Web Analytics
Jump to content

NGD - PRS Custom 24


nikotro
 Share

Recommended Posts

Jeg har kjøpt min første plankegitar på lenge og endte opp med en modell jeg har hatt lyst på lenge. Etter å ha lagd en (omtrentlig) kopi av denne gitaren for 10-15 år siden, og etter at jeg har fokusert på archtop jazzgitarer i en del år, var tiden inne for å handle. Denne dukket opp på rett tid i nærheten🙂

IMG_1520.thumb.jpeg.3fbb9ba89f05ed895eb784474bb61940.jpeg

Noen spesifikasjoner:

2010 modell i fargen Black Sherry med hfs (Hot, Fat, and Screams) i hals- og broposisjon. 

 

Excerpt from The PRS Guitars Book, written by Dave Burrluck (hentet fra https://www.mooreguitars.com/prs-model-history/)

 • Back angled 3 on-a-side non-veneered headstock
 • One-piece mahogany glued in neck, regular shape
 • 25” scale length, 24-fret
 • Single-action truss rod (double action truss rod fitted from late ’91).
 • 10” radiused Indian rosewood fretboard. (Brazilian rosewood was standard until it was phased out by early 90 - 91 on all but top-line limited models such as the Dragons, etc.)
 • Mother-of-pearl/Abalone moon inlays (birds optional).
 • One-piece mahogany body or back.
 • Pickups were originally Standard Treble and Standard Bass. End slugs on E & B changed in '87 to reduce high end. Changed on CE, Custom and Standard to HFS Treble and Vintage Bass by November '91.
 • PRS Tremolo System, Schaller/PRS locking tuners, low friction nut.

CUSTOM 24: 1985 - Current. The definitive original PRS, figured maple top, mahogany back and neck, rosewood fretboard, volume and 5 way rotary offered until 2010, 5 way blade switch 2011 – present. 

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Troll skrev:

Nydelig! Regner med at den spiller som en drøm 😊

Jeg er ikke helt i mål (dvs. at jeg ikke har fått den helt som jeg ønsker) og skal innom en gitartech for vurdering og evt justering i nærmeste fremtid.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

To av stemmeskruene (A og H) er litt slarkete, så jeg kjøpe et nytt, komplett sett med det jeg trodde var samme type. Det viser seg at de som står på gitaren er litt mindre enn de jeg har kjøpt, noe som gjør at skruehullene ikke passer og det ser litt rart ut.

Er det noen her som har samme erfaring og/eller som vet hvilken type som passer eller har oversikt over utvalget?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, nikotro skrev:

To av stemmeskruene (A og H) er litt slarkete, så jeg kjøpe et nytt, komplett sett med det jeg trodde var samme type. Det viser seg at de som står på gitaren er litt mindre enn de jeg har kjøpt, noe som gjør at skruehullene ikke passer og det ser litt rart ut.

Er det noen her som har samme erfaring og/eller som vet hvilken type som passer eller har oversikt over utvalget?

Kjøpe originale?

Link to comment
Share on other sites

19 minutter siden, nikotro skrev:

Jeg har kjøpt originale PRS for USA modeller, men det er visst flere typer enn den jeg kjøpte feil.

Kontakt en PRS-forhandler og få greie på hvilke du skal ha.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg vært i kontakt med flere forhandlere i inn og utland, samt PRS i USA. Jeg har fått flere forskjellige svar, så det ser ut til at kunnskapen om dette ikke er særlig utbredt. Det viser seg at Schaller laget Phase II tunerne på Custom 24 2010 -modell (og sikkert flere) for PRS. PRS sier at disse skal ha vært bygget på M6 mini og at de trolig vil passe. Dvs. at det ikke er mulig å få nye originale PRS tunere som passer. Ut over det har jeg blitt anbefalt PRS sine SE tunere, vintage PRS winged tunere og de siste i rekken av PRS sine egne, Phase III. Det ser ikke ut til at noen av disse vil passe.

Jeg ender derfor trolig opp med to alternativer. Det første alternativet, som jeg langt på vei foretrekker, spesielt om det ikke koster skjorta, er å få reparert de to tunerne som er ødelagt/har mye slark. Alternativ to er å kjøpe Schaller sine M6 mini i nickel med top locking. Da får jeg helt nye tunere for alle strenger. Det er jo funksjonelt bra, men jeg foretrekker at gitaren er original.

Ja, et tredje alternativ er å kjøpe brukt om det skulle dukke opp noe.

Er det noen her som vet hvor jeg kan få reparert lukkede tunere/stemmeskruer?

Link to comment
Share on other sites

I mangel av et bedre ord, kanskje. Forklart på en annen måte er det mye dødgang når jeg slakker strengen, dvs. det skal ganske mye til før den faktisk endrer posisjon. Jeg tror ikke at jeg har opplevd dette på en hi-end gitar før, så dette kan være produksjonsfeil. 
 

Den holder stemming nå, men jeg liker ikke at den er så lite tight. Det gir et inntrykk av dårlig kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips🙂

De jeg har er av metall, ser det ut til. Det kjennes ut som om tannhjulene er slitte, så det er ikke sikkert at det hjelper å smøre. Jeg har forsøkt å stramme/slakke skruene på de aktuelle stemmeskruene, men det har ikke gjort de strammere.

Tunerene på bildet du viser, ser ut til å være åpne originalt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.