Web Analytics
Jump to content

digital gitar, hva synes dere om det?


kanonjon

Recommended Posts

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heeelt uenig Jonki !!

det er en utvikling som vi bare må godta .....

skulle gjerne testet den teknologien .... men hvem har råd til å kjøpe en sånn Les Paul hehehehehe

like digitalt eller ikke ...... det kommer enten vi vil eller ikke !!

Link to comment
Share on other sites

Dette er fett som f a e n... Denne kommer sikkert i billigere utgave (altid sånn med nye teknologoske ting ) etterhvert, og jeg gleder meg allerede... Hvis ikke kommer jo en musikkbutikk til og ta den inn, og den må prøves... Gleder meg...

Link to comment
Share on other sites

Dette har vel til en viss grad vært diskutert før?

Uansett, den digitale tidsalder er jo nå, så enten man liker det eller ikke, så digitaliseres det metste. Også gitarer.

Men det tar nok en god stund før digitale gitarer overtar. Hvis de noengang gjør det.

Gibsons digitale versjon er penere enn den fra Line6...

Link to comment
Share on other sites

Tja...

- El-gitar var noe tull når de kom

- Transistorer kom til å bli et blaff

- PC-er kom aldri til å bli brukt til annet enn tung teknologi

- CD-plater kom aldri til å ta over for vinyl

- Internett var et blaff

- SMS kom aldri til å slå an

Fordommer og forutinntatthet!

Link to comment
Share on other sites

Heeelt uenig Jonki !!

det er en utvikling som vi bare må godta .....

skulle gjerne testet den teknologien .... men hvem har råd til å kjøpe en sånn Les Paul hehehehehe

like digitalt eller ikke ...... det kommer enten vi vil eller ikke !!

Helt enig MR.BUNGLE... Har ikke prøvd digital gitar enda.. Men hva er det som kan være så dårligt med en digital gitar`?

Link to comment
Share on other sites

Skal det lyde, skal det være analogt. Eller, å kunne gjengi lyder eksakt, i en digital greie, er ikke umulig, men veldig veldig vanskelig. Så, den gangen jeg kan få en 3+ i lommeformat til 1200,- som jeg er happy med, er jeg overbevist. Men det kan ta tid...

Link to comment
Share on other sites

En gitar lyder aldri analogt med mindre du lytter til vinyl eller andre analoge lydkilder. 99% hører på CD-er, og da er jo gitaren digital. Om denne omformingen fra analot til digital skjer under opptak eller om det skjer inne i gitaren - hvem kan vel egentlig høre forkjellen? Man kan tenke gjennom hva A/D-konvertering egentlig er, hvordan det fungerer etc... Jeg ser ingen grunner til at en digital gitar skal låte dårligere enn en analog.

...og tenk på alle fordelene!

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ganske nøytral jeg..

Av en grunn tror jeg aldri dne digitale gitaren i dagns form vil komme til å ta over for den originale: IMAGE.

Nesten alt av dagens musikk handler om image, og en digital gitar som "alle har lik" med de samme lydene har jeg liten tro på vil tiltale den gruppen musikere. Nei, folk vil ha marginale variasjoner som skaper særpreg og følelsen av noe eget og personlig.

Link to comment
Share on other sites

En gitar lyder aldri analogt med mindre du lytter til vinyl eller andre analoge lydkilder. 99% hører på CD-er' date=' og da er jo gitaren digital. Om denne omformingen fra analot til digital skjer under opptak eller om det skjer inne i gitaren - hvem kan vel egentlig høre forkjellen? Man kan tenke gjennom hva A/D-konvertering egentlig er, hvordan det fungerer etc... Jeg ser ingen grunner til at en digital gitar skal låte dårligere enn en analog.

...og tenk på alle fordelene![/quote']

Blir ikke det feil da? jo flere digitale ledd jo mer digital-låtende opptak trodde jeg det var. Hvorfor skulle ellers plater som er tatt opp digitalt bli gitt ut på vinyl..?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.