Web Analytics
Jump to content

Innkjøp av akustisk gitar!


JEM
 Share

Recommended Posts

Det er ikke særlig mange her som spiller mye akustisk, er jeg redd, de fleste har vel et par forholdsvis rimelige akustiske, som et lite tilskudd til de elektriske. Vet ikke hvor mye det hjelper å søke.

Jeg mener å huske jeg har prøvd den gitaren det blir linket til, men klarer dessverre ikke bidra med stort annet enn at jeg tror den virket svært bra. Det meste av Martin-modeller har topp kvalitet etter det inntrykket jeg har fått (betaler nok litt for merket, men ...), det viktigste er kanskje å finne seg en modell man liker og helst prøve gitaren før man kjøper, er alltid litt individuelle variasjoner.

Edit: Vet ikke hvor avhengig du er av innebygd mic, eller hvor fleksibelt budsjettet ditt er, Godlyd har et par det var verdt å kikke på – om de ikke har det du er ute etter kan det uansett være verdt å sende en mail dit.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal kjøpe en akustisk gitar i sommer og kommer til å bruke oppimot 15000kr på det! Har sett endel på diverse Martin gitarer. Men det er jo så utrolig mange. Hvilken anbefaler du? Det må være en akustisk/elektrisk!

Jeg har sett litt på denne: http://www.music123.com/Martin-DC16RGTE-Ac...048.music?qso=1

Heisan

Svara kanskje litt seint på tråden, men du har jo ikkje akkurat fått så mykje tilbakemelding at det gjer noko. Eg har spelt ein del akustisk etter at eg for eit og eit halvt år sidan skaffa meg ein seriøs kassegitar. Eg var innom ein del gitarmerker på veigen. Deriblant Marti, som du sikkert fortsatt ser på. Martin er hele verdens kosegitar når det gjelder gode akustiske. Svært god kvalitet, vakkert utseende og den gode lukta har gjort den fantastisk populær. sjølv såg eg på ein martin D16, men saken er at resten av verden såg på same gitaren. Det gjer at prisen er tre ganger så mykje som sen burde ha vore. Dettte var i allefal konklusjonen eg drog for to år sida. Du har 15000,- til din disposisjon og for at du skal få mest mulig ut av desse pengane må du tenkje litt kreativt. Mi løysing på problemet gjekk slik føre seg:

1. gjekk til gitarbutikk og fann ut kva prisklasse som passa meg (i norske prisar)

2. Sjekka ut relativt ukjende merker i same prisklasse

2.5. Oppdaga merket "Avalon" (www.Avalonguitars.com)

3. prøvde avalon gitarar i same prisklasse som eg tidligare rekna ut/ fann ut at gitarane var heilt konge

4. sjekka den engelske marknaden/ fann gitaren til halv pris

5. Hadde eigentlig tenkt å kjøpe tur-retur billett til london for 800kr, men betalte i ein venn, som tilfeldigvis skulle til london, halve summen for å handle og ta med seg gitaren tilbake for meg.

KONKLUSJON

Eg meinar ikkje nødvendigvis at du skal kjøpe avalon gitar, men det som er lurt er å sjekke ut ukjente og mindre brukte gitarmerker. Enkelte vil sei at " det er jo en grunn till at de merkene ikke blir kjøpt "

Grunnen, i mange tillfelle, er at folk tenkjer likt og ingen tør å skille seg ut. Eg hadde ein fantastisk god opplevelse då eg gjekk ut av "mainstream systemet"

sjekk ut bla. Avalon, Lowden ( modermerket til Avalon, som blir produsert i samme fabrikk ), Fyde guitars, Breedlove.

Om du sjekkar det engelske markedet vil du finne at: i forhold til Martin og andre populære merker, får du meir for pengane om du velger litt meir utradisjonellt. Fokuser rett og slett på kva som ligg best i handa og øyra B)

Kvifor det engelske markedet?

Fordi: Det norske toll og avgiftsystemet slenger på ein heftig sum i tilleg til det du vanligvis hadde betalt for ein gitar.

Link to comment
Share on other sites

Selv har jeg hatt min Martin D1 i 7 år nå, den billigse Marting gitaren, og jeg er veldig fornøyd. En kompis har en Gibson Sheryl Crow signatur, og den passer ikke meg. Men det kommer mye an på hvordan du spiller. Til fingerspill er nok Martin best. Har også prøvd ganske dyre Taylor gitarer og det var merkelig nok tamt i forhold til Martin. Så jeg vil anbefale en Martin.

Link to comment
Share on other sites

prøv litt takamine gitarer. de er gode å spille på! jeg spiller selv mye akustisk, men kun med nylon. men jeg har prøvd endel stålstrenger og jeg liker takamine veldig godt. hvis du skal ut med 15000, kunne du kanskje vurdert å kjøpe en helakustisk en (som ikke er mikka opp) og kjøpt en dyr og god pickup. Jeg kjenner en veldig erfaren en som har gjort det og han er jævla fornøyd :)

Link to comment
Share on other sites

Ville testa Ayers om du har muligheten, har en selv og den er knallbra! Mener helt seriøst at min gitar til 5-6k er like bra som de fleste jeg har testa som koster 15-20k !

Men ville nok prøvd skaffa en brukt Martin om du har 15k tilgjengelig, en D-28 eller no. D16 er jo også bra, men litt overprisa..kjøp en brukt en iaff, er ingenting i veien for det!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.