Web Analytics
Jump to content

Bogner/Diezel kabinett....?


Slashaxl
 Share

Recommended Posts

Lurer litt på om noen har noe erfaring med noen disse kabinettene?

Vurderer sterkt å bytte ut mitt gamle 1960A i et Bogner kabinett, eller et Diezel kabinett så snart pengene strekker til.

Er så utrolig lei av at Marshallen buldrer og brekker på høyt volum.

Vil Diezel eller Bogner gi meg mer utbytte av forsterker og lyd?

Gir de meg renere tone og mer tone på høyt volum?

Marshallen er jo helt forferdelig da jeg vrenger både Pod og 9200 sluttrinnet på fullt...

Kan egentlig ikke forstå at Marshall kabinettet ikke klarer dette...

Noen synspunkter eller erfaringer folk her har å del med meg angående saken?

Link to comment
Share on other sites

Sikker på at det er kabinettet som vrenger...?

Ja,ganske så sikker på det... Hva annet kan det være`?

Jeg har prøvd å både kjøre Pod på fullt,sluttrinn på lavere og omvendt... uten at det vrenger...

Men om du har noen tips hører jeg gjerne om de.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

kan godt være slutt-trinnet ditt som vrenger.. Det er ikke hvor høyt volumknappen står som bestemmer om et slutt-trinn vrenger eller ikke. Det er hvor mange watt du prøver å presse ut av det..

Du kan prøve å putte steinull (eller gamle klær) i kabinettet. Det gjør kanskje at kabinettet spiller litt lavere, men også mer kontrollert.

Link to comment
Share on other sites

kan godt være slutt-trinnet ditt som vrenger.. Det er ikke hvor høyt volumknappen står som bestemmer om et slutt-trinn vrenger eller ikke. Det er hvor mange watt du prøver å presse ut av det..

Du kan prøve å putte steinull (eller gamle klær) i kabinettet. Det gjør kanskje at kabinettet spiller litt lavere, men også mer kontrollert.

Skal ta en sjekk av sluttrinnet snarest.

Bestilte meg også nytt kabinett i dag.

Gikk for Bogneren ja.

Link to comment
Share on other sites

Bogner, Diezel, Mesa, CAA… er vel strengt tatt ikke nøye i første omgang. godlyd.no fører CAA, mer info finner du på produktsiden. Viktigste er aldri hvilket merke som står på fronten, men hvordan det låter.

Det er pga av hvordan det låter je gskal bytte da, er ikke fornøyd med Marshallen, så venter på at de får inn Bognere på Tre45, så skal jeg først låne og teste, så evt kjøpe. jeg har store forventninger til de, så håper de innfrir. Merket er ikke viktig i utgangspunktet nei, vil jeg ha merke, kan jeg vel bare feste en Marshall logo i stedet for Bogner o.l, så ser det da tøft ut, men det er som sagt mindre viktig. Det som er viktig er å få tight og fin lyd på veldig høyt volum.

CAE kabinettene er jo mye dyrere også. Spørsmålet er om de er mere solid bygd enn Marshall sin kabinett... Får vel ikke testa de like lett i og med at det er få som har de, samt at det sikkert blir tilsvarende pris med Bogneren når frakten kommer i tillegg.

Noen som har CAE da, ogkan fortelle meg litt om hvordan de er..?

Link to comment
Share on other sites

Bytte Bogner merket til Marshall?? Er du fullstendig tullerusk?? :shock:

Eneste grunn for det er at det ser bedre ut med matchet topp og kabinett..

CAE har jo gode ord på seg, men er jo spørs om en vil tro, og om de faktisk låter så bra...

Link to comment
Share on other sites

Nå er jo også Marshalls kabinetter kjent for å for å være mer pinglete konstruert enn veldig mange andre. Kanskje det er elementene dine også som er blåst.

Jeg bruker en Boogie 1x12 kasse med et Celestion Century element og uten at jeg har spilt på høyt volum eller noe, så "fiser" og vrenger lyden seg, pluss at bassen låter helt løst. Nå bruker jeg mye bass i lyden min også, men men.

Hvor mye kommer Bogner kabinettet på forresten? Det må vel være innihelvetes dyrt her i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.