Web Analytics
Jump to content

Håndholdt opptaksenhet for enkel innspilling


Konnis

Recommended Posts

Hei folkz,

vi har fått 3000kr av frifond og skal bruke dette på en innspillingsenhet av noe slag. Den første tanken som slo oss var en liten, håndholdt opptaksenhet som vi kan ha med overalt og som gir oss god lyd. Har dere noen å anbefale? Hittil har vi stort sett sett på Zoom H4, men er H4n mer passende til vår bruk?

Så, det vi har sett på er

- Zoom H2

- Zoom H4

- Zoom H4n

Link to comment
Share on other sites

Er det sånn dere er ute etter? Med mikrofon på den?

Det vil ikke bli noe særlig kvalitet hvis du kjøper noe sånn.. Men kjøper du Native Instruments Audio Kontrol 1 så er det ganske enkelt og den kan du ta med deg rundt om kring. Den koster 2700,- og da får du med Cubase LE 4 som er innspillingsprogram og Guitar Rig 3.

Der kan du ha :

1 mikrofon /jack kobling

1 vanlig jack

1 midi

4 utganger

Og den går USB til pcen. Lett å installere, gir god kvalitet! Men du må ha mikrofon utenom selvfølgelig..

Skal du ha studio mikrofon eller live mikrofon? Hvis du skal ha live - vil jeg anbefale Shure sm-58 ... Koster en lapp ca.. Så da kommer det bare 3700,- alt i alt og du er ready to go!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en H2. Den imponerer meg når det gjelder opptak, og så er den liten og nett.

Det avhenger til sist hva man skal ha den til. Sånne "dingser" som det her, er ikke egnet til opptak i "studiokvalitet". Da trenger man gjerne flere mikrofoner, og bedre plassering enn det man får til med disse. Ja, jeg vet at man koble til eksterne mikrofoner, men da blir det masse ledninger og styr likevel, så da kan man like gjerne dra på en PC, også.

Men til "dokumentasjon", opptak av spilling live der man ikke kan rigge opp mikrofoner og greier, er H2-en helt fantastisk. Det samme gjelder det å ta opp en øving, for eksempel, slik at noen som ikke kunne møte opp har noe å øve til.

Derfor- hva skal du ha? Utstyr du kan lage en demo med, eller en boks der enkel bruk og lettplasserthet er viktigst? Du får ikke i pose og sekk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.