Web Analytics
Jump to content

"Fri flyt"-grepet vs. "Rockegrepet"


Denim Demon
 Share

Recommended Posts

En Klassisk gitarist som er rimelig god (master) Lærte meg at på klassisk gitar skal man nesten alltid holde tommelen midt på halsen, og ikke oppå slik som i rockegrepet. Når jeg spiller på en klassisk gitar bruker jeg nesten alltid å ha tommelen midt på halsen. Men når jeg spiller el-gitar bruker jeg nesten alltid rockegrepet.

Er det noen av grepene som er riktig eller galt, og bør man alltid bruke fri flyt-grepet?

Magnus

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ziggy Stardust

Bruker somoftes "rockegrepet" eller hva du kalte det..

Men det varierer jo, er jo av og til jeg flytter tommelen "ned"

Holder jo ikke KUN tommelen "oppå"

Link to comment
Share on other sites

(noe de fleste finner svært harry).

Det du mener her er at ganske mange velger -

"den låta kan vi ikke spille, fordi jeg for all del ikke må fremstå som harry"

fremfor

"kult! Jeg må bare heve øksa".

Morsomt. :D Jeg er harry! :D

Link to comment
Share on other sites

Er det noen av grepene som er riktig eller galt, og bør man alltid bruke fri flyt-grepet?

Ja. Eller nei. Eller ja. Eller nei.

Når det kommer til skalaøvelser, raske løp og slikt, anbefaler de fleste å ha tommelen 2/3 fra nederste kant på halsen. Men hvordan skal du da få dempet med tommelen? Eller spilt D/F# med tommelen i bassen? Jeg tror jeg har en ganske naturlig innøvd evne til å bytte ut fra hva jeg driver på med. Er det ting hvor hånda trenger å ligge parallelt med halsen havner tommelen i det du omtaler som «fri flyt». Trenger jeg tommelen til basstoner, eller demping, eller det er noe annet med det jeg spiller, så havner tommelen på oversiden av halsen.

YMMV.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ziggy Stardust

Jeg er vant til å holde "fri flyt"grepet men det er vanskelig når man står og spiller gitar med mindre man har gitaren svært høyt (noe de fleste finner svært harry).

Galt. Dette, derimot, er harry.

tomdelonge2.jpg

Der fant du et representativt bilde for alle som har gitaren litt lenger nede enn under armhulene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg praktiserer ikke hans lære bevisst, men meget mulig jeg passer i hans beskrivelse av passende situasjoner av de to variantene. Litt skeptisk til hvilken jeg skal velge når jeg bender med finger nummer fire... ;)

Ellers. Jeg tror det kommer naturlig for de aller fleste. Selvfølgelig greit å vite at det finnes andre måter. Men i det store og hele håper jeg at plasseringen ikke er årsaken til heftig tankegang under spilling. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.