Web Analytics
Jump to content

Kombo + kab mot topp + kab?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Okeei ville bare teste nynorskskillsa mine litt. De suger, I know. :ninja:

Hei gutar.

Eg lurar berre på om det er nokre skilnader mellom det å bruke ein kombo som ein topp og ha eit kabinett under, kontra det å bruke ein dedikert forsterkartopp?

Rekner med at det ikkje er nokon skilnad, men greit å spørje.. :P

Okeei ville bare teste nynorskskillsa mine litt. De suger, I know. :ninja:

Tar resten på bokmål jeg. Det går vel bare på utseende, eller? Veier jo ca det samme.

Tenker nå spesifikt på en 6505+ kombo (112), og hvis man vil ha mer bånn kan man bare koble den opp til et eksternt kabinett. Koster jo mindre med en kombo enn toppen gjør

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Viss forsterkarane er 100% like så skal det ikkje vere nokon skilnad, men 6505-komboane er jo på 60w mot toppane sine 120, så heilt likt blir det ikkje.

Ein kan jo også byrja å lure på om det er andre ting enn berre lavare watt som gjer at komboen er billegare.

Link to comment
Share on other sites

Kabinettet som blir brukt vil jo vere det same for både topp og kabinett sidan han i scenarioet han spør om berre brukar forsterkardelen i komboen, og ikkje det innebygde elementet.

Stemmer. Tidlig, leser som ei dyse!! :P

Som Innos sier, om den er helt lik.

Rart om den skulle være en 100% kopi, og være billigere, om du i tillegg har høyttaler i samme ampen.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Så konklusjonen er at jeg kan kjøpe en 112-kombo med god samvittighet og heller koble opp den mot et 2x12 eller 4x12 hvis jeg føler meg tøff nok?

Pris 6505+ kombo: 7750 veil., blir vel 7.000 i butikken

Pris 6505+ topp: denne er vel på 13.000 eller noe nå?

Link to comment
Share on other sites

Det er vanlegvis andre skilnadar enn berre watt på to "like" forsterkarmodellar med ulik watt.

Dei to røyrene kan faktisk ha noko å seie på lyden, og dei bruker sannsynlegvis ikkje same trafoer og kanskje også verdiar på diverse komponentar.

Eg veit ikkje kor stor skilnad det er snakk om i dette tilfellet, men eg kan aldri tenka meg at dei er prikk like, sjølv om dei nok er like "nok" for dei fleste.

Eg gjer forresten som offentleg sektor i Noreg og skriv på same målform som eg får spørsmålet på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en 60 watts topp med et 412. Volumet mitt har aldri vært over 1.5 på scena, for da er det ingen som hører trommene lenger. ;)
Samme her. Eller.. Jeg har ikke hatt volumet over 2/10 på min 60w amp med 4x12 V30. Har brukt den både live og i bandsammenheng. Både med og uten oppmikking.

Pyser. Kjører 5150'n (som er 120w) på 3-4 på giger. :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er undelig, denne prisforskjellen på topper og comboer. Man skulle jo tro comboen ville være en tusing dyrere.

Solgte akkurat en Marshall jcm-800 for 4500, toppene ligger vel på 5500?

Når det gjelder watt, så er det vel slik at, hvis man skal spille skikkelig høyt med clean lyd, er det greit å ha litt å gå på. Da en 50 w vrenger noe før, enn en på 100w. Prøvde engang ampen min med bare ett rør (skulle vel bli ca 25w), da skulle det ikke mere volum til enn "litt høyt stuenivå" før det var skikkelig crunsh.

Edit: Jcm 800 toppene på E bay ligger på rundt 900 dollar.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.