Web Analytics
Jump to content

Kombo + kab mot topp + kab?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Okeei ville bare teste nynorskskillsa mine litt. De suger, I know. :ninja:

Hei gutar.

Eg lurar berre på om det er nokre skilnader mellom det å bruke ein kombo som ein topp og ha eit kabinett under, kontra det å bruke ein dedikert forsterkartopp?

Rekner med at det ikkje er nokon skilnad, men greit å spørje.. :P

Okeei ville bare teste nynorskskillsa mine litt. De suger, I know. :ninja:

Tar resten på bokmål jeg. Det går vel bare på utseende, eller? Veier jo ca det samme.

Tenker nå spesifikt på en 6505+ kombo (112), og hvis man vil ha mer bånn kan man bare koble den opp til et eksternt kabinett. Koster jo mindre med en kombo enn toppen gjør

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Viss forsterkarane er 100% like så skal det ikkje vere nokon skilnad, men 6505-komboane er jo på 60w mot toppane sine 120, så heilt likt blir det ikkje.

Ein kan jo også byrja å lure på om det er andre ting enn berre lavare watt som gjer at komboen er billegare.

Link to comment
Share on other sites

Kabinettet som blir brukt vil jo vere det same for både topp og kabinett sidan han i scenarioet han spør om berre brukar forsterkardelen i komboen, og ikkje det innebygde elementet.

Stemmer. Tidlig, leser som ei dyse!! :P

Som Innos sier, om den er helt lik.

Rart om den skulle være en 100% kopi, og være billigere, om du i tillegg har høyttaler i samme ampen.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Så konklusjonen er at jeg kan kjøpe en 112-kombo med god samvittighet og heller koble opp den mot et 2x12 eller 4x12 hvis jeg føler meg tøff nok?

Pris 6505+ kombo: 7750 veil., blir vel 7.000 i butikken

Pris 6505+ topp: denne er vel på 13.000 eller noe nå?

Link to comment
Share on other sites

Det er vanlegvis andre skilnadar enn berre watt på to "like" forsterkarmodellar med ulik watt.

Dei to røyrene kan faktisk ha noko å seie på lyden, og dei bruker sannsynlegvis ikkje same trafoer og kanskje også verdiar på diverse komponentar.

Eg veit ikkje kor stor skilnad det er snakk om i dette tilfellet, men eg kan aldri tenka meg at dei er prikk like, sjølv om dei nok er like "nok" for dei fleste.

Eg gjer forresten som offentleg sektor i Noreg og skriv på same målform som eg får spørsmålet på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en 60 watts topp med et 412. Volumet mitt har aldri vært over 1.5 på scena, for da er det ingen som hører trommene lenger. ;)
Samme her. Eller.. Jeg har ikke hatt volumet over 2/10 på min 60w amp med 4x12 V30. Har brukt den både live og i bandsammenheng. Både med og uten oppmikking.

Pyser. Kjører 5150'n (som er 120w) på 3-4 på giger. :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er undelig, denne prisforskjellen på topper og comboer. Man skulle jo tro comboen ville være en tusing dyrere.

Solgte akkurat en Marshall jcm-800 for 4500, toppene ligger vel på 5500?

Når det gjelder watt, så er det vel slik at, hvis man skal spille skikkelig høyt med clean lyd, er det greit å ha litt å gå på. Da en 50 w vrenger noe før, enn en på 100w. Prøvde engang ampen min med bare ett rør (skulle vel bli ca 25w), da skulle det ikke mere volum til enn "litt høyt stuenivå" før det var skikkelig crunsh.

Edit: Jcm 800 toppene på E bay ligger på rundt 900 dollar.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.