Web Analytics
Jump to content

Semihollow med altfor mye diskant


BobbyBay
 Share

Recommended Posts

Har akkurat kjøpt en AS73 igjen, etter jeg savna den jeg solgte i vinter.
Akkurat da jeg hadde betalt så jeg at min 2019-modell var laget av lind, og at denne fra 2017 er laget av lønn - noe jeg vet gir "brightere" tone.

Originalpickupene (Classic Elite fra Ibanez) fulgte ikke med, men det er satt inn et sett Seymour Duncan 59.

På gitaren jeg solgte var det en mørk fin lyd på neck'en som er det jeg har savna. Men denne er mye tynnere.

Burde jeg finne et par billige Classic Elite og sette tilbake, eller bør jeg selge gitaren igjen og lete etter en nyere gitar som ikke består av lønnekropp? Eller vil litt hottere pickuper bli varmere? Er Alnico V bedre?

Vet at PAF-pickuper kan være skarpe, men trodde ikke det skulle ha SÅ mye å si.

Edited by BobbyBay
Skrivefeil
Link to comment
Share on other sites

Originalpickupene dine har keramiske magneter og motstand på henholdsvis 9,5 og 11 Kohm, mens SD har Alnico V og 7,6–8,4 Kohm, så det er nok det som lager mesteparten av klangforskjellen. Treslag gjør nok mindre med lyden i el-gitarer enn produsentene vil ha oss til å tro.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri tenkt på SD 59 som skarpe. Har den i halsposisjon i et par gitarer og i mine ører er den varm, men definert og åpen. Jeg ville tenkt at dette var en solid og god oppgradering fra billige, keramiske mikker ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har samme erfaring. Sitter en SD 59 i hals på min fars Epi 335, og den er definitivt varm samtidig som det er bra snert i den i toppen. Å prøve seg litt med tonekontrollen kan absolutt være et godt tips hvis den oppleves for skarp. I verste fall kan det være feil på pickupen eller annet sted i elektronikken hvis den høres helt håpløs ut?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Så fort jeg tok gitaren ut av eska syntes jeg den var mer nasal en min forrige. Og det nasale forplanter seg sammen med en veldig klar lyd fra pickupene -som er kjempebra, men for skarp for min smak. Justerte pickupene nesten helt opp til strengene og fikk litt varmere lyd, men fortsatt hørtes det nasale. Og den tålte ikke drive i det hele tatt. Så da ble pickupene justert ned igjen.

Ved å rulle av tonekontrollen blir lyden samtidig noe mer grumsete, så det funker ikke kjempebra.
Altså lyden er pen, men jeg hadde forventa noe annet, og blir nok ikke komfortabel med denne.

Hadde en gang en Ibanez Gio GAX30 (billigste billigversjonen av Ibanez Artist-serie) som var veldig nasal når man spilte akustisk. Den hadde de billigste pickupene (Infinity), og jeg prøvde med Classic Elite jeg hadde liggende, for så å prøve med DiMarzio 30th Anniversary. Like forbaska nasal / skarp lyd. Den ble solgt.

Link to comment
Share on other sites

Bytt til 250K potensiometre, enten overalt eller på volumkontrollene. Det gjør at resonansfrekvensen (det vi opplever som spiss diskant) med åpen tonekontroll blir mindre dominerende, uten at lyden blir ullen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... en annen og billigere strategi er å bytte kondensatorene på tonekontrollene til omtrent halve verdien. Det er antakelig 22 nF på dem nå. Om du bytter til 10 nF vil tonekontrollene ta mye mindre av mellomtone (kuttet vil begynne en drøy oktav høyere), så det blir mindre ullent. På fullt vil det ikke være noen forskjell, men du vil merke forskjellen godt når du nærmer deg 5 på tonekontrollen.

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eventuelt selge gitaren og vente på noe annet. Som nevnt av andre, så er jeg enig i at SD i hals helst oppleves som fyldig, varm og ikke skarp på noen måte. 

Mistenker at det er lyden i gitaren du ikke liker. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Troll skrev:

Eventuelt selge gitaren og vente på noe annet. Som nevnt av andre, så er jeg enig i at SD i hals helst oppleves som fyldig, varm og ikke skarp på noen måte. 

Mistenker at det er lyden i gitaren du ikke liker. 

Du har nok rett i det. Mener å huske den forrige hadde mykere lyd også akustisk, men i tillegg var det dårligere pickup med høyere output som mjukna / tåkela lyden. Spørs om det blir salg igjen ja.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tonewood anyone? Enkelte mener hardt at så lenge det er elektrisk gitar det er snakk om, spiller ikke treverk og konstruksjon noen rolle. Det er tross alt bare en planke med pickups påmontert, og det er jo pickupene som overfører strengevibrasjoner inn i en forsterker. Pickupene kan like gjerne være montert på en betongblokk. Vel… 😁

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutter siden, Kossoff skrev:

Jf. HB-diskusjonen tidligere så kan en lure på det... 

Enig med du.

Det er jo sånn at dette med treverk i gitarer, og innvirkning på lyd er helt umulig å bevise empirisk vitenskapelig, men mange av oss har nok helt sikkert erfart at to, i utgangspunktet, like gitarer kan låte ganske forskjellig. Det er selvsagt mange faktorer som spiller inn, men jeg er overbevist om at treverk (og at treet i kropp og hals spiller sammen) har en betydning, sammen med pickups, hardvare og elektronikk. I tillegg har man strengene, naturligvis. Det er ikke nødvendigvis de store forskjellene hver for seg, men mange bekker små gjør stor å. 🙂

Edited by Audun
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.