Gå til innhold
mislykketmusikant

oppgradere mandolin

Anbefalte innlegg

har en cort f-style mandolin. har eid den i noen å, og brukt den en del. men jeg klarer ikke å bli skikkelig fornøyd.  er vant til høyere kvalitet på gitarene mine, og ønsker å oppgradere til en mandolin i høyere prisklasse. og med høyere, mener jeg 10-15000, maks.

synes det er lite tilgjengelighet på mandoliner på de vanlige norske butikkene.

noen som har råd om hvem jeg bør snakke med, som har peiling på mandoliner, på en butikk her i norge? eller eventuelt en som lager mandoliner

er ikke fremmed for å kjøpe brukt i høy prisklasse, men da må jeg snakke med noen som vet hva de snakker om, ikke en som har kjøpt noe han angrer på, og som kanskje ikke ser på sannheten som sin beste allierte.

 

vil foretrekke tåreform (a-style).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes vel knapt nok mandoliner i klassen over Cort / Ibanez / Gretsch i butikk i Norge? Myhrbraathen hadde Furch en gang i tiden.

Det hender vel en gang i blant at det kommer en brukt Weber eller Collings på Finn eller gruppen Mandolinister i Norge. Avhengig av modell etc er det kaaanskje mulig å få tak i en A til 15.000.

Alternativt er The Mandolin Store er et trygt sted å handle, de justerer samtlige mandoliner de sender ut, selv de rimeligste. The Acoustic Music Company i Brighton er også bra. Prisen blir jo deretter med frakt, mva, etc, men kanskje en handletur til Brighton er på sin plass?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Weber og Collings er amerikanske, produseres i USA (og koster deretter...). Jeg har to Webere (perler for svin!), en Yellowstone A og en oktavmandolin av samme modell, stemt en oktav lavere - samme toneleie som gitar -  og er veldig fornøyd med begge. Collings er Collings, det finnes vel knapt feil på dem.

Eastman, Kentucky og The Loar produseres i Kina, men er typisk de tre merkene som anbefales enten som første mandolin eller oppgradering fra Rogue/Stagg/Cort/Washburn/diverse mandolinformede objekter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei dessverre, men ta deg en tur og prøv? 🙂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.