Web Analytics
Jump to content

God pop


LilleLars
 Share

Recommended Posts

Hvem anser dere some gode popartister? Husker i mine tidligere dager (som liten rocketass) var jeg veldig lukka for idéen at det fantes god pop-musikk.

Jeg var storfan av Michael Jackson fra jeg var 4år til kanskje 10årsalderen e.l. Interessen datt litt, men må inrømme at jeg har hoppet på bølgen og hørt mye på MJ etter hans død. Helt fantastisk bra musikk - og en entertainer uten like.

Stevie Wonder er en helt ekstremt dyktig musiker.

Elton John - liker godt det jeg har hørt, har dessverre ikke hørt nok ennå.

Sigvart Dagsland liker jeg godt.

Coldplay er en utrolig god gruppe.

Samtidig er det vansklig å definere pop-sjangeren... Hvor skillet mellom rock/pop/R&B osv...

Hva liker dere av pop?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 42
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

- The Prodigy

- Mew

Pop? Ganske tydelig at folk har forskjellige grenser for hva som er pop, så akkurat det spørsmålet tror jeg kanskje blir litt døfødt å skulle diskutere dersom man håper på et konkret svar til slutt :)

Men uansett; det jeg liker av pop som faller innenfor min betegnelse av pop:

-Marit Larsen

-Lily Allen

-Eric Hutchinson

-R.E.M.

-Katy Perry

-Ida Maria

-Halleluja-kameratene har ett og annet blinkskudd

-Kate Voegele

-Roxette/Gyllene Tider/Per Gessle

-Postgirobygget/Trang Fødsel/Di Derre

-Minor Majority

m.fl.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er stor fan av mye 80talls pop:

Depeche Mode, Duran Duran, Tears for fears, Nick Kershaw, Missing Persons osv.

Virker som om produksjon nesten er blitt viktigere enn melodi de siste årene.

80talls soundet er jo ganske inn igjen nå.

sjekk f.eks sommerhiten Ambitions med Donkeyboy, med sin 80talls mix med komprimerte chorusgitarer og full pakke.

Kunne glatt ha vært en Outfield låt fra 80tallet det.

At noen synes Postgirobygget er bra pop er bare skremmende!

Hallelujahkameratene er krise for meg, de har faen meg klart å ødelegge en av tidenes beste poplåter, Don Henley`s Boys of summer.

Fuentes burde ikke få lov til å oppholde seg i nærheten av en mikrofon

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.