Web Analytics
Jump to content

En Ulv I Fåreklær


Captain Koala
 Share

Recommended Posts

Hei!

Etter å ha prøvd en Eugen-gitar en rekke ganger bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg hentet den på godlyd i dag, og den spiller som en drøm! Planen var egentlig å få meg en superstrat, men det ble til en supertele!

telecaster2.jpg

telecaster1.jpg

Utrolig fet gitar. Utstyrt med Rio Grande-pickups, Wilkinson-vibsystem og låsbare stemmeskruer gjør den til noe helt annet enn en vanlig telecaster. Jeg kan røpe at den låter veldig fint med den røde kanalen på min kjære Mark IV, sammen med litt delay og en BB Preamp av og til. Fin å spille på, jeg er imponert over håndtverket til Henry Eugen.

Jeg har alltid hatt et vanskelig forhold til Telecaster-formen, men det er jeg nå forbi. Eugen-Telecasteren er den beste gitaren jeg har hatt.

telecaster3.jpg

Dette er en gitar det ikke finnes mange eksemplarer av, og jeg er stolt av å eie en! Den ble anslått til å være cirka 10 år gammel, men for min del kan det godt se ut som om den er mellom 15-20 år. Skikkelig vintage! Kan anbefale Eugen-gitarene på det varmeste.

Hva synes dere?

Edited by franktore
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med ny, nydelig gitar! :)

Får jeg spørre hva disse gitarene koster (sånn ca)? Har lyst på både Tele og vibsystem, og den der så rett og slett nydelig ut!

Fungerer Wilkinson-systemet bra? Holder det på tuningen etter litt forsiktig bruk (ikke dives altså)? Og du vet vel tilfeldigvis ikke om det er mulig å få tak i en lignendes gitar med låst oversadel, type Floyd-system?

Edited by PULSE
Link to comment
Share on other sites

Takker for feedback! Digger denne gitaren, og den er veldig unik.

Nydelig gitar. Ser den har kontur for høyrearmen, har den kontur på baksiden av kroppen, også?

Bra observert. Jepp, det er kontur bakpå også! Veldig behagelig.

Plass til magen? :D

Ja! Magen har det veldig fint :)

Gratulerer med ny, nydelig gitar! :)

Får jeg spørre hva disse gitarene koster (sånn ca)? Har lyst på både Tele og Floyd, og den der så rett og slett nydelig ut!

Sendte en mail til Henry for et par uker siden, han tar nok lett mellom 20-30.000,- for en jobb. Denne gikk for cirka 9.000,- brukt på godlyd. Du kan jo ha is i magen og tråle bruktmarkedet! :)

Link to comment
Share on other sites

Utrolig pen gitar! Har alltid hatt lyst til å prøve en Eugen... En vakker dag ;)

Bruktprisene på Eugen er også så lave at det er dumt å IKKE kjøpe en - om man kommer over en... :)

Grattis med fet gitar! :D

Link to comment
Share on other sites

Fantastisk fin gitar, gratulerer!

... og det kommer fra en kar som i utgangspunktet IKKE liker telecastere :ninja:

HATER Telecastere.

Men denne er et unntak, flott gitar!

Hehe, da er det vel egentlig tre av oss! Standard Fender-tele er ikke akkurat min kopp te.

Jeg har prøvd endel Eugen gitarer og alle har vært meget bra!

Han vet hva han gjør.

Fin gitar, litt Mads Eriksen-vibber :)

Eugen er et navn jeg virkelig begynner å like. Og jeg skulle ønske jeg også hadde litt Mads Eriksen-vibber :)

Link to comment
Share on other sites

Fungerer Wilkinson-systemet bra? Holder det på tuningen etter litt forsiktig bruk (ikke dives altså)? Og du vet vel tilfeldigvis ikke om det er mulig å få tak i en lignendes gitar med låst oversadel, type Floyd-system?

Jeg har hatt Floyd før, og nå ser jeg slik på saken at jeg ikke trenger en Floyd. Wilkinson + låsbare stemmeskruer gjør jobben! Den holder stemmingen veldig fint.

Vet ikke så veldig mye om lignende gitarer... et alternativ kan være å bestille inn deler fra for eksempel www.warmoth.com, og få en gitarmaker (kanskje Eugen? Du kommer jo tydeligvis fra Bergen.) til å sette dem sammen. Skal ikke se bortifra at du kan få til noe slikt til under 10.000,-.

Herr Eugen gjorde faktisk en lignende jobb for den tidligere gitarlæreren min.

Edited by Trickster
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.