Web Analytics
Jump to content

Truss Rod og intonering


Stian

Recommended Posts

Jeg må stramme halsen og intonere min Gibson LP standard (den det er bilder av på denne siden under "STIANs Gibson Les Paul Standard").

Har noen begreper om hva dette kan koste hos en spesialist/verksted?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

å justere truss roden klarer du fint sjøl, bare vær sikker på hva du gjør, siden det er mulig å ødlegge halsen hvis du skrur helt feil.

Intonering er vanskligere (synes jeg) på grunn av at det krever gehør. Eller evt. en stemmemaskin.

Finnes uendlig mange sider på nettet som tar for seg akkurat det her, tror en av dem het trussrod.com eller noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Intonering er ikke vanskelig i det hele tatt. Dette bør alle gitarister kunne gjøre selv. Man kan da ikke levere inn gitaren på et verksted hver gang man skifter strengtykkelse?

Prinsipper er som følger:

1. Still høyden på strengene før du intonerer. Normalt skal strengene ligge så lavt som mulig uten at de skurrer på noen bånd.

2. Slå an en flasjolett på 12 bånd, hold deretter inn strengen på 12 bånd. Disse to tonene skal høres like ut (være like høy). Hvis gehøret ikke er topptrent så kan det være kjekt med ei stemmemskain til hjelp.

- Hvis tonen på 12 bånde er høyere enn flasjoletten så skal man skru festet bak på stolen utover (lage en lenger avstand fra 12 bånd til stolen).

- Hvis tonen på 12 bånd er lavere enn flasjoletten så skal man skru den andre veien.

Værre er det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Prata med han fyren som skal gjøre jobben (som forøvrig tar ca. 100 kr timen!), og han sa at veldig veldig mange gitarister gjorde dumt i å gjøre det selv. For skal man justere truss rod, intonere osv. er det masse flere ting som man må gjøre. Han sa at truss roden har en tendens til å sette seg fast, og skrur man til da, kan man ødelegge hele gitaren.. Litt intonering kan man nok fint gjøre selv, men skal man ta en skikkelig overhaling (noe som nok er veldig lurt å gjøre), er det bare dumt å gjøre det selv.. Gidder ikke begynne å prøve meg frem på en såpass dyr gitar liksom..

Link to comment
Share on other sites

Også har du han forbanna alkisen på Guitar Workshop som påstod at jeg kunne fått gitaren billigere og bedre ved å kjøpe pickuppene fra han,. Jeg sier ikke at kisen din er en slamp, men ta slike råd med en liten klype salt, ettersom mange av dem bare er sleipe buisness-folk

Link to comment
Share on other sites

jaja.. selvfølgelig! skjønner hva du mener... men han her fyren tjener nesten ingenting på det.. alt sånn han gjør er på hobbybasis liksom... det er ikke jobben hans.. men er enig i det du sier..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.