Web Analytics
Jump to content

Grafittpulver?


Trym Romslo
 Share

Recommended Posts

Heisann!

så i et gitarblad at gitaren holde seg lengre stemt hvis man smurte en blanding av vaselin og grafittpulver på nut-delen av gitaren (den som holder strengene på plass og ligger mellom halsen og hodet.) vet noen hvor jeg kan få tak i dette og hva det koster? har noen prøvd dette? er det å anbefale?

Link to comment
Share on other sites

Grafittpulver brukes i dørlåser. Jeg har en plastflaske med det som jeg kjøpte for tjue år siden, og det er fortsatt masse igjen. Det får man kjøpt på lås- og nøklebutikker. Men som nevnt her, så er blyant helt kurant. Det er akkurat samme stoffet. Du kan jo ta ut kjernen av en helt vanlig blyant og mose den. Gjør samme nytten. Det trengs utrolig lite.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri hørt om disse greiene her - hva er vitsen, og hvordan virker det? :unsure:

Er dette noe du bruker på gitarer med locking-nut også?

har ikke så veldig peiling på det her, men tror det går ut på at blyet skal få strengene til å "rulle" gjennom nøtten, istedenfor å "hopppe", når man strammer/slakker dem.

Link to comment
Share on other sites

Grisete? Man skal ha på veldig lite.

Jo-da, men jeg foretrekker nå faktisk nut sauce eller lignende produkter, fordi det er så lettvint å legge på og det fungerer lengre og bedre enn blyant i alle fall. Jeg mener, det koster jo nesten ingenting og varer jo resten av livet..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.