Web Analytics
Jump to content

Nye Mikker?


blinc

Recommended Posts

Hei

Jeg vurderer å sette inn nye mikker på min Yamaha pacifica.

Musikkstilen jeg liker er coldplay, u2

Hva mikker kan anbefales?

Jeg fikk et tips om å sette på SDuncan sh-1 og Jeff Beck humbucker. Er dette et bra tips?

Eller; bør jeg heller legge pengene i å kjøpe en ny gitar?

Bj

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke vil legge så mye penger i en relativt billig gitar, så er GFS-mikker noe å anbefale.

De er billigere, men også kvalitetsmessig gode mikker.

Jeg kjedet meg og satte nylig inn GFS-mikker noen av gitarene mine. Veldig positivt overrasket over lyden i dem.

På stratten min har jeg Power-rails i bro og Fat Pat i neck med coilsplit på begge. Singlecoil-lyden var overraskende bra! Masse trøkk.

GFS3.jpg

GFS4.jpg

På Telen min sitter det en Crunchy Pat i bro og en Alnico boutique neck strat pickup i neck. Kanskje den beste singlecoilen jeg har prøvd.

Utrolig klar og dyp lyd i den. Synes den låter bedre enn fender USA mikkene mine OG suhr singlecoilene på japan-stratten til en kompis av meg...

(Mulig det har noe med selve gitarene å gjøre også dog)

GFS1.jpg

GFS2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det vil si at man kobler ut den ene spolen på humbuckeren for å få singlecoil-lyd. Gjøres enten med push/pull potmeter eller en bryter :) Ibanez-gitarer er koblet sånn at posisjon 2 og 4 på pickupvelgeren automatisk gir coilsplit for typiske «posisjon 2 og 4» Strat-lyder :)

Link to comment
Share on other sites

@phatman: :ninja: få høre! straten altså

Okei.

Valgte JCM 800 modellen på axen fordi jeg tror folk flest kan relatere seg til denne ampen.

Så i etterkant at bright-switchen var på, så mulig klippene har litt mye treble.

Klipp1: Gain på ca kl 12. Rekkefølge: bridge, neck, bridge splittet, neck splittet.

Klipp1

Klipp2: Samme ampsetting som på klipp1. Volumpotten på gitaren skrudd ned litt. Add talent: (forsøk-på)memoryman-kopi-delay og reverb.

Først bridge splittet, neck splittet, så bridge og tilslutt neck i vanlig humbucker mode.

Klipp2

Blei ikke noe br00talz klipp denne gang. Får vente til neste gang :P

Edited by phatman
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.