Web Analytics
Jump to content

Peavey 6505mh trøbler


earl1

Recommended Posts

Har opplevd de siste dagene at amp’en min begynner å trøble litt. Den har fungert utmerket så lenge jeg har hatt den, men de siste dagene har den etter å ha blitt spilt på en halvtimes tid begynt å trøble. 
Det oppstår plutselig, og kan minne om når man i gamle dager hadde dårlig headset-kabel, der man måtte vri på området rundt pluggen for å få lyden tilbake.. Det blir merkbart dårligere lyd, og det virker som en slags spraking når jeg spiller..

Har forsøkt med andre kabler og gitarer, men det har ikke noe å si. 

Etter 10-15 minutter, der jeg slår amp’en av og på et par ganger, forsvinner problemet..

Jeg vet at enkelte 6505mh har hatt problemer med varmgang, og at det gjør at amp’en går i en slags "safemode" Jeg har kun spilt på relativt lavt volum, og amp’en er ikke særlig varm noen steder. 
 

Noen som har en ide om hva som kan være gale her??

Link to comment
Share on other sites

Du kan begynne med å sjekke ut om feilen ligger på preamp eller poweramp.

Har du en Distortion eller i det minste overdrive pedal liggende? Kjør gutar rett inn i pedal, slik : Gitar - Distortion pedal - FX Return på ampen.

Hører du samme skurring, eller er det "bedre"? 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da fikk jeg endelig tid til å sette meg ned, og fant egentlig etter kort tid (10 min) at det må være noe med preamp’en.. tok 5 min før det begynte å sprake, og koblet først til en VOX Snake Charmer jeg hadde liggende.. det var slutt på sprakingen, og jeg innså at her har amp’en vært dårligere lengre enn jeg har vært klar over.. koblet til en billig-distortion (danelectro Coolcat Metal) og selv den hørtes 50 ganger bedre ut enn amp’en gjør akkurat nå. 
Men er det rørene i preamp som må byttes, eller kan det være et annet problem??

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ihvertfall jeg kan utelukke overoppheting, jeg lot den stå i standby i en halvtime, slo den kjapt av for å sette den i 5w-modus, og då funket den som bare det igjen! Det skal sies at før jeg byttet til 5w var lyden kjempedårlig, og jeg måtte skru lyden betydelig ned etter å ha satt den på 5w. Det har ikke vært nødvendig tidligere, så det kan muligens tyde på noe mer enn bare preamp-rør...🤔

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Prøvde ut å dunke på alle rørene, preamp-rørene var ikke mikrofonisk, men det var tydelig forskjell fra den ene power-tuben til den andre. Kan det være tilfelle, og kan det forklare at amp’en har vært som den har vært?

Link to comment
Share on other sites

Preamp-rør er ikke det dyreste å få tak i, hvis du er komfortabel (og forsiktig!!) så kan du jo bare bytte ut alle 3 rørene og se om det hjelper. Hvis ikke det hjelper, så vet du hvertfall at du har freshe rør som holder mange år til - pluss et par i reserve. Det er som regel lite i en preamp som kan gå gale, i forhold til at største strømlast ligger i utgangen. 

Se også om preamp-rørene sitter godt i sokkelen sin, men vask henda med såpe - så du unngå fett/varmebro på rør. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.