Web Analytics
Jump to content

Hmm, forsterkertopp?


AutoMats

Recommended Posts

I Musikkpraksis, så ble de imponert over den, synes den var veldig bra til den prisen, og hvis de koblet et bra kabinett til toppen, så var det skremmende små forskjeller fra rør topp. Noe skarp tone, men det var mulig å skru seg til god lyd, (les:mulig)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor bruke penger på noe sånt?

Den første forsterkeren er enda mer rævva enn vanlig MG, og kan jo ikke sammenlignes med et vanlig kabinett og topp, er jo 1/10 i størrelse og lyd.. Og den nederste: liker du å sløse vekk 400 kr på ingenting er det greit, får bedre lyd om du plugger gitaren i datan..

Link to comment
Share on other sites

Altså, en topp er en forsterker bygget i en kasse uten høyttaler. For at den skal gi fra seg lyd så må du kople den til et kabinett som er en kasse med høyttalere. Håper du skjønnte det nå ;)

Link to comment
Share on other sites

for og si det enkelt..

En "TOPP", er en effektforsterker og en forforsterker i ett.. Alså både "forsterker" og preamp.. Du må da ha høytaler-elemter (kallt kabinett, pga elemtene er montert i en kasse..

Eller så kan du kjøpe en effektforsterker og en preamp hver for seg..

Eller en combo, som både har forsterker, preamp, og høytaler element, alt montert i en kasse..

noe sånt..

Link to comment
Share on other sites

Forsterker: (Elektronikken som forsteker(derav navnet) signalet fra gitaren, slik at det kan drive en høytaler.

Forsterkeren er består internt av en preamp (forforsterker) og en poweramp (effektforsterker) Effektforsterkeren er den som driver høytaleren. I rackoppsett kan du kjøpe pre- og poweramp i seperate enheter.

En kombo forsterker i gitarsammenheng inneholder både forsterker og høytaler i samme kabinett.

Eller så kan du kjøpe en "topp" dvs, bare forsterkerelektronikken montert i et lite "topp(kabinett)". Denne lager alene ingen lyd, da den ikke har noen høytaler.

Et høytalerkabinett, eller kabinett som vi kaller det, er høytalere montert i et trekabinett. Ingen forsterker her. Finnes i mange forskjellige utførelser, 1x12", 2x12", marshallstacket er 4x12", 2x10"

Komboene finnes også i mange utførelser.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.