Web Analytics
Jump to content

Nytt 2x12 kabinett


Metalbrain
 Share

Recommended Posts

Vurder å kjøpe meg ny amp nå, og lurer da på hva slags 2x12-kabinetter som anbefales..

Har sett på bl.a. Framus FR212 CB

Harley Benton G212 Vintage

og Orange PPC212

jeg lurer litt på hva som skiller disse. Alle har Celestion Vintage 30-elementer, men hvorfor koster Orange-kabinettet 3 ganger så mye som Harley Benton-kabinettet, osv.? Er det verdt det?

Trenger å bli litt opplyst i mine kabinettspørsmål (:D)

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Ja, har lest at det skal være syk bassrespons i det Orange-kabinettet, men utifra Thomann, så veier det ikke så veldig mye mer enn de andre kabinettene? Orange - 28 kg, Harley Benton - 25 kg, Framus - 22 kg (okey, en del mer enn Framusen, da)

Men det er positivt at det er tungt altså?

Link to comment
Share on other sites

Merk deg at frakt på et PPC212 visstnok er nesten like dyrt som selve kabinettet.

"Flatrate

Du betalar för normala sändningar upp till 30kg alltid 30.00 EUR i leveranskostnad – oberoende hur mycketdu beställer ."

Orange-kabet veier 28 kg.

Link to comment
Share on other sites

Hi there,

Hans, due to the weight of the PPC212 we would have to use a heavy haulier, which could cost nearly as much as the cab :(

Many Thanks

Sakset fra svaret jeg fikk fra Thomann.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

Det virker meget suspekt. Det står jo svart på hvitt at kabinettet veier 28 kg, og at det er 30 euro i frakt uansett opp til 30 kg. Hm. Man kan jo eventuelt bare bestille cab-et, og hvis thomann prøver å komme med noen svære etterpå-summer bare nekte å betale. Har en ganske god sak da.

Link to comment
Share on other sites

Og så skal det kabinettet pakkes osv. Og da kommer vekten opp i over 30 kg.

Jeg har det harley benton kabinettet du så på. Og på det som veier 25kg så var det oppgitt 28kg vekt på postpakken. Inkl embalasje og alt. Jeg har ikke prøvd så mange andre kabinetter. Men mitt låter utrolig bra. Er skikkelig god bassrespons. Og jeg er veldig positivt overasket over lyd i forhold til pris.

Tolexen skal vistnok ikke være den beste på disse kabinettene. Så hvis du tåler mulige rifter i den ville jeg ikke vært redd for å gå for det kjøpet.

Link to comment
Share on other sites

Det virker meget suspekt. Det står jo svart på hvitt at kabinettet veier 28 kg, og at det er 30 euro i frakt uansett opp til 30 kg. Hm. Man kan jo eventuelt bare bestille cab-et, og hvis thomann prøver å komme med noen svære etterpå-summer bare nekte å betale. Har en ganske god sak da.

Fikks var fra thomann igjen nå, og det er pakkinga som gjør at den blir tyngre enn 30kg. Thomann G212V kommer dag under grensen, så med mindre jeg finner et godt brukttilbud i Norge, så blir det vel et slikt et på meg.

Link to comment
Share on other sites

Fikk svar fra thomann igjen nå, og det er pakkinga som gjør at den blir tyngre enn 30kg. Thomann G212V kommer dag under grensen, så med mindre jeg finner et godt brukttilbud i Norge, så blir det vel et slikt et på meg.

Bare nevner at det er mange butikker i Norge som selger det Orange-kabinettet til kurant pris, og den norske prisen er jo ikke veldig høyt over. Inkl frakt og toll vil det vel bli billigere å kjøpe fra Norge, nesten uansett butikk på akkurat denne tror jeg (forutsatt at du kan dra til en butikk og hente det; frakt kan ta knekken på norske priser også). Evt er jo også bruktkjøp en god mulighet... :) Har sett en god del brukte Orange PPC212 før, men det er ikke så veldig ofte de skifter eier.

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye koster egentlig det kabinettet både nytt og brukt i Norge (Hos dere f.eks)? Ser nå at på billigste slagssted jeg fant i Norge hadde forskjellen blitt rundt 1000 kroner inkludert frakt og moms, altså en mindre forskjell enn det jeg trodde. Det er fortsatt en del penger, synes jeg da. :P

Kjapt off topic spørsmål: Hvor lenge holder dere oppe i butikken, Morten? Hadde tenkt meg en tur innom, men vet ikke når jeg får dratt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.