Web Analytics
Jump to content

Hvordan fungerer ett.......


AnDy

Recommended Posts

Kan noen forklare meg hvordan ett innspillingsprogram egentlig fungerer? Jeg lastet ned et gratis porgram som heter Audacity. Må jeg ta opp via mikrofonen eller kan man gjøre det på en annen og bedre måte? Håper noen kan forklare dette på en enkel og grei måte:)

Link to comment
Share on other sites

Er ingen ekspert på dette området men tror du kan ta opp både via mikrofoninngang og InnLine.. Men du kan jo koble en gitar inn på mikrofoninngangen også, hvis du ikke forlanger så alt for mye av lyden!

Som sagt, er ingen ekspert på dette området!

Link to comment
Share on other sites

I Audacity kan man fjerne stemmen på et opptak, og ta opp over! Litt morsomt...

Topic: Du kan putte gitaren rett i lydkortet, og ta opp på vanlig måte. Lyden blir ikke mer enn grei, men det er ihvertfall morsomt!

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg like godt et skikkelig opptaks lydkort (f.eks M-Audio Delta 44 eller Mia Midi) og last ned Logic , da får du god lyd istedenfor sånn bullcrap lyd du får med vanlig .. er ikke så inspirerende å ta opp når det låter dritt uansett hva du gjør med det .:

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Foxyfix : hvorfor i allverden svarer du på ting du ikke har peiling på ?

Nei han kan ikke ta opp i mikrofon inngangen. Da kjører han signalet gjennom en mic preamp, som forsterker det med endel dB, og hele opptaket blir bare støy. Bruk en vanlig linje inngang. Noen lydkort lar deg bypasse mic preampen på mic inngangen, slik at det blir en vanlig linje inngang.

Skal du ta opp gitar ville jeg kjørt det gjennom en gitar preamp, eller så blir lyden utrolig tørr. Du kan selvfølgelig ta den opp helt clean, men du må da prosessere lyden i et program som simulerer gitar preamper (typisk software versjon av en POD).

Link to comment
Share on other sites

det blir fremdeles vreng på det. Hvis du normaliserer opptaket ditt, så vil du normalisere støyen også..

og hvis du skrur ned inputen på miccene på gitaren, så mister du jo utrolig mye av effekten.

men jeg skal ikke gjøre meg vanskelig.. dere får gjøre som dere vil, ikke mine opptak det går utover.

Link to comment
Share on other sites

Altså, jeg får tatt opp rett inn i lydkortet. Det blir ikke vreng, og ikke skurring, og så lenge du har et ok program kan man også få litt ålreit lyd med klang, vreng, effekter etc. Jeg bruker Cool Edit Pro, syns det funker fint til mitt bruk!

Link to comment
Share on other sites

Altså, EivindS.. Nå spurte han ikke hva slags utstyr han skulle bruke for å få fet lyd.. Han spurte om det fungerte, og som visse andre på denne tåden svarte, så fungerer det men du får ingen topp kvalitet på lyden!

Og, hvorfor skal ikke jeg få sagt det jeg tror om dette temaet da? Så ut til at noe av det jeg skrev tidligere stemte ganske bra med det de andre skrev!

Link to comment
Share on other sites

jeg snakker ikke om fet lyd, jeg snakker om clean lyd i forhold til clean lyd kjørt gjennom en mic preamp.

Du kan gjerne recorde gjennom en vanlig line inngang på lydkortet, bare ikke i mic inngangen.

Link to comment
Share on other sites

r-r-rolig nå... ingen vits i å bli sint! Jeg sier bare at det funker, og hvis du sier at man bare får vreng ved å putte gitaren rett i lydkortet, og jeg vet at man ikke gjør det kan jeg vel si ifra??

Link to comment
Share on other sites

Siden emnet er oppe, jeg får kun lyd gjennom mic inngangen. Når jeg plugger den i line in på lydkortet (Audigy2) så blir det ingen lyd.

Og lyden gjennom mic inngangen er forfryktelig lav.

Oppsettet er slik, geetar -> amp -> line out på amp -> jack til minijack i line in. No sound :?

Hvis jeg derimot plugger den i mic inngangen så blir det lyd, men dårlig lyd.

Noen som har ideér, forslag?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.