Web Analytics
Jump to content

Støt...


Gersen
 Share

Recommended Posts

Hallo, hallo. I det siste har jeg til tider merket små støt når jeg spiller med gitaren min plugget i en forsterker. Jeg merker de ikke når jeg spiller, men når jeg f.eks. sitter foran pc-en og spiller gitar, og skriver litt innimellom. Da kan det skje at jeg kommer bort i halsen med underarmen. Da merker jeg disse små støtene. De gjør ikke akkurat vondt, men jeg synes dette virket som et merkelig fenomen, så det er derfor jeg vil ta det opp her. Er det noen som har en forklaring?

Link to comment
Share on other sites

leste om en eller annen ganske kjent gitarist (selv om jeg ikke hadde hørt om han) som hadde dødd på scenen av støt fra gitaren. (mulig det bare er en myte da ;) )

På stor anlegg kan det være forskjellig jordpunkter. Husker ikke i farten hvorfor det er sånn, men resultatet er at jord på den ene kursen er "HOT" den andre. Hvis da sanganlegget er på den ene og gitaranlegget på den andre kursen får du deg en skikkelig overraskelse når du går bort å legger leppene inntil eller tar tak i mic'en mens du holder rundt strengene. De fleste gitar-tech'er anbefaler å alltid dra strengene over mic'en før du overhode tar i den. Hvis det gnistrer er det vanlighvis ikke noe godt tegn.

Link to comment
Share on other sites

Viss gitaren er ujordet, og man holder i noe annet ujordet, og man får støt i seg i en av tingene så kan man fort dø ja, men det er lite sannsynelig. Men uansett, når noe gnister er det ikke et godt tegn :P

Link to comment
Share on other sites

leste om en eller annen ganske kjent gitarist (selv om jeg ikke hadde hørt om han) som hadde dødd på scenen av støt fra gitaren. (mulig det bare er en myte da ;) )

Det er en som har dødd av det ja.

Han sang og spillte gitar samtidig. Og så uheldig som han var så var det et jordingsfeil et sted. Han kom borti micen mens han spillte og ZAP! han daua! :mellow:

Link to comment
Share on other sites

leste om en eller annen ganske kjent gitarist (selv om jeg ikke hadde hørt om han) som hadde dødd på scenen av støt fra gitaren. (mulig det bare er en myte da ;) )

Det er en som har dødd av det ja.

Han sang og spillte gitar samtidig. Og så uheldig som han var så var det et jordingsfeil et sted. Han kom borti micen mens han spillte og ZAP! han daua! :mellow:

Jeg spilte gitar og skulle synge samtidig en gang. Heldigvis var det et lite anlegg. Mikken var ikke jorda. Skal si det gjorde vondt, i starten skjønte jeg ingenting. Skikkelig støtt ass :wacko:

BE CAREFUL!

Link to comment
Share on other sites

Leste også at Neil Young og Bob Dylan spilte sammen en gang på en veldedighetsgreit. Etter låta skulle de takke hverandre så de gikk for å "shake hands", begge med venstre hånd rundt gitarhalsen. ZAPP! Gitarriggene var på forskjellige kurser. Ingen skjønmte en dritt så gutta prøvde en gang til, he he. ZAPP!

Hvis mic'en ikke er jordet lugger det litt i leppa, men jeg mener det er noe annet med et sånt flerkurs opplegg. Da er det flytende nullpunkter mellom kursene og noen greier sånn at det mer enn bare lugger.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.