Web Analytics
Jump to content

En Ulv I Fåreklær


Captain Koala

Recommended Posts

Hei!

Etter å ha prøvd en Eugen-gitar en rekke ganger bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg hentet den på godlyd i dag, og den spiller som en drøm! Planen var egentlig å få meg en superstrat, men det ble til en supertele!

telecaster2.jpg

telecaster1.jpg

Utrolig fet gitar. Utstyrt med Rio Grande-pickups, Wilkinson-vibsystem og låsbare stemmeskruer gjør den til noe helt annet enn en vanlig telecaster. Jeg kan røpe at den låter veldig fint med den røde kanalen på min kjære Mark IV, sammen med litt delay og en BB Preamp av og til. Fin å spille på, jeg er imponert over håndtverket til Henry Eugen.

Jeg har alltid hatt et vanskelig forhold til Telecaster-formen, men det er jeg nå forbi. Eugen-Telecasteren er den beste gitaren jeg har hatt.

telecaster3.jpg

Dette er en gitar det ikke finnes mange eksemplarer av, og jeg er stolt av å eie en! Den ble anslått til å være cirka 10 år gammel, men for min del kan det godt se ut som om den er mellom 15-20 år. Skikkelig vintage! Kan anbefale Eugen-gitarene på det varmeste.

Hva synes dere?

Edited by franktore
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med ny, nydelig gitar! :)

Får jeg spørre hva disse gitarene koster (sånn ca)? Har lyst på både Tele og vibsystem, og den der så rett og slett nydelig ut!

Fungerer Wilkinson-systemet bra? Holder det på tuningen etter litt forsiktig bruk (ikke dives altså)? Og du vet vel tilfeldigvis ikke om det er mulig å få tak i en lignendes gitar med låst oversadel, type Floyd-system?

Edited by PULSE
Link to comment
Share on other sites

Takker for feedback! Digger denne gitaren, og den er veldig unik.

Nydelig gitar. Ser den har kontur for høyrearmen, har den kontur på baksiden av kroppen, også?

Bra observert. Jepp, det er kontur bakpå også! Veldig behagelig.

Plass til magen? :D

Ja! Magen har det veldig fint :)

Gratulerer med ny, nydelig gitar! :)

Får jeg spørre hva disse gitarene koster (sånn ca)? Har lyst på både Tele og Floyd, og den der så rett og slett nydelig ut!

Sendte en mail til Henry for et par uker siden, han tar nok lett mellom 20-30.000,- for en jobb. Denne gikk for cirka 9.000,- brukt på godlyd. Du kan jo ha is i magen og tråle bruktmarkedet! :)

Link to comment
Share on other sites

Utrolig pen gitar! Har alltid hatt lyst til å prøve en Eugen... En vakker dag ;)

Bruktprisene på Eugen er også så lave at det er dumt å IKKE kjøpe en - om man kommer over en... :)

Grattis med fet gitar! :D

Link to comment
Share on other sites

Fantastisk fin gitar, gratulerer!

... og det kommer fra en kar som i utgangspunktet IKKE liker telecastere :ninja:

HATER Telecastere.

Men denne er et unntak, flott gitar!

Hehe, da er det vel egentlig tre av oss! Standard Fender-tele er ikke akkurat min kopp te.

Jeg har prøvd endel Eugen gitarer og alle har vært meget bra!

Han vet hva han gjør.

Fin gitar, litt Mads Eriksen-vibber :)

Eugen er et navn jeg virkelig begynner å like. Og jeg skulle ønske jeg også hadde litt Mads Eriksen-vibber :)

Link to comment
Share on other sites

Fungerer Wilkinson-systemet bra? Holder det på tuningen etter litt forsiktig bruk (ikke dives altså)? Og du vet vel tilfeldigvis ikke om det er mulig å få tak i en lignendes gitar med låst oversadel, type Floyd-system?

Jeg har hatt Floyd før, og nå ser jeg slik på saken at jeg ikke trenger en Floyd. Wilkinson + låsbare stemmeskruer gjør jobben! Den holder stemmingen veldig fint.

Vet ikke så veldig mye om lignende gitarer... et alternativ kan være å bestille inn deler fra for eksempel www.warmoth.com, og få en gitarmaker (kanskje Eugen? Du kommer jo tydeligvis fra Bergen.) til å sette dem sammen. Skal ikke se bortifra at du kan få til noe slikt til under 10.000,-.

Herr Eugen gjorde faktisk en lignende jobb for den tidligere gitarlæreren min.

Edited by Trickster
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.