Web Analytics
Jump to content

NGD - PRS Custom 24


nikotro

Recommended Posts

Jeg har kjøpt min første plankegitar på lenge og endte opp med en modell jeg har hatt lyst på lenge. Etter å ha lagd en (omtrentlig) kopi av denne gitaren for 10-15 år siden, og etter at jeg har fokusert på archtop jazzgitarer i en del år, var tiden inne for å handle. Denne dukket opp på rett tid i nærheten🙂

IMG_1520.thumb.jpeg.3fbb9ba89f05ed895eb784474bb61940.jpeg

Noen spesifikasjoner:

2010 modell i fargen Black Sherry med hfs (Hot, Fat, and Screams) i hals- og broposisjon. 

 

Excerpt from The PRS Guitars Book, written by Dave Burrluck (hentet fra https://www.mooreguitars.com/prs-model-history/)

 • Back angled 3 on-a-side non-veneered headstock
 • One-piece mahogany glued in neck, regular shape
 • 25” scale length, 24-fret
 • Single-action truss rod (double action truss rod fitted from late ’91).
 • 10” radiused Indian rosewood fretboard. (Brazilian rosewood was standard until it was phased out by early 90 - 91 on all but top-line limited models such as the Dragons, etc.)
 • Mother-of-pearl/Abalone moon inlays (birds optional).
 • One-piece mahogany body or back.
 • Pickups were originally Standard Treble and Standard Bass. End slugs on E & B changed in '87 to reduce high end. Changed on CE, Custom and Standard to HFS Treble and Vintage Bass by November '91.
 • PRS Tremolo System, Schaller/PRS locking tuners, low friction nut.

CUSTOM 24: 1985 - Current. The definitive original PRS, figured maple top, mahogany back and neck, rosewood fretboard, volume and 5 way rotary offered until 2010, 5 way blade switch 2011 – present. 

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Troll skrev:

Nydelig! Regner med at den spiller som en drøm 😊

Jeg er ikke helt i mål (dvs. at jeg ikke har fått den helt som jeg ønsker) og skal innom en gitartech for vurdering og evt justering i nærmeste fremtid.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

To av stemmeskruene (A og H) er litt slarkete, så jeg kjøpe et nytt, komplett sett med det jeg trodde var samme type. Det viser seg at de som står på gitaren er litt mindre enn de jeg har kjøpt, noe som gjør at skruehullene ikke passer og det ser litt rart ut.

Er det noen her som har samme erfaring og/eller som vet hvilken type som passer eller har oversikt over utvalget?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, nikotro skrev:

To av stemmeskruene (A og H) er litt slarkete, så jeg kjøpe et nytt, komplett sett med det jeg trodde var samme type. Det viser seg at de som står på gitaren er litt mindre enn de jeg har kjøpt, noe som gjør at skruehullene ikke passer og det ser litt rart ut.

Er det noen her som har samme erfaring og/eller som vet hvilken type som passer eller har oversikt over utvalget?

Kjøpe originale?

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg vært i kontakt med flere forhandlere i inn og utland, samt PRS i USA. Jeg har fått flere forskjellige svar, så det ser ut til at kunnskapen om dette ikke er særlig utbredt. Det viser seg at Schaller laget Phase II tunerne på Custom 24 2010 -modell (og sikkert flere) for PRS. PRS sier at disse skal ha vært bygget på M6 mini og at de trolig vil passe. Dvs. at det ikke er mulig å få nye originale PRS tunere som passer. Ut over det har jeg blitt anbefalt PRS sine SE tunere, vintage PRS winged tunere og de siste i rekken av PRS sine egne, Phase III. Det ser ikke ut til at noen av disse vil passe.

Jeg ender derfor trolig opp med to alternativer. Det første alternativet, som jeg langt på vei foretrekker, spesielt om det ikke koster skjorta, er å få reparert de to tunerne som er ødelagt/har mye slark. Alternativ to er å kjøpe Schaller sine M6 mini i nickel med top locking. Da får jeg helt nye tunere for alle strenger. Det er jo funksjonelt bra, men jeg foretrekker at gitaren er original.

Ja, et tredje alternativ er å kjøpe brukt om det skulle dukke opp noe.

Er det noen her som vet hvor jeg kan få reparert lukkede tunere/stemmeskruer?

Link to comment
Share on other sites

I mangel av et bedre ord, kanskje. Forklart på en annen måte er det mye dødgang når jeg slakker strengen, dvs. det skal ganske mye til før den faktisk endrer posisjon. Jeg tror ikke at jeg har opplevd dette på en hi-end gitar før, så dette kan være produksjonsfeil. 
 

Den holder stemming nå, men jeg liker ikke at den er så lite tight. Det gir et inntrykk av dårlig kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips🙂

De jeg har er av metall, ser det ut til. Det kjennes ut som om tannhjulene er slitte, så det er ikke sikkert at det hjelper å smøre. Jeg har forsøkt å stramme/slakke skruene på de aktuelle stemmeskruene, men det har ikke gjort de strammere.

Tunerene på bildet du viser, ser ut til å være åpne originalt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.