Web Analytics
Jump to content

Etterlyst: 1973 Stratocaster s/n 369455


Muffinman
 Share

Recommended Posts

Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre.

Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015.

Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min.

Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.

 

13950853_10153679024992651_1578420429_o.jpg

13987095_10153679071627651_1553987868_o.jpg

13987136_10153679067682651_1431885425_o.jpg

14012664_10153679073332651_276268925_o.jpg

14012854_10153679072807651_402393382_o.jpg

Edited by Muffinman
Typo
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.

Edited by Muffinman
Link to comment
Share on other sites

Takk for info. Jeg fikk opplyst at det var en 73 ved kjøp, men ser jo at serienr dekoder på web ganske riktig antyder 72. Tilfeldigvis er det samme år som jeg ble produsert, så det var jo egentlig et litt morsomt sammentreff.

Regner ikke med sjansene for å få napp er særlig store, men er nesten nødt til å prøve. Kan hende er gitaren solgt mange ganger siden da. Det dukket opp en 73 på Finn tidligere i år som så helt lik ut. Satte nesten kaffen i vrangstrupen når jeg oppdaget den, men det viste seg at det ikke var samme gitaren.

Ellers var så vidt jeg har fått med meg Fender oppi en kvalitetskrise på tiden denne ble produsert. Når jeg prøvespilte i butikken feedet den noe jævlig og var generelt temmelig håpløs, men den låt nydelig akustisk. Det virket med andre ord som det hadde vært god klaff med treverk, og den låt faktisk knall med pickupene som ble nevnt over. Den hadde ørlite båndslitasje på tidspunktet den forsvant og hadde nok hatt godt av en liten kroning, men var veldig langt unna båndbytte. 

Bakgrunnen for at jeg kjøpte denne var at jeg var på utkikk etter en Strat siden det var disse jeg egentlig "klikket" best med, og kompis Kjartan tipset meg om denne som nettopp hadde kommet inn på Contronic. Jeg kastet meg i bilen og den var fremdeles såpass "fersk" at den lå på gulvet i butikken når jeg ankom. 

 

Edited by Muffinman
Link to comment
Share on other sites

Generelt er det vel slik at tidlige 70's er jevnt over bedre enn senere, uten at det er noen fasit på det. Har du prøvd noen av "gitar" eller "utstyrs"-gruppene på Facebook? Mulig nedslagsfeltet er noe større der. Håper du finner gitaren din! 😊 Hvis den fortsatt eksisterer, er jo aberet at ev. nåværende eier sikkert har betalt litt for den, og da er det godt mulig det sitter langt inne å stå fram med den, men ærlige sjeler finnes heldigvis enda! 🤞🏼

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig.

Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.