Web Analytics
Jump to content

Komplett verktøysett for gitar og bass


Soundmannen

Recommended Posts

Hei! :)

Er på jakt etter ett verktøysett som har alt mann trenger. Og kanskje litt til. 

Har sett litt rundt omkring men har stort sett kun funmet mindre sett der de alltid mangler noe. Noen har millimeter verktøy, noen har tommer, osv osv. 

Noen som har kommet over ett mer komplett proft sett? Eventuelt tips til flere mindre sett?

Edited by Soundmannen
Link to comment
Share on other sites

På 9.1.2021 den 13.43, mislykketmusikant skrev:

alt man trenger til hva? enkelt vedlikehold, eller gitarbygging?

Ja tenkte vedlikehold, justering. De meste mann trenger til å skru sammen en gitar byggesett trenger mann også til vedlikehold. Og har en del gitarer så er veldig forskjellig størrelser på ting

Link to comment
Share on other sites

På 9.1.2021 den 14.09, Naigewron skrev:

Jeg har Ernie Ball sittverktøysett, det har både tommer og millimeter, pluss noen andre kjekke verktøy.

 https://www.ernieball.com/guitar-accessories/guitar-instrument-care

Ja den her mye av det mann trenger og er kanskje det mest komplette settet jeg har funnet. Men kunne hjerne at ett bits sett, flere størrelse (mener denne mangler det minste umbrako i tommer for f.eks tele stoler), børster for å bollere band, fil, litt elektro verktøy som tang, lite skrallesett (ene gitaren har faktisk 6kant bolter til hals og stol i stedet for umbrako) osv. 

Tror kanskje jeg må snu litt på det å kjøpe ett verktøyskrin alla møbelsnekker som har mye av det jeg trenger (og litt til) å supplere med de småtingene som mangler i forhold til gitar for å få det komplett. Bygger litt gitarer og skrur mye på dem, men har ikke system på verktøyet. Så tenkte kanskje det fantes ett større "start kit" som f.eks butikker har eller lignende. På samme måte som ett montørsett til f.eks elektriker.

Link to comment
Share on other sites

36 minutter siden, Soundmannen skrev:

Tror kanskje jeg må snu litt på det å kjøpe ett verktøyskrin alla møbelsnekker som har mye av det jeg trenger (og litt til) å supplere med de småtingene som mangler i forhold til gitar for å få det komplett. 

I mine øyne en bedre løsning. Jeg synes de fleste av disse gitarspesifikke settene har høy pris i forhold til det man "får". 

Sett opp en liste over ønsker/behov. For en del av det verktøyet man trenger har Biltema tilstrekkelig kvalitet. For andre ting (eks tenger/avbiter) bør man kanskje legge lista litt høyere. Det samme gjelder bits der både passform og at de er i hardt nok stål er viktig.

Gitarist.no har jo litt forskjellig "spesialverktøy" man ikke finner i verktøybutikken, til greie priser.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Soundmannen said:

Ja den her mye av det mann trenger og er kanskje det mest komplette settet jeg har funnet. Men kunne hjerne at ett bits sett, flere størrelse (mener denne mangler det minste umbrako i tommer for f.eks tele stoler)

Den har små nok nøkler for Tele-stoler.

Jeg kjøpte den som et godt utgangspunkt, og som en enkel enhet å ta med til gigger, etc. Så må man jo gjerne supplere med flere verktøy i tillegg, men da blir det vel gjerne mer for hjemmebruk, så det er ikke så viktig å ha alt enkelt tilgjengelig i et reisevennlig format (?)

Jeg ser i alle fall ikke for meg at jeg kommer til å sitte og file bånd backstage.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.