Web Analytics
Jump to content

Trenger tips om hjemmestudio!


Sorg
 Share

Recommended Posts

Skal bare bruke 4000 (kanskje litt mer) i første omgang pga andre ting også skal kjøpes inn, men jeg tenker selvsagt mer på sikt. Noen som har forslag til hva som bør prioriteres først? Jeg tenker lydkort og mikrofoner. Men hva? Og hvor mye bør en legge i det?

Er det også slikt her som med PCer at utviklingen skjer veldig raskt? Kommer nok ikke til å få tid til å bruke det før tidlig 2010 uansett så bør jeg da vente med å handle?

Skal brukes hovedsaklig til opptak av vokal, bass og gitar i første omgang hvertfall. Ser for meg at jeg programmerer trommene.

Link to comment
Share on other sites

Til PC (og Mac) finnes det mange greie eksterne lydkort med to innganger, så hvis du ikke har behov for å spille inn flere instrumenter på en gang, holder det. Stadig vekk å få tak i på bruktmarkedet både her og andre steder.

Er det slik at du allerede har PC, eller skal du kjøpe det også? I så fall blir vel 4000 litt knapt.

Gjør et søk på forumet her. Det finnes mange tråder akkurat om dette emnet som vil gi deg svar på det du lurer på.

Link to comment
Share on other sites

Tviler på det blir opptak av mer enn to ting samtidig nei.

Jeg har en HP jeg kjøpe tidlig i 2005. Funker forsatt fint for meg. Kan denne vært nok for å drive f.eks Cubase så lenge jeg får nytt lydkort?

Hvilke type micer anbefales? Greit å vite litt om hva som er standard og greit før jeg begynner å evn lete rundt på bruktmarkedet.

Link to comment
Share on other sites

Det lydkortet gjør jo en helt ok jobb, men viktig å vite at det har ganske lavt headroom. Gainjusteringer på preampen er ikke like fleksibel som på andre lydkort, og plutselig har du nådd taket for hva den takler, og da vrenger det fort og galt. ;) I tillegg har den litt høy egenstøy og en småkjip converter. Veldig greit å vite de negative sidene også, men det er på ingen måte et dårlig kjøp. Jeg ville nok brukt de samme pengene på en Emu Tracker Pre: http://www.emu.com/products/product.asp?product=17511

Den ser ikke like fin ut, men låter bedre og koster ca det samme på bruktmarkedet.

Hvilke type micer anbefales? Greit å vite litt om hva som er standard og greit før jeg begynner å evn lete rundt på bruktmarkedet.

Kommer helt an på budsjettet ditt, men er det lavt, så begynn med en Shure SM57 og/eller en Shure SM58 sammen med en billig kondensator., Jeg ville aldri kjøpt meg en kondensator uten å først eie en SM57/58. Når det er sagt er de to mikrofonene såpass like at du klarer deg med en av dem i starten (skal du gjøre mye forsterkeropptak ville jeg gått for 57, mens gjør du mye vokal ville jeg gått for58. Har du budsjett til enten 57 eller 58 og en kondensator i samme slengen ville jeg kjøpt 57...

Link to comment
Share on other sites

Lav headroom? Med mindre det er 16 bit skal det jo ha like mye headroom som andre lydkort. Ikke noe vits å presse gainen i taket for å få "best mulig" kvalitet på opptaket, kvaliteten på konvertingen kan ofte bli dårligere om nivåene ligger for tett opp mot 0dbfs

Men selvsagt, det er jo et billig lydkort med billig kvalitet, jeg ville aldri brukt det.

Dette er kanskje et godt alternativ:

http://prolyd.no/Avdelinger/Produkter/Audi...-967400051.aspx

Link to comment
Share on other sites

HVa skal kondensatoren være godt for?

Kan noen også si om PCen min er "god nok" og om hvor fort utviklingen skjer på dette markedet? Som nevnt får jeg nok ikke tid til å bruke dette før tidlig 2010 og kan altså da utsette kjøpene. Men har kanskje ikke noe å si om jeg kjøper brukt uansett...

Link to comment
Share on other sites

Ingenting i veien for at eldre lydkort fungerer utmerket. Det nye nå er lydkort med DSP. Men dette er langt ifra noe must.

Pro24 koster fra 3300 og oppover.

Etter mitt bruk vil pc din være langt fra god nok. Idag har jeg Intel Corei7 og det fungerer akkurat.

Men det kommer ann på bruken. Hvis du bruker softsynther og mye plugs er nok en maskin fra 2005 altfor treig. Men bruker du lite av ssynth og plugs går det nok greit.

Hva prosessor har du? Hva minne og hva mhz kjører det på?

Link to comment
Share on other sites

Intel ® Pentium ® Processor 1,6 GHz, 591 MHz og 480 MB RAM.

Jeg har mest tenkt å tape gitarer og evn vokal. Men på lengre sikt er det jo ok om det går an å gjøre temmelig bra preproder med det..

Holder ikke denne maskinen til noe i det hele tatt?

Link to comment
Share on other sites

Intel ® Pentium ® Processor 1,6 GHz, 591 MHz og 480 MB RAM.

Jeg har mest tenkt å tape gitarer og evn vokal. Men på lengre sikt er det jo ok om det går an å gjøre temmelig bra preproder med det..

Holder ikke denne maskinen til noe i det hele tatt?

Blir fort litt snaut til no særlig preprods det.

Jeg skal bytte ut gamle maskina mi nå som er 3.06GHz, 307GHz 1GB RAM.

Holder ikke lenger.

Link to comment
Share on other sites

Hm... Hva ligger en dugendes maskin på nå om dagen da? Er kanskje best å kjøpe stasjonær til dette?

Tja, jeg tenkte å legge 10K i ny musikk pc.

Hvis du ikke absolutt må ha laptop får du vel fortsatt mer ytelse for penga med en stasjonær?

Castor og gutta kan mer om dette enn meg :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.