Web Analytics
Jump to content

piano


ibanez
 Share

Recommended Posts

piano er deilig det. Hadde aldri spillt det før i sommer, var i finland hos dama med dama i to uker, om dagene var hun på jobb og det var ingen gitar der.. så jeg brukte mesteparten av tiden på å komponere sanger på piano :) Hadde ingen referanser eller opplæringsmuligheter så jeg måtte bare finne på noe. Men det var lærerikt, og det ble noen små sanger av det også

Link to comment
Share on other sites

Det er vel som å spille gitar, må lære seg det, og tror ikke det er særlig vanskelig hvis man lærer litt, og så øver mye...

Det er som på en gitar, lyse toner på ene siden, og mørke på den andre, og så lager man bare låter av det (kanskje litt teit forklart hehe).

Jeg spiller ikke særlig mye piano selv, men det ser utrolig gøy ut!

Link to comment
Share on other sites

akkordene på piano er lett å finne frem til, du finner en grunntone og tar en annen tone som er en ters høyere og en annen som er en kvint høyere. For moll akkorder blir den tersen liten.

altså så trykker du på en tangent og finner nummer tre og nummer fem fra den tangenten. lett

Link to comment
Share on other sites

enig med hkh...

Har nettopp begynt å klimpre litt på piano jeg også, og det var ikke det vanskligste jeg har lært meg!

Så lenge man har Gehør til å høre hvilke toner man skal putte sammen for å få en akkord går hele greia ganske raskt og enkelt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det spørs egentlig hva du vil spille. Spille besifring er en god måte å bli kjent med pianoet. Jeg begynte med barnesanger, ved og så avansere til kjente pop/rock/jazz osv. låter. Etter det ble det klassisk musikke hele veien ;)

Link to comment
Share on other sites

Piano er som de fleste andre instrumenter. Enkelt å spille enkelt på. Veldig enkelt om du har tidligere erfaring fra andre instrumenter, og kan litt musikkteori, osv.

Men som med det meste andre, er det vanskelig å mestre.

Jeg har spilt piano i 8 år nå, og gitar i ett år(pluss 3 år kornett i korps.. :P)... Akkorder er alltid enklest virker det som for meg.. Selv om jeg kan svært lite av det, særlig på piano... ;)

Mens på gitar så starta det mer i akkorder.

Uansett vet jeg at det er bra, som andre her har sagt, å utvide horisonten litt... Gjerne spille flere instrumenter.. Men det er også viktig å fokusere på ett hovedinstrument.. For du kan ikke bli en rå-god virtuous på flere instrumenter, med mindre de er veldig like... Ihvertfall ikke etter min mening... (med mindre du blir en kineser med 4xhøyere disiplin enn standard.. lol)...

Ett av de få instrumentene jeg ikke ville nevnt som et instrument det er lett å spille enkelt på, er vel fiolin, såvel som andre strykeinstrumenter. Da å spille i det hele tatt rent på disse, er en liten vanskelighetsterskel.

Pluss at det ikke er noen bånd som på gitarrer. 8) Og liten strekning mellom hver tone...

Men dette er nå mine meninger.. :)

Middag!

Mvh,

Joachim

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.