Web Analytics
Jump to content

Hmm, forsterkertopp?


AutoMats
 Share

Recommended Posts

I Musikkpraksis, så ble de imponert over den, synes den var veldig bra til den prisen, og hvis de koblet et bra kabinett til toppen, så var det skremmende små forskjeller fra rør topp. Noe skarp tone, men det var mulig å skru seg til god lyd, (les:mulig)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor bruke penger på noe sånt?

Den første forsterkeren er enda mer rævva enn vanlig MG, og kan jo ikke sammenlignes med et vanlig kabinett og topp, er jo 1/10 i størrelse og lyd.. Og den nederste: liker du å sløse vekk 400 kr på ingenting er det greit, får bedre lyd om du plugger gitaren i datan..

Link to comment
Share on other sites

Altså, en topp er en forsterker bygget i en kasse uten høyttaler. For at den skal gi fra seg lyd så må du kople den til et kabinett som er en kasse med høyttalere. Håper du skjønnte det nå ;)

Link to comment
Share on other sites

for og si det enkelt..

En "TOPP", er en effektforsterker og en forforsterker i ett.. Alså både "forsterker" og preamp.. Du må da ha høytaler-elemter (kallt kabinett, pga elemtene er montert i en kasse..

Eller så kan du kjøpe en effektforsterker og en preamp hver for seg..

Eller en combo, som både har forsterker, preamp, og høytaler element, alt montert i en kasse..

noe sånt..

Link to comment
Share on other sites

Forsterker: (Elektronikken som forsteker(derav navnet) signalet fra gitaren, slik at det kan drive en høytaler.

Forsterkeren er består internt av en preamp (forforsterker) og en poweramp (effektforsterker) Effektforsterkeren er den som driver høytaleren. I rackoppsett kan du kjøpe pre- og poweramp i seperate enheter.

En kombo forsterker i gitarsammenheng inneholder både forsterker og høytaler i samme kabinett.

Eller så kan du kjøpe en "topp" dvs, bare forsterkerelektronikken montert i et lite "topp(kabinett)". Denne lager alene ingen lyd, da den ikke har noen høytaler.

Et høytalerkabinett, eller kabinett som vi kaller det, er høytalere montert i et trekabinett. Ingen forsterker her. Finnes i mange forskjellige utførelser, 1x12", 2x12", marshallstacket er 4x12", 2x10"

Komboene finnes også i mange utførelser.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.