Web Analytics
Jump to content

Justering av pickup?


LTBR

Recommended Posts

Jeg har nå satt inn en ny pickup i bridge posisjon på gitaren min. Er det noen grunnregler som gjelder for innstilling? Tenker da på høyden i forhold til strengene. Som dere sikkert vet så er det to skruer på sidene av mikken som løfter og senker hele mikken, den er grei. Men på selve mikken så er det også en del skruer som jeg antar er til for justering, hva er disse for noe og hva gjør de? Mikken er "delt" på midten og så er det en skru på hver side av midten, og så er det ett "sett" for hver streng. Altså 12 skruer totalt. Noen som kan hjelpe meg litt her. Skjønner at det er bare å prøve seg fram, men jeg liker å vite litt hva jeg gjør også :)

Link to comment
Share on other sites

Har aldri prøvd å justere på skruene under hver streng, så jeg vet ikke hvordan det skal gjøres, men Seymour Duncan anbefaler ca 1/16" (ca 1.56mm) strengehøyde ved høy e-streng og 3/32" (ca 2.34mm) ved lav e-streng. Disse gjelder når du presser ned strengen på øverste bånd. Ellers er det bare å prøve seg fram å finne ut hva du liker best.

Link to comment
Share on other sites

dei små skruene på sjølve mikken er for å utjevna forskjellar mellom strengane. Vanlegvis bør skruene på a og d strengen stå litt høgare men det kan sikkert variera. Roe her på forumet har roen (hahahhahahaha) på detaljane på det området

Link to comment
Share on other sites

Som igjen sjelden trengs å stille på.

For å tilføye noe til Gnome, så bør ikke strengene stå for nærme pickupen enten for at de kan ta borti og for det andre at magneten vil trekke for mye på strengen og en vil miste sustain. Altså en må finne et punkt som gir mest mulig gain, men allikevel sustain. En vil også miste sustain hvis de står for langt unna.

Er jo ikke så avansert, er jo bare å skru litt og så teste om det funker. :)

Link to comment
Share on other sites

dei små skruene på sjølve mikken er for å utjevna forskjellar mellom strengane. Vanlegvis bør skruene på a og d strengen stå litt høgare men det kan sikkert variera. Roe her på forumet har roen (hahahhahahaha) på detaljane på det området

Link to comment
Share on other sites

Regelen er stort sett: Desto nærmere strengene, desto mere gain ;)

Helt til du får den så nærme at magneten i pickupen hindrer strengen i å vibrere fritt!!

Akkurat den biten tippet jeg at folk flest klarte å fundere seg frem til selv. Ikke alle trenger ting inn med teskje...

Og MaGene: Twang og gain har lite med hverandre å gjøre, og de er på ingen måte omvendtproporsjonale. Twang handler mye om pickuppen, men også en del om hvordan man slår ann tonen.

Link to comment
Share on other sites

Det handler ikke om å få ting inn med teskje!!

Men det du skrev kunne oppfattes som om du mente at "jo nærmere, jo bedre hvis man vil ha mye gain".

Derfor syns jeg det var greit å presisere at det finnes en grense for hvor mye man kan løfte dem.

Dette er såvisst ingen selvfølge for folk som ikke vet det!

Det var ikke ment som kritikk, men jeg syns bare det var greit å presisere det:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.