Web Analytics
Jump to content

Trenger tips om hjemmestudio!


Sorg

Recommended Posts

Skal bare bruke 4000 (kanskje litt mer) i første omgang pga andre ting også skal kjøpes inn, men jeg tenker selvsagt mer på sikt. Noen som har forslag til hva som bør prioriteres først? Jeg tenker lydkort og mikrofoner. Men hva? Og hvor mye bør en legge i det?

Er det også slikt her som med PCer at utviklingen skjer veldig raskt? Kommer nok ikke til å få tid til å bruke det før tidlig 2010 uansett så bør jeg da vente med å handle?

Skal brukes hovedsaklig til opptak av vokal, bass og gitar i første omgang hvertfall. Ser for meg at jeg programmerer trommene.

Link to comment
Share on other sites

Til PC (og Mac) finnes det mange greie eksterne lydkort med to innganger, så hvis du ikke har behov for å spille inn flere instrumenter på en gang, holder det. Stadig vekk å få tak i på bruktmarkedet både her og andre steder.

Er det slik at du allerede har PC, eller skal du kjøpe det også? I så fall blir vel 4000 litt knapt.

Gjør et søk på forumet her. Det finnes mange tråder akkurat om dette emnet som vil gi deg svar på det du lurer på.

Link to comment
Share on other sites

Tviler på det blir opptak av mer enn to ting samtidig nei.

Jeg har en HP jeg kjøpe tidlig i 2005. Funker forsatt fint for meg. Kan denne vært nok for å drive f.eks Cubase så lenge jeg får nytt lydkort?

Hvilke type micer anbefales? Greit å vite litt om hva som er standard og greit før jeg begynner å evn lete rundt på bruktmarkedet.

Link to comment
Share on other sites

Det lydkortet gjør jo en helt ok jobb, men viktig å vite at det har ganske lavt headroom. Gainjusteringer på preampen er ikke like fleksibel som på andre lydkort, og plutselig har du nådd taket for hva den takler, og da vrenger det fort og galt. ;) I tillegg har den litt høy egenstøy og en småkjip converter. Veldig greit å vite de negative sidene også, men det er på ingen måte et dårlig kjøp. Jeg ville nok brukt de samme pengene på en Emu Tracker Pre: http://www.emu.com/products/product.asp?product=17511

Den ser ikke like fin ut, men låter bedre og koster ca det samme på bruktmarkedet.

Hvilke type micer anbefales? Greit å vite litt om hva som er standard og greit før jeg begynner å evn lete rundt på bruktmarkedet.

Kommer helt an på budsjettet ditt, men er det lavt, så begynn med en Shure SM57 og/eller en Shure SM58 sammen med en billig kondensator., Jeg ville aldri kjøpt meg en kondensator uten å først eie en SM57/58. Når det er sagt er de to mikrofonene såpass like at du klarer deg med en av dem i starten (skal du gjøre mye forsterkeropptak ville jeg gått for 57, mens gjør du mye vokal ville jeg gått for58. Har du budsjett til enten 57 eller 58 og en kondensator i samme slengen ville jeg kjøpt 57...

Link to comment
Share on other sites

Lav headroom? Med mindre det er 16 bit skal det jo ha like mye headroom som andre lydkort. Ikke noe vits å presse gainen i taket for å få "best mulig" kvalitet på opptaket, kvaliteten på konvertingen kan ofte bli dårligere om nivåene ligger for tett opp mot 0dbfs

Men selvsagt, det er jo et billig lydkort med billig kvalitet, jeg ville aldri brukt det.

Dette er kanskje et godt alternativ:

http://prolyd.no/Avdelinger/Produkter/Audi...-967400051.aspx

Link to comment
Share on other sites

HVa skal kondensatoren være godt for?

Kan noen også si om PCen min er "god nok" og om hvor fort utviklingen skjer på dette markedet? Som nevnt får jeg nok ikke tid til å bruke dette før tidlig 2010 og kan altså da utsette kjøpene. Men har kanskje ikke noe å si om jeg kjøper brukt uansett...

Link to comment
Share on other sites

Ingenting i veien for at eldre lydkort fungerer utmerket. Det nye nå er lydkort med DSP. Men dette er langt ifra noe must.

Pro24 koster fra 3300 og oppover.

Etter mitt bruk vil pc din være langt fra god nok. Idag har jeg Intel Corei7 og det fungerer akkurat.

Men det kommer ann på bruken. Hvis du bruker softsynther og mye plugs er nok en maskin fra 2005 altfor treig. Men bruker du lite av ssynth og plugs går det nok greit.

Hva prosessor har du? Hva minne og hva mhz kjører det på?

Link to comment
Share on other sites

Intel ® Pentium ® Processor 1,6 GHz, 591 MHz og 480 MB RAM.

Jeg har mest tenkt å tape gitarer og evn vokal. Men på lengre sikt er det jo ok om det går an å gjøre temmelig bra preproder med det..

Holder ikke denne maskinen til noe i det hele tatt?

Link to comment
Share on other sites

Intel ® Pentium ® Processor 1,6 GHz, 591 MHz og 480 MB RAM.

Jeg har mest tenkt å tape gitarer og evn vokal. Men på lengre sikt er det jo ok om det går an å gjøre temmelig bra preproder med det..

Holder ikke denne maskinen til noe i det hele tatt?

Blir fort litt snaut til no særlig preprods det.

Jeg skal bytte ut gamle maskina mi nå som er 3.06GHz, 307GHz 1GB RAM.

Holder ikke lenger.

Link to comment
Share on other sites

Hm... Hva ligger en dugendes maskin på nå om dagen da? Er kanskje best å kjøpe stasjonær til dette?

Tja, jeg tenkte å legge 10K i ny musikk pc.

Hvis du ikke absolutt må ha laptop får du vel fortsatt mer ytelse for penga med en stasjonær?

Castor og gutta kan mer om dette enn meg :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.