Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

earl1

Medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om earl1

 • Rang
  Nybegynner
 1. Ja, det forekommer både på clean og lead. Jeg fant en artikkel på nett, som beskrev problemet overraskende bra, og der stod det at det kunne være dårlig(e) power-rør. https://blog.thetubestore.com/how-to-tell-if-your-tube-is-bad/ Er det samme hensyn å ta hvis jeg bytter de rørene og, eller skal/bør bias justeres i tillegg?
 2. Prøvde ut å dunke på alle rørene, preamp-rørene var ikke mikrofonisk, men det var tydelig forskjell fra den ene power-tuben til den andre. Kan det være tilfelle, og kan det forklare at amp’en har vært som den har vært?
 3. Jeg tror ihvertfall jeg kan utelukke overoppheting, jeg lot den stå i standby i en halvtime, slo den kjapt av for å sette den i 5w-modus, og då funket den som bare det igjen! Det skal sies at før jeg byttet til 5w var lyden kjempedårlig, og jeg måtte skru lyden betydelig ned etter å ha satt den på 5w. Det har ikke vært nødvendig tidligere, så det kan muligens tyde på noe mer enn bare preamp-rør...🤔
 4. Da fikk jeg endelig tid til å sette meg ned, og fant egentlig etter kort tid (10 min) at det må være noe med preamp’en.. tok 5 min før det begynte å sprake, og koblet først til en VOX Snake Charmer jeg hadde liggende.. det var slutt på sprakingen, og jeg innså at her har amp’en vært dårligere lengre enn jeg har vært klar over.. koblet til en billig-distortion (danelectro Coolcat Metal) og selv den hørtes 50 ganger bedre ut enn amp’en gjør akkurat nå. Men er det rørene i preamp som må byttes, eller kan det være et annet problem??
 5. Takk for tipset. Det er jo en enkel måte å starte feilsøkingen på👍
 6. Har opplevd de siste dagene at amp’en min begynner å trøble litt. Den har fungert utmerket så lenge jeg har hatt den, men de siste dagene har den etter å ha blitt spilt på en halvtimes tid begynt å trøble. Det oppstår plutselig, og kan minne om når man i gamle dager hadde dårlig headset-kabel, der man måtte vri på området rundt pluggen for å få lyden tilbake.. Det blir merkbart dårligere lyd, og det virker som en slags spraking når jeg spiller.. Har forsøkt med andre kabler og gitarer, men det har ikke noe å si. Etter 10-15 minutter, der jeg slår amp’en av og på et par ganger, fors
 7. Lot den kjøle seg ned et par timer, virket da tilsynelatende bra, men når eg slo den av og på igjen var den igjen dau..
 8. Forsterkeren min har dessverre stått noe nært en varmekilde(bygglampe).. Jeg antar at dette har en sammenheng med at den nå ikke virker. Den har ikke stått så nærme at den var kjempevarm, men temperaturen i musikkrommet var som en varm julidag i Tyrkia.. Er det noe håp for den eller poeng å levere den inn for nærmere undersøkelse? Det er en Peavey Vypyr, så den kostet ikke all verden, men likevel ganske kjedelig da den var tilnærmet ubrukt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.