Web Analytics
Jump to content

Hvor mye er gitaren verdt?


bonnieprincebilly
 Share

Recommended Posts

Uten noen som helst info utover det du oppgir nytter det ikke å gi noen pekepinn.
Det står nok ett modellnummer inni kassa som vil være kjekt å oppgi.
Bilder hjelper nok åsså.
Etter et kjapt googlesøk på navn gir null info utover at Ranua er en plass i Finland.
Dette er nok noe laget i billigsegmentet og der er det drøssevis av gitarer for salg.
Vil tippe en femhundrelapp, kanskje tusen hvis du er heldig.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

vel, den ser ut til å ha ibenholt gripebrett og bro, noe som er et pluss. i tillegg har den binding rundt kroppen, samt en noe forseggjort (ser det ut som) rosett. ser ut for meg som om det er granlokk, men uten et godt bilde av sidene på lydhullet er det vanskelig å vite om den er heltre. det bildet du har lagt ut av lydhullet er litt for dårlig til å se skikkelig, men det ser ut til å være heltre topp, noe som er et pluss. snøflakene på halsen var ganske fine, synes jeg.

tipper det er en ok gitar, men ikke noe av veldig høy verdi. har aldri hørt om navnet tidligere.

men om du vil ha en bedre vurdering, bør du legge opp bedre bilder, blandt annet av etikett, headstock, stemmemekanikk , gripebrett, bro, bakside og inne i gitaren, helst med litt bedre lys.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en mistanke om at dette er en Landola-produsert gitar. Første halvdel av nittitallet var det et sammarbeid mellom Peavey og Landola, hvor Landola produserte akustiske gitarer for Peavey. Denne avtalen ble brutt og Landola satt igjen med et lass gitarer med Peavey logo de ikke kunne selge under eget navn. Sagevik Musikk (nå 4Sound) fikk inn en del av disse hvor Peavey logo var enten pusset bort eller at headstock var lettere modifisert (husken er ikke helt på plass der) og merket med Peders. Etiketten inne i din gitar er av samme enkle type, rosett, innlegg i halsen og headstock er (som jeg husker det) identisk med Peders. Tipper derfor denne kommer fra samme run, men kanskje da med et annet merkenavn til et annet marked. 

Link to comment
Share on other sites

25 minutter siden, SunMaster skrev:

Minner den ikke litt om denne her ?

Eller annonsa her?

https://www.adverts.ie/acoustic-guitars/landola-acoustic-guitar/1731891

 

Samme inlays og headstockform i alle fall. Så da virker det jo som herr panzer er spot on.

landola-sd9e-94621.jpg

Det ser rett ut det for så vidt. Rart at de bare har merket den med "Ranua". Men hva pris ville en slik ligge på?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.