Web Analytics
Jump to content

Håndholdt opptaksenhet for enkel innspilling


Konnis
 Share

Recommended Posts

Hei folkz,

vi har fått 3000kr av frifond og skal bruke dette på en innspillingsenhet av noe slag. Den første tanken som slo oss var en liten, håndholdt opptaksenhet som vi kan ha med overalt og som gir oss god lyd. Har dere noen å anbefale? Hittil har vi stort sett sett på Zoom H4, men er H4n mer passende til vår bruk?

Så, det vi har sett på er

- Zoom H2

- Zoom H4

- Zoom H4n

Link to comment
Share on other sites

Er det sånn dere er ute etter? Med mikrofon på den?

Det vil ikke bli noe særlig kvalitet hvis du kjøper noe sånn.. Men kjøper du Native Instruments Audio Kontrol 1 så er det ganske enkelt og den kan du ta med deg rundt om kring. Den koster 2700,- og da får du med Cubase LE 4 som er innspillingsprogram og Guitar Rig 3.

Der kan du ha :

1 mikrofon /jack kobling

1 vanlig jack

1 midi

4 utganger

Og den går USB til pcen. Lett å installere, gir god kvalitet! Men du må ha mikrofon utenom selvfølgelig..

Skal du ha studio mikrofon eller live mikrofon? Hvis du skal ha live - vil jeg anbefale Shure sm-58 ... Koster en lapp ca.. Så da kommer det bare 3700,- alt i alt og du er ready to go!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en H2. Den imponerer meg når det gjelder opptak, og så er den liten og nett.

Det avhenger til sist hva man skal ha den til. Sånne "dingser" som det her, er ikke egnet til opptak i "studiokvalitet". Da trenger man gjerne flere mikrofoner, og bedre plassering enn det man får til med disse. Ja, jeg vet at man koble til eksterne mikrofoner, men da blir det masse ledninger og styr likevel, så da kan man like gjerne dra på en PC, også.

Men til "dokumentasjon", opptak av spilling live der man ikke kan rigge opp mikrofoner og greier, er H2-en helt fantastisk. Det samme gjelder det å ta opp en øving, for eksempel, slik at noen som ikke kunne møte opp har noe å øve til.

Derfor- hva skal du ha? Utstyr du kan lage en demo med, eller en boks der enkel bruk og lettplasserthet er viktigst? Du får ikke i pose og sekk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.