Web Analytics
Jump to content

Marshallen er på veg ut vinduet!


Eclipse
 Share

Recommended Posts

Eg har ein Marshall TSL602, og i går byrja den å smelle, sprake og knittre voldsamt. Eg spelte ikkje på forsterkaren då dette skjedde og no skal de berre eit lite klapp eller dunk til på toppen før den byrjer med jamringa igjen. Har nokon ein ide om kva som kan vera gale? Defekte røyr, dårleg kontakt eller er satanskapen heimsøkt av demoner? Dette skjer sjølv om volumet er heilt nedskrudd og berre når både power/standby er på.

All hjelp mottek eg med stor takksemd!

Link to comment
Share on other sites

Den forsterkeren trenger profesjonell hjelp, ikke nødvendigvis bytte av rør... Feilen kan godt sitte i et rør, men kan også være en kortslutning om trent hvor som helst i forsterkeren, f.eks i romklangfjærene eller i kretskortet. Ikke begynn med å rote med dette hvis du ikke er en kløpper i elektronikk, ta den med til butikken du kjøpte den og få den reparert.

Forresten er det ikke nødvendig å bytte preamprør i en forsterker, de blir ikke "slitt" på samme måte som utgangsrør. Preamprør skiftes når de er/blir mikrofoniske eller hvis man ønsker en annen vrengkarakteristikk i forsterkeren. Men det er en annen diskusjon.

Link to comment
Share on other sites

Ikke mekk for mye inni der om du ikke vet hva du gjør.

Det sitter flere hundre volt på rørene i en slik forsterker. Mer enn nok til å ta livet av deg om du er riktig uheldig. Også en stund etter at strømmen er skrudd av ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har mange ganger opplevd symptomene han beskriver, og det har alltid vært et utgangsrør som har gått til de evige jaktmarker.

Siden utgangsrørene hans med 90% sikkerhet har gått til helvete, og han ikke skriver noe om når han skiftet rør sist, regner jeg med at alt som sitter i denne forsterkeren er såpass gammelt at det bare er et tidsspørsmål før det ryker allikevel. På den andre siden, hvis det sitter orginalrør der, så KAN han ha en fordel av å få byttet ut disse siden de muligens er av crappy kvalitet i forhold til hva man kan bestille seg for en billig penge fra utlandet.

Nye rør fra Eurotubes er grisebillig. Å finne en som kan gå over ampen din for å sjekke bias (er den justerbar på disse?) burde ikke være noe problem. Går du til en som har litt peiling så får du også bekreftet/avkreftet hva som er feilen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.