Web Analytics
Jump to content

Hvor mye spara man?


odinw

Recommended Posts

1:Hvor mye sparer man når man bestiller fra utlandet enn å kjøpe her i Norge?( Ta med frakt og sånt)

2: Hvor mye spara man hvis man skal dra på ferie for eksempel England/USA eller noe sånt og kjøpe gitar derfra istedenfor å kjøpe her?

Vet at det har dukket et lignende tråd. Men men. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg sparte ca 2-4K på å kjøpe en fender stratocaster i USA inkludert frakt. Med Les Paul kan man vel spare enda mer. Kommer vel mest an på merke, type osv.

Toll er jeg usikker på, men når jeg fikk min fender fra USA betalte jeg ikke noe toll, men dette er ca 4 år siden.

Du kan fort regne med iaf tusenlappen på frakt. Så den beste måten for å finne ut hvor mye du sparer er rett og slett å sammenligne priser, finne ut vekt, så frakten. Leverandører/selgere pleier å være hyggelige, så snakk med dem så hjelper de deg med frakten.

Hvis du drar på ferie og har nok ekstra cash til å kjøpe gitaren du har lyst på, så tror jeg det er det "billigste" alternativet. Såvidt jeg vet så kan gitaren fraktes med ombord i flyet(jeg har iaf gjort dette). Ikke er det noe toll heller. Og du sparer penger på frakt. Hvis man ser bortifra pengene du bruker på ferien :P

Link to comment
Share on other sites

Blir vel litt som å spørre hva en bil koster...

Noen merker er sykt overprisa i Norge, andre igjen er ikke så ille.

Når jeg bestiller ting fra utlandet havner jeg som regel på halv pris av det

dingsen koster i Norge.

Mitt siste innkjøp var en Korg Triton le synth fra Japan.

Ble ca 4000,- levert på døra 3 dager etter bestilling.

Denne synthen koster vel ca 10000,- i Norge så..

Link to comment
Share on other sites

Beklager, jeg kunne bare ikke dy meg...

1:Hvor mye sparer man når man bestiller fra utlandet enn å kjøpe her i Norge?( Ta med frakt og sånt)

2: Hvor mye spara man hvis man skal dra på ferie for eksempel England/USA eller noe sånt og kjøpe gitar derfra istedenfor å kjøpe her?

Vet at det har dukket et lignende tråd. Men men. :unsure:

1:

Ta å regn om prisen til kroner og legg på frakt og 25% moms (forsikring og frakt inngår faktisk i momsgrunnlaget) og trekk det fra det det vil koste å få den til døra di her i Norge. Så finner du det ut. Det varierer veldig fra merke til merke. Europeiske merker er i noen tilfeller billigere i Europa.

2:

Trekk fra moms og frakt. Gå på grønt, og hvis noen plager deg så gjem alle tegn på at den er flunkende ny (kvittering, merkelapper etc.) og si at du tok den med på ferie. Hvis du vil ha ekstra forsikring kan du prøve å få noen i en musikkbutikk i Norge til å fake en Norsk kvittering for deg om du allerede veit hva du skal ha.

Du kan vel såvidt jeg veit ta inn varer til opptil 6000 kroner forbi tollen om du fysisk passeer den på gardermoen. Hvis pakken er i kompani med UPS eller FedEx (eller whatnot) vil 25% moms legges til prisen om varens verdi inkludert frakt og forsikring er over 200 kroner, eventuellt 1000 hvis avsender har merket den som gave.

Og for all del, ta en gitar med på flyet, ikke skjekk den inn, stå på krava om en flyvertinne skulle bli grinete. For litt siden skrev jeg under på en skafemelding på en gitarkasse som hadde blitt skjekka inn, det så ut som om noen hadde slått til den med en sånn speiderøks og sått skikkelig inn for å herpe den kassa.

Edited by Gnome
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.