Web Analytics
Jump to content

oppgradere mandolin


mislykketmusikant
 Share

Recommended Posts

har en cort f-style mandolin. har eid den i noen å, og brukt den en del. men jeg klarer ikke å bli skikkelig fornøyd.  er vant til høyere kvalitet på gitarene mine, og ønsker å oppgradere til en mandolin i høyere prisklasse. og med høyere, mener jeg 10-15000, maks.

synes det er lite tilgjengelighet på mandoliner på de vanlige norske butikkene.

noen som har råd om hvem jeg bør snakke med, som har peiling på mandoliner, på en butikk her i norge? eller eventuelt en som lager mandoliner

er ikke fremmed for å kjøpe brukt i høy prisklasse, men da må jeg snakke med noen som vet hva de snakker om, ikke en som har kjøpt noe han angrer på, og som kanskje ikke ser på sannheten som sin beste allierte.

 

vil foretrekke tåreform (a-style).

Link to comment
Share on other sites

Det finnes vel knapt nok mandoliner i klassen over Cort / Ibanez / Gretsch i butikk i Norge? Myhrbraathen hadde Furch en gang i tiden.

Det hender vel en gang i blant at det kommer en brukt Weber eller Collings på Finn eller gruppen Mandolinister i Norge. Avhengig av modell etc er det kaaanskje mulig å få tak i en A til 15.000.

Alternativt er The Mandolin Store er et trygt sted å handle, de justerer samtlige mandoliner de sender ut, selv de rimeligste. The Acoustic Music Company i Brighton er også bra. Prisen blir jo deretter med frakt, mva, etc, men kanskje en handletur til Brighton er på sin plass?

Link to comment
Share on other sites

Weber og Collings er amerikanske, produseres i USA (og koster deretter...). Jeg har to Webere (perler for svin!), en Yellowstone A og en oktavmandolin av samme modell, stemt en oktav lavere - samme toneleie som gitar -  og er veldig fornøyd med begge. Collings er Collings, det finnes vel knapt feil på dem.

Eastman, Kentucky og The Loar produseres i Kina, men er typisk de tre merkene som anbefales enten som første mandolin eller oppgradering fra Rogue/Stagg/Cort/Washburn/diverse mandolinformede objekter.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
On 10/21/2019 at 12:10 PM, mislykketmusikant said:

bor i bergen, dessverre. men handlet en del på gamle tre45 på 90-tallet, så stoler på falck-folkene.

uansett, tusen takk at du tok deg tid til å hjelpe meg.


Etter at jeg blev voksen (48) i september, og i samme slengen nødt til å flytte, har jeg begynt å rydde unna litt ting og tang jeg ikke bruker så mye her ... 

Har en Pava A5 Satin jeg tenkte selge for 17000,-
Hardcase + Lakota Leathers myk reim.

Kjøpte den i feb -18 for £2495.

Bor i Asker ... 

 

97DFF925-4AB4-4874-A374-B6B5B86DBDA7.jpeg

311370AC-6C9D-4A41-9954-FF9CCC4320E2.jpeg

8DFAFA33-D592-493E-B1B7-4EE6EB7FF6EF.jpeg

0B6ACE85-B8D1-4091-9946-956188E96784.jpeg

Edited by juzzizhow
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
På 17.11.2019 den 20.56, juzzizhow skrev:


Etter at jeg blev voksen (48) i september, og i samme slengen nødt til å flytte, har jeg begynt å rydde unna litt ting og tang jeg ikke bruker så mye her ... 

Har en Pava A5 Satin jeg tenkte selge for 17000,-
Hardcase + Lakota Leathers myk reim.

Kjøpte den i feb -18 for £2495.

Bor i Asker ... 

 

97DFF925-4AB4-4874-A374-B6B5B86DBDA7.jpeg

311370AC-6C9D-4A41-9954-FF9CCC4320E2.jpeg

8DFAFA33-D592-493E-B1B7-4EE6EB7FF6EF.jpeg

0B6ACE85-B8D1-4091-9946-956188E96784.jpeg

fant en levin mandolin, som var en temmelig god oppgradering fra den jeg hadde. og måtte dessverre også bruke pengene jeg hadde spart opp til ny pc, da den gamle tok kvelden etter 11 års trofast tjeneste.

har vurdert waterloo fra collings også. de har en som ser god ut på vintagegitar.

men rundt påske regner jeg med at jeg er i god økonomisk form igjen, om du fremdeles har den da.

 

asker, er det nært ås? har en tante på ås.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.