Web Analytics
Jump to content

God og billig metronom


Busted Bicycle
 Share

Recommended Posts

I dag har jeg fremdeles min første og eneste metronom, en Korg etellerannet som låter DÆTT DÆTT DÆTT DÆTT uten mulighet til å justere volum eller type lyd eller noe særlig annet enn ting som har med tempo å gjøre. Tenkte å skaffe meg en man ikke får øresus av selv om det egentlig er for sent, og den bør ikke være dyr. Jeg trenger bare basisfunksjoner og en lyd som er til å være i hus med.

Link to comment
Share on other sites

De beste metronomene, er etter min mening mekaniske metronomer, gjerne i trechassis. Problemet er prisen, de er dyre. Jeg har en jeg slumpet over på QXL, i nøttetre, og den er utrolig mye mindre slitsom å høre på enn en plastmetronom.

En mekanisk metronom er faktisk bedre enn en digital, fordi man i tillegg til lyden, "ser" rytmen i og med at man kikker på pendelbevegelsen som pendelen lager. Man får altså informasjon om takten og slagene båd e med ørene og øynene.

Omtrent som om analoge klokker formidler mer info enn digitale, sånn bare med et øyekast.

Link to comment
Share on other sites

Kan en med viten om musikkteori og metronomer fortelle en uvitende hvordan en metronom faktisk fungerer? Greit nok, den piper f. eks. 200 ganger i minuttet, men på hvilken måte skal det hjelpe deg? :P

Den hjelper da deg med å spille 200 slag i minuttet istedetfor 210 eller 190 slag i minuttet.

Link to comment
Share on other sites

Kan en med viten om musikkteori og metronomer fortelle en uvitende hvordan en metronom faktisk fungerer? Greit nok, den piper f. eks. 200 ganger i minuttet, men på hvilken måte skal det hjelpe deg? tongue.gif

Metronom er til enorm hjelp når man skal lære seg å spille tight eller øve opp hurtighet. Blant annet.

Link to comment
Share on other sites

Og plekter er jo bare et stykke plastikk. Hvordan skal det hjelpe.. Oi.

Jeg vet hvordan et plekter virker. Man holder det mellom tommelen og en valgfri finger, selv bruker jeg midterste eller ytterste leddet på pekefingeren.

Jeg kan nesten ingenting om takter osv. Så har egentlig aldri fortstått meg på metronomer. 200 slag i minuttet? Man kan jo spille to noter mellom hvert slag, tre noter mellom hvert slag eller fire for den saks skyld

Link to comment
Share on other sites

Metronomen slår 4.deler. Så med en note mellom hvert slag spiller man 8.deler.

Så hvis du da ser at det står at en sang går i 120 bpm. Så setter du metronomen på 120, og den spiller da 120 4.deler på ett minutt. Og så kan du spille 8.deler etc utifra det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.