nødvendig.

På forhånd takk :wink:

Link to comment
Share on other sites

Har du skiftet strenger paa den? Hvis ikke, ta den med ned paa gitarsjappa saa faar du dem til aa justere halsen paa gitaren og sette paa nye strenger for deg. Mest sannsynlig faar du en glimrende nybegynnergitar nesten gratis! Jeg vil anbefale aa begynne paa nylonstrenger siden de er snillere med fingertuppene..

mvh kroffer :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skiftet strenger ja, men denne gitaren er håpløst gammel og fuktskadet av for lenge oppbevaring i kjelleren i flere år. Den holder nok dessverre ikke mål. :(

Link to comment
Share on other sites

Sjekk litt brukt, og spør i butikker om de har noen gode tilbud. Det greieste er vel å gå i sjappa og prøve litt for å se hvor mye du selv føler at det er vits i å investere i kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

pleier ofte å finne sånne typisk begynner nylonstrengs gitarer på tilbud til 999,- (før 1999) osv.. vet ikke hvor reèle de tilbudene er, men gitarene er helt ok, til en nybegynner. Min første gitar kostet 600.. har den enda, og synes faktisk ikke den er så aller værst den dag i dag.

Link to comment
Share on other sites

min erfaring er også at billiggitarer til rundt tusenlappen kan være ganske gode instrumenter. de færreste har god nok klang til å være studioinstrumenter, men til læring og gutterom/stuebruk er de gjerne ypperlige.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte bladet "What Guitar" i Helsinke når jeg var der på søndagen.

De hadde tilfeldigvis en artikkel om aukustiske gitarer for nybegynnere. Etter en test av flere gitarer ble resultatet som følger:

"The Sound Choice" - Stagg SW506 (156$)

"The Best Buy" - Wahsburn WD32 (199$)

Håper det hjelper. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler å kjøpe stålstrenger og ikke nylon... Nylon suger, uansett om du er god eller dårlig... Så IKKE kjøp nylon... Jeg har en Samick gitar til rundt 2000 eller noe, og den er veldig god for meg.. Men jeg tror jeg må invistere i en el-gitar nå....

Link to comment
Share on other sites

Hmm eg ville anbefalt deg å kjøpe en stålstrengsgitar (har best erfaringer med stålstrenger og liker det best, men stål vs nylon e egentlig en smakssak) Kor mye e du villig til å bruke? Vet takamine har noen gode gitarer som ikkje e så altfor dyre. Men uansett ville eg gått i gitarsjappen og snakket med folkene der. De har sikkert litt peiling og du får prøvespilt gitarene du vurderer, noe som absolutt e et pluss. Uansett lykke til med gitarleitingen ;)

Link to comment
Share on other sites

Nylon suger, uansett om du er god eller dårlig... Så IKKE kjøp nylon...

haha.. det må være den absolutt teiteste uttalelsen jeg har sett her på boardet noensinne..

10 poeng til deg foglest..

Link to comment
Share on other sites

nylon vs stål er jo ikke en smaks-sak .. Det kommer jo bare an på hva slags lyd du vil ha .. Det er jo som å sammenligne mandolin og ukulele...

Vel, sammenligningen er jeg med på, men det kommer ikke av hva slags lyd du vil ha, det kommer mer av pros og cons med nylon/stål. Det er vanskeligere med stål, men du får mer lyd, allikavel spiller ikke verdens beste klassiske gitarist på en stål strenger...

BTW: Av alle teite ting å så, måtte du si akkurat det, og på et gitarforum...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.